Szasz Jeno (PCM): Nu secuii ameninta Romania, ci secuii sunt provocati intr-un mod foarte grosolan. Presedintele PCM, Szasz Jeno, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca "nu secuii ameninta Romania, ci secuii sunt provocati intr-un mod foarte grosolan", in timp ce vicepresedintele partidului Farkas Csaba a spus ca in secuime exista o stare de tensiune "etnica". Presedintele PCM, Szasz Jeno, si vicepresedintele formatiunii Farkas Csaba s-au declarat nemultumiti de faptul ca la o televiziune a fost titrat, in timpul unei emisiuni de zilele trecute, timp de cateva zeci de minute, titlul "Secuii ameninta Romania", transmite corespondentul Mediafax. Szasz Jeno a spus ca, de fapt, "nu secuii ameninta Romania, ci secuii sunt provocati intr-un mod foarte grosolan". Integral in Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

PDL si UDMR pun la cale judetul HarCov. PDL si UDMR ar putea ajunge la un acord in privinta reorganizarii administrative. Harghita si Covasna ar putea fi comasate intr-un singur judet, iar harta, impartita in noua regiuni. Solutia a fost sugerata chiar de presedintele Traian Basescu. PDL si UDMR ar putea ajunge la un compromis in privinta reorganizarii administrative, potrivit unor surse politice, in cazul in care Uniunea ar accepta oferta lansata chiar de presedintele Traian Basescu in cadrul consultarilor de marti. Impartirea hartii in noua megajudete, Harghita si Covasna fiind grupate intr-o regiune, iar Muresul inglobat in regiunea Centru formata din Sibiu, Brasov si Alba, ar fi fost "compromisul" pus pe masa UDMR de Basescu, potrivit acelorasi surse, scrie Adevarul.

Oferta lui Traian Basescu pentru UDMR. Presedintele le-a propus liderilor Uniunii o varianta de reorganizare cu 10 judete, opt mari si doua mici, Harghita si Covasna. Separate, nu unite. Presedintele Traian Basescu a afirmat ieri seara, la emisiunea "Evenimentul zilei" de la B1TV, ca a propus UDMR o varianta de reorganizare cu zece judete. Pe langa crearea a opt mari judete se pastrau in formula actuala Covasna si Harghita. "Va putem oferi o varianta maximala peste care nu se poate trece: opt judete plus doua, care raman Covasna si Harghita de acum. Nu unite, unite niciodata", a relatat presedintele oferta facuta UDMR. El a precizat ca in varianta "8 plus 2", Harghita si Covasna ar fi singurele judete care ar ramane dependente de finantare de la guvern, scrie EVZ.

Prin ce "canale" l-a cautat Traian Basescu pe Victor Ponta. Victor Ponta a declarat, miercuri, pentru gandul, ca Traian Basescu a incercat sa vorbeasca cu el inainte de sedinta de la Cotroceni. De asemenea, sustine ca are informatii conform carora presedintele Basescu s-a inteles cu UDMR in ceea ce priveste Tinutul Secuiesc. Liderul PSD crede ca presedintele a incercat sa puna presiune pe maghiari prin mesajele de curtoazie trimise lui si lui Crin Antonescu. Liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, s-au ferit sa discute deschis cu colegii de partid despre calendarul de actiuni propus presedintelui Traian Basescu. Astfel, documentul care prevede organizarea de alegeri anticipate in aceasta toamna si instalarea rapida a unui guvern tehnocrat nu a fost pe masa de lucru a conducerilor PSD si PNL. Integral in Gandul.

Ponta, Sova si banii dintre ei. Liderul PSD Victor Ponta e investigat de Fisc pentru ca ar fi primit cateva zeci de mii de euro din banii incasati de casa de avocatura "Sova&Asociatii" de la complexurile energetice Turceni si Rovinari. Controlul Fiscului legat de modul in care Societatea Civila de Avocati "Sova&Asociatii" ar fi obtinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari si Turceni, din zona de influenta a lui Victor Ponta, deputat de Gorj, nu se opreste doar la avocati si la fostii directori ai societatilor de stat. Presedintele PSD Victor Ponta (39 de ani) este suspectat ca ar fi primit, la randul sau, o parte din banii incasati de casa de avocatura de la cele doua societati de stat, scrie Adevarul.

Traian Basescu, la Consiliul European de vara. Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European de vara de la Bruxelles, pe agenda discutiilor figurand problematica economica, migratia, consolidarea spatiului Schengen, stadiul negocierilor de aderare a Croatiei la Uniunea Europeana si evolutiile din vecinatatea sudica a Uniunii. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Consiliul European de vara va marca o noua etapa in dezvoltarea guvernarii economice in Uniunea Europeana, prin incheierea primului semestru european de coordonare comunitara a politicilor bugetar-fiscale si de crestere economica, scrie EVZ.

"Pistolarul" din Parlament. Un pistol mic, cu maner maro. Acesta a fost "argumentul" pe care Constantin Dutu, membru in Consiliul National al Audiovizualului, l-a fluturat in fata comisiilor de Cultura, unde a fost audiat. Dutu le-a explicat parlamentarilor socati de gestul sau ca a adus pistolul de recuzita pentru a-si demonstra nevinovatia in fata acuzatiilor ca a suferit o condamnare pentru detinere de arme. Constantin Dutu, care este membru CNA numit din partea PRM in legislatura trecuta, a fost audiat ieri la comisiile de Cultura in urma unei reclamatii referitoare la existenta unei condamnari pe numele sau, pronuntate in Italia. Or, potrivit Legii audiovizualului, membrii CNA care au suferit condamnari penale definitive isi pierd functia din Consiliu, scrie Adevarul.