Cu ce merg partidele la Cotroceni. Intalnirea convocata de presedintele Traian Basescu pare sa aiba sanse mici de reusita in conditiile in care liderii partidelor din coalitie si din opozitie isi pastreaza pozitiile ireconciliabile cu privire la revizuirea Constitutiei si la reorganizarea administrativa. Disensiunile din coalitia la putere, nascute o data cu proiectul PDL de reorganizare administrativa a tarii in opt super-judete, nu numai ca nu s-au atenuat, dar au fost accentuate de modificarile aduse in Parlament Statutului minoritatilor nationale. Iar declaratiile politice din ultimele zile, presarate cu avertismente, nu au facut decat sa puna si mai mult gaz pe foc. Cum liderii coalitiei nu au reusit sa ajunga la o intelegere in privinta reorganizarii administrative, in pofida sedintelor repetate, fiecare partid merge practic la Cotroceni cu propriile doleante. In timp ce democrat-liberalii sustin necesitatea unei reorganizari rapide, udemeristii insista sa le fie luat in calcul propriul proiect, cel cu 16 regiuni, sau macar sa se amane discutarea acestui subiect spinos, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vanghelie: "Cumparam guma de mestecat la tuburi si o vindeam la bucata". Primarul sectorului 5 si vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, si-a dovedit inca din copilarie spiritul de intreprinzator. El a povestit cum facea bani pe cand era elev in scoala generala: vindea guma de mestecat si confectiona din lita lacatele de pus la fermoarul de la trening. Marian Vanghelie a destainuit ca a avut o copilarie "mai cu probleme" si ca a fost nevoit sa se maturizeze devreme. "Cu copilaria a fost mai greu... Eram in scoala generala si luam guma de mestecat, erau niste mingiute in niste tuburi lungi asa... Eu le luam asa si pe urma le vindeam la bucata", s-a confesat edilul sectorului 5. Oferta era insa variata: Vanghelie scotea "pe piata" si un fel de brelocuri in forma de lacat. Integral in Adevarul.

Baconschi: Mi-ar placea sa numesc ambasadori din opozitie, daca ar avea personalitati ca Avramescu. Teodor Baconschi ii pune pe aspirantii din opozitie la un post de diplomat sa ia exemplul consilierului prezidential Catalin Avramescu, sustinand ca, daca ar exista personalitati apropiate de PSD de talia acestuia, le-ar propune ambasadori. "Mi-as dori ca opozitia socialista sa aiba niste intelectuali publici care sunt apropiati de ea si mi-as dori sa fac propuneri in logica deschiderii catre opozitie, daca ar exista personalitati publice, de talia lui Catalin Avramescu, sa zicem, apropiate de PSD si care si-ar dori sa intre in diplomatie", a declarat Baconschi. Mai mult, ministrul de externe nu vede nicio diferenta intre trimiterea consilierului lui Traian Basescu la post in Finlanda si Estonia si numirile facute de administratia Obama, scrie Gandul.

Macovei: Votul dat in cazul Severin, o lectie pentru parlamentarii romani din toate partidele. Europarlamentarul PDL Monica Macovei este de parere ca votul unanim dat de Comisia Juridica a Parlamentului European in privinta ridicarii imunitatii lui Adrian Severin reprezinta o lectie pentru parlamentarii romani din toate partidele, potrivit NewsIn. "Comisia Juridica a Parlamentului European a recomandat azi, printr-un vot unanim, ridicarea imunitatii pentru europarlamentarul Adrian Severin. Votul in plen este joi. Votul de azi este o lectie pentru parlamentarii romani din toate partidele. Reamintesc acum, de exemplu, cazurile Nastase si Pasat. Sper ca parlamentarii romani sa inteleaga aceasta lectie: sa aleaga si sa voteze in cazuri similare, in Parlamentul Romaniei, pentru onoarea lor si a cetatenilor romani cinstiti", considera Macovei, intr-o postare pe blog. Integral in Romania Libera.

Antonescu: Decat secuii in strada, mai bine iese UDMR de la guvernare. Presedintele PNL Crin Antonescu le-a spus liderilor maghiari ca nu e nevoie ca secuii sa iasa in strada pentru a protesta fata de proiectului PDL privind desfiintarea judetelor si ca e suficient sa isi impuna pozitia in parlament la o motiune de cenzura impotriva cabinetului Boc. "Faptul ca tensiunile din actuala putere sunt foarte periculoase si risca sa inflameze spiritele, sa redeschida teme absurde, nationaliste, e in intreaga raspundere a presedintelui Basescu si a PDL. Mai greu de inteles e in legatura cu pozitia UDMR, de pilda, de ce acesti oameni care guverneaza impreuna, nu-si pot construi actiunile politice tinand cont ca mai exista si altcineva in afara de ei - societate civila, opozitie parlamentara, cetateni romani. Schimbul de replici, de amenintari intre cei care guvnerneaza impreuna ne arata o lume inchisa, departe de realitate in care totul se joaca pe interese electorale, fara nicio legatura cu interesele cetatenilor Romaniei, fie etnici romani, fie maghiari", a declarat azi Crin Antonescu, potrivit EVZ.

Udrea si Vanghelie au petrecut la nunta lui Catalin Crisan. Vanghelie: "Nu sunt un dansator, nu le am cu dansul, nu m-ati vazut pe mine prin restaurante, cluburi". Ministrul Dezvoltarii Regionale si presedintele PSD Bucuresti au fost invitatii speciali la nunta lui Catalin Crisan cu medicul Alina Cupsa. Marian Vanghelie a declarat pentru gandul ca a ajuns prea tarziu la nunta si nu a mai prins-o la eveniment pe Elena Udrea. "Eu am ajuns pe la 1.30 noaptea, nu am vazut-o pe Elena Udrea. Cred ca plecase. Nu am dansat la nunta pentru ca nu sunt un dansator. Nu m-ati vazut pe mine prin restaurante, cluburi. Eu sunt altfel. La plecare am dansat putin cu o doctorita. Am facut trei-patru pasi", a subliniat presedintele PSD Bucuresti. Vanghelie sustine ca nu ar fi dansat cu Elena Udrea, chiar daca ar fi fost in acelasi timp la eveniment. "Sunt relatii si relatii. Eu am vorbit cu Elena Udrea in calitate de ministru, cand am fost alaturi de ea a fost pentru un proiect. Nu dansam la nunti", a tinut sa precizeze pesedistul. Acesta sustine ca este asaltat in aceasta perioada cu invitatii la nunti, scrie Gandul.