Chiulangiul Europei/ Gigi Becali despre absentele record din Parlamentul European: "Ma doare-n... de chestia asta". Eurodeputatul George Becali conduce detasat in topul celor mai multe absente de la reuniunile Parlamentului European. A participat la nici 30% din sedintele de la Bruxelles ori Strasbourg. Pe holurile Parlamentului European, aparitia romanului George Becali nu poate trece neobservata, chiar atunci cand locul este plin de lume. Doar ca aparitiile lui sunt rare. Merge tantos, insotit de bodyguarzi impunatori, care il fac sa para si mai mic de statura decat in realitate. Spectacolul merita vazut, cu atat mai mult cu cat se produce rar. Este vorba de campionul absentelor in Parlamentul European, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mircea Geoana, la Videochatul Gandul: Obsesia etnica referitoare la Tinutul Secuiesc este o capcana imensa. Presedintele Senatului Mircea Geoana a declarat, astazi, la videochatul gandul, ca interesul romanilor si maghiarilor din Harghita, Covasna si Mures este ca zona sa se dezvolte, "obsesia etnica" privind Tinutul Secuiesc fiind "o imensa capcana". Ce sa facem cu Tinutul Secuiesc? Ii dam sansa sa se dezvolte. Pentru ca aceasta obsesie etnica cu privire la Tinutul Secuiesc este capcana imensa pentru locuitorii acelei zone din Romania. Pentru ca pana la urma daca sunt maghiari sau romani, intrebarea e daca le dam o sansa sa se dezvolte", a spus Geoana. El a adaugat ca o microregiune construita pe scheletul celor trei judete fara forta economica va face ca oamenii sa fie "condamnati la enclavizare, la subdezvoltare si nu-si vor atinge potentialul". Integral in Gandul.

Traian Basescu devine tot mai greu de demis. Presedintele Romaniei poate fi destituit din functie doar daca in favoarea demiterii sale voteaza jumatate plus unu din numarul total de alegatori inscrisi pe listele electorale. Decizia apartine Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, care a modificat ieri Legea referendumului. Potrivit datelor oficiale de pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente, in Romania exista in jur de 18.000.000 de romani cu drept de vot, ceea ce inseamna ca, prin votarea acestei legi, seful statului poate fi demis doar daca cel putin noua milioane de alegatori voteaza pentru inlaturarea sa de la Palatul Cotroceni. La ora actuala, presedintele poate fi demis cu voturile majoritatii celor care se prezinta la referendum, conform modificarilor aduse tot de Parlament in 2007, atunci cand s-a decis suspendarea lui Traian Basescu. Practic, prin hotararea de ieri a Comisiei juridice se revine la vechile prevederi care faceau aproape imposibila demiterea sefului statului, scrie Adevarul.

Sotia lui Laszlo Borbely, bugetara, are salariu mai mare decat ministrul. Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor, si-a publicat recent pe siteul Guvernului declaratia de avere actualizata. La capitolul venituri obtinute din salarii, situatia este in favoarea sotiei, Melinda Borbely. In calitate de director adjunct al Studioului Teritorial de Radio din Targu Mures (al Societatii Romane de Radiodifuziune), a castigat anul trecut 71.231 de lei, in timp ce Laszlo Borbely a castigat, de la Ministerul Mediului si Padurilor, suma de 56.408 lei, scrie EVZ.

Consilierul lui Basescu, avizat ambasador in Finlanda si Estonia. Cu ce i-a socat Catalin Avramescu pe parlamentari. Consilierul prezidential Catalin Avramescu a trecut la limita de testul parlamentului pentru desemnarea in functia de ambasador al Romaniei in Finlanda si Estonia. Cu 16 voturi "pentru" si 15 "impotriva", Avramescu a primit aviz favorabil din partea comisiilor de politica externa ale parlamentului. Nu inainte insa ca deputatii si senatorii opozitiei sa-i reaminteasca consilierului de la Cotroceni propriile puncte de vedere pe care acesta le-a sustinut de-a lungul timpului. Despre partidul unic si folosirea bombei atomice in Irak tonul a fost dat de catre liberalul Raimond Luca, senatorul citand un editorial prin care Avramescu facea apologia unui partid unic: "Sistemul nostru actual e gandit pentru a da puteri oligarhiei de partid nu cetatenilor. Romania a ajuns sa fie condusa de un grup de sefi de partid care fac guverne pe la restaurant". Integral in Gandul.

Ponta renunta la masina eco pentru un automobil hibrid. Presedintele PSD nu a fost multumit de avantajele unui automobil complet electric, pe care l-a testat in ultimele zile, luand decizia sa achizitioneze unul hibrid, la mana a doua, la un pret estimativ de 20.000 de euro, platit de partid, sustin surse din PSD citate de mediafax.ro. Victor Ponta a testat in ultimele zile un model Citroen Zero, cu motor exclusiv electric. Potrivit unor surse din PSD, el a decis sa nu achizitioneze automobilul respectiv atat din cauza costului ridicat, cat si a autonomiei reduse. Modelul amintit are o autonomie de 100 de kilometri sau doua ore de functionare si necesita, pentru o reincarcare completa, o perioada de aproape sapte ore de alimentare, scrie EVZ.

Nastase despre Macovei: "procurorul ceausist", Macovei despre Nastase: "Inculpatul". Eurodeputatul PDL Monica Macovei spune pe blog ca "inculpatul Adrian Nastase" este unul dintre responsabilii amanarii aderarii la Schengen, deoarece isi taraganeaza in justitie cele trei dosare penale, in timp ce pesedistul a numit-o pe aceasta recent, tot pe blog, "procurorul ceausist", informeaza NewsIn. "Inculpatul Adrian Nastase cauta zilele acestea responsabilii pentru amanarea aderarii Romaniei la Schengen. Sa il ajutam: el insusi, inculpatul Adrian Nastase, este unul dintre responsabili. Este trimis in judecata in trei dosare penale, pentru infractiuni legate de coruptie, pe care le taraganeaza in justitie de ani de zile, asteptand probabil prescriptia si uitarea", scrie fostul ministru al Justitiei miercuri pe blog, potrivit Romania Libera.