UDMR spune "nem" reorganizarii 8+2. Reuniti la Targu-Mures, maghiarii vor bloca astazi reimpartirea administrativa a Romaniei. PDL se repliaza pe restructurarea deconcentratelor. PDL poate spune adio reorganizarii judetelor inainte de alegerile din 2012. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ieri, inainte de consultarea cu proprii colegi din teritoriu, ca varianta prezidentiala cu cele opt superjudete, plus Harghita si Covasna cu regim special, nu este acceptabila, la fel ca si solutia celor opt judete. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce a urmarit de fapt Traian Basescu prin atacul la adresa Regelui Mihai. Presedintele Traian Basescu a calificat, miercuri seara, la un post de televiziune, abdicarea Regelui Mihai drept "un act de tradare" si l-a numit pe fostul monarh "sluga a rusilor". Istoricii chestionati de adevarul.ro sunt de parere ca presedintele a demonstrat cat de putin cunoaste istoria contemporana a tarii si incearca sa explice ce l-a determinat pe seful statului sa faca aceste declaratii. Integral in Adevarul.

Tismaneanu, socat de "declansarea unui adevarat tsunami" de comentarii dupa interviul presedintelui. Vladimir Tismaneanu sustine pe blog ca a fost socat sa observe "declansarea unui adevarat tsunami de articole si interventii publice in care istorici, ziaristi, politicieni s-au intrecut unii cu altii sa comenteze cateva fraze dintr-un inteviu televizat al presedintelui". "Am fost socat sa observ declansarea unui adevarat tsunami de articole si interventii publice in care istorici, ziaristi, politicieni s-au intrecut unii cu altii sa comenteze cateva fraze dintr-un inteviu televizat al presedintelui, neglijand necesitatea unei examinari adancite a semnificatiei zilei de 22 iunie", scrie Tismaneanu, citat de Romania Libera.

Cearta. Sova: Am refuzat un contract MDRT. Udrea: Daca era barbat, recunostea ca a semnat unul in 2008. Razboi fatis intre senatorul PSD Dan Sova si ministerul dezvoltarii regionale, condus de Elena Udrea. Nevoit sa se apere in fata articolelor de presa care faceau din el si firma sa de avocatura un abonat la contractele publice, Sova a sustinut astazi ca in 2010 a refuzat din partea MDRT un contract cu dedicatie. In replica, Udrea sustine ca acelasi Sova nu a avut nici o problema sa accepte un contract mai vechi incheiat in 2008 in aceleasi conditii prezentate ca in 2010. Mai mult, ministrul afirma ca nu Sova a fost cel care a refuzat contractul, ci ministerul a respins oferta sa, de aici si declaratiile acestuia puse pe seama "supararii", scrie EVZ.

Interzicerea migratiei politice, demers ipocrit pentru traseisti din Parlament: ''Cetateanul este deasupra ideologiei''. Liderii Uniunii Social Liberale, Victor Ponta si Crin Antonescu, au semnat impreuna proiectul, depus zilele trecute la Camera, de modificare a legii electorale si a statului parlamentarilor, prin care vor interzicerea migratiei politica - o idee mai veche a ambelor partide. Cei vizati de actul normativ resping insa drept nesincera argumentarea proiectului USL. Conform textului legii (art. 15), "calitatea de deputat sau senator" ca reprezentanti ai poporului "e incompatibila cu abandonarea ideologiei pe baza careia a fost votat respectivul deputat/senator", pe cand "garantia mentinerii ideologiei e data de mentinerea calitatii de membru al respectivului partid, pe intreaga durata a mandatului". Exista si o exceptie, referitoare la excluderea sau suspendarea decisa de partid, caz in care mandatul parlamentarului nu inceteaza de drept, scrie Puterea.