Crestin-democratii ungari s-au intalnit cu lideri PDL. Liderii PDL au avut, duminica, o intalnire cu parlamentarii Partidului Crestin-Democrat din Ungaria (KDNP), care face parte din alianta cu Fidesz, relateaza MTI, informeaza Mediafax. Liderul KDNP Zsolt Semjen a declarat, pentru MTI, dupa intalnire, ca cele doua parti au discutat despre cooperarea in cadrul PPE. Sambata, delegatia KDNP s-a intalnit cu liderii UDMR, la Odorheiu Secuiesc, pentru a discuta probleme de politica regionala. Anterior, Zsolt Semjen si ceilalti membri ai delegatiei au avut intalniri cu liderii PCM si CNS, iar joi s-au intalnit cu liderii CNMT, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Am iesit din recesiune: a inceput sezonul nuntilor de cinci stele.Care nunta a fost mai fastuoasa: la Mocanu, la Solomon sau la Becali? Lumea politica a intrat in febra nuntilor, iar mai marii judetelor au inceput sa organizeze petreceri fastuoase in cinstea odraslelor. Marian Vanghelie, Mircea Geoana si Gabriel Oprea, pesedisti, pedelisti si liberali s-au distrat impreuna in acest week-end la Buzau, Craiova si Palatul Stirbey. Pentru ca "doar o data in viata" se insoara baiatul, presedintele CJ Buzau a dorit ca evenimentul sa nu fie uitat prea curand. A invitat la nunta feciorului, deputatul Adrian Mocanu, peste o mie de invitati. Cum niciun amplasament nu putea face fata valului de musafiri de seama, seful CJ a inchiriat patinoarul "Ice Magic". Mocanu a explicat ca nu a avut alta solutie, fiindca in judet nu exista o sala care sa raspunda cerintelor acestui eveniment, scrie Gandul.

Reorganizarea administrativa: romanii nu-si vor schimba actele. In urma reorganizarii administrativ-teritoriale, cetatenii romani nu vor trebui sa-si schimbe buletinele, pasapoartele sau permisele auto. Ele isi vor mentine valabilitatea pana la expirare. Reorganizarea administrativa nu presupune preschimbarea actelor cetatenilor romani. Buletinele, pasapoartele si permisele de conducere isi vor mentine valabilitatea pana la data expirarii. Anuntul a fost facut sambata de catre premierul Emil Boc. "Niciun roman care are buletin, pasaport, permis, nu va cheltui un leu in plus prin reorganizare, deoarece acestea isi vor mentine valabilitatea pana cand expira", a spus Boc. El a replicat astfel acuzelor lui Victor Ponta potrivit carora "reorganizarea administrativ-teritoriala ar putea costa fiecare roman pana la 600-700 de lei", scrie EVZ.

PNTCD se pregateste de congresul care va unifica partidul. Victor Ciorbea, presedinte? Partidul National Taranesc Crestin-Democrat (PNTCD) se pregateste de congresul din 18 iunie, care urmareste reunificarea partidului, sub conducerea lui Victor Ciorbea, premier al tarii in perioada 1996-1998. "Cele mai mari sanse de a coagula si relansa PNTCD-ul in lupta politica le are Victor Ciorbea, care a manifestat cea mai mare dorinta de compromis in vederea reunificarii partidului si se bucura de majoritatea adeziunilor organizatiilor si membrilor nostri", a declarat presedintele de onoare al partidului taranist, Ion Diaconescu, intr-un mesaj postat pe site-ul partidului, scrie Romania Libera.

Paleologu: Mi-e teama ca legand reforma Bucurestiului de reorganizarea tarii ramane treaba nefacuta. Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu considera ca reforma administrativa a Capitalei nu ar fi trebuit legata de reorganizarea tarii, el exprimandu-si temerea ca astfel este posibil sa ramana "treaba nefacuta". "Mi-e teama ca legand reforma Bucurestiului de reforma intregii tari si apoi de reforma Constitutiei o sa ramanem cu treaba nefacuta", a declarat Paleologu, la Europa FM. Vicepresedintele PDL a spus ca, din pacate, toata discutia privind reforma Bucurestiului a fost "hiper-personalizata, de parca ar fi fost vorba de persoana Elenei Udrea aici", scrie Gandul.

Aura Vasile: PDL are o legatura cu diavolul, reorganizarea aduce Iadul in tara. Deputatul PSD Aura Vasile sustine ca prin proiectul reorganizarii administrativ-teritoriale "tara va fi transformata in Iad" chiar de "cei de la putere care au o legatura puternica cu diavolul". "Rusinea actualilor guvernanti nu mai cunoaste limite. Crezandu-ne pe toti absolventi de examen de Bacalaureat la 24, pardon 23 de ani, jurand stramb cu mana pe Constitutia tarii si pe Biblie, ne demonstreaza astazi ca sunt intr-adevar pagani, ca legatura lor cu diavolul este puternica si incearca din rasputeri sa transforme tara intr-un IAD. Nu ar trebui insa sa uite vorba romaneasca: "Dumnezeu nu da cu parul" si "cine scoate sabia, de sabie va pieri". Astazi au scos sabia impotriva poporului dar maine poporul va judeca si ii va trimite unde merita, la groapa de gunoi a istoriei", sustine deputatul PSD Aura Vasile intr-o declaratie de presa, scrie EVZ.

Macovei acuza Senatul ca "deviaza mincinos" discutiile pentru eliminarea prescriptiilor pentru omor. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a afirmat duminica, la o masa rotunda a Asociatiei "21 Decembrie", ca Senatul amana si "deviaza in mod artificial si mincinos" discutiile pe proiectul privind anularea prescriptilor pentru omor. Proiectul a fost initiat chiar de Macovei, care invoca acuzatii false si ca proiectul ar fi retroactiv, informeaza NewsIn. "Cu cat mai tarziu va fi adoptat acel proiect si va intra in vigoare, cu atat exista riscul prescrierii infractiunilor de omor. Cu fiecare zi care trece, se mai prescriu infractiuni de omor legate sau nu de Revolutie, de Mineriada. Infractiuni de omor se presciu si criminalii nu ajung la inchisoare", a spus europarlamentarul, prezent la o masa rotunda organizata de Asociatia "21 Decembrie" si la care a participat si presedintele Institutului pentru Cercetarea Crimelor Comunismului, Vladimir Tismaneanu, scrie Romania Libera.

Relu Fenechiu si Tudor Ciuhodaru, doriti de PNL si respectiv PC candidati la sefia CJ Iasi. Liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, si deputatul PC Tudor Ciuhodaru au fost desemnati de partidele care le reprezinta candidati la sefia Consiliului Judetean, numele lor urmand sa figureze alaturi de doi social-democrati in sondajul USL care va fi realizat pentru stabilirea candidatului comun. Liderul consilierilor judeteni PNL, Mugur Cozmanciuc, a declarat, duminica, presei ca seful PNL Iasi, Relu Fenechiu, a fost desemnat candidatul partidului pentru sefia CJ Iasi, presedintele filialei liberale iesene exprimandu-si in mai multe randuri intentia de a candida pentru aceasta functie, transmite corespondentul Mediafax. "PNL Iasi l-a nominalizat pe Relu Fenechiu. Acest nume va fi inclus in sondajul national al USL", a afirmat Cozmanciuc. La randul lor, conservatorii au decis sa-l sustina la sefia CJ pe deputatul PC Tudor Ciuhodaru, care e propus de acelasi partid si pentru primarie, scrie Gandul.

Antonescu, despre prim-ministrul Romaniei: "Omul e slab de minte". Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat despre seful Guvernului ca "este slab de minte" deoarece nu reuseste sa memoreze numele aliantei pe care liberalii au facut-o cu social-democratii. "Alianta socialista", expresia folosita de premierul Emil Boc in discursurile sale pentru a numi Uniunea Social-Liberala, l-a scos din sarite pe Crin Antonescu. Acesta s-a aratat extrem de deranjat ca Boc spune "alianta socialista" in loc de USL. Cu doua zile in urma, Antonescu afirmase despre premierul Boc ca "minte ca un borfas", scrie EVZ.