Daciana Sarbu si-a vandut apartamentul de 300 mp pentru ca i-a crescut rata la credit. "M-au omorat cu dobanda". Europarlamentarul Daciana Sarbu a declarat pentru gandul ca si-a vandut apartamentul de 300 de mp din zona Charlles de Gaule, pe care il cumparase in 2001, pentru a plati creditul imobiliar contractat la Banca Transilvania. Apartamentul de 292 mp de pe strada Popa Savu, in apropierea bulevardului Aviatorilor, a fost cumparat de europarlamentarul PSD in 2001. Ulterior, in 2007, Daciana Sarbu a achizitionat un nou apartament de 167 mp, pentru care si-a luat un credit imobiliar, pe 30 de ani, la Banca Transilvania, in valoare de 219.912 euro. "M-am gandit ca banii de chirie vor acoperi rata la banca", a declarat pentru Gandul sotia lui Victor Ponta.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dragnea, despre afirmatiile lui Lazaroiu privitoare la Ponta: O golanie. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca afirmatia lui Sebastian Lazaroiu potrivit careia Victor Ponta a devenit presedinte al PSD ajutat de PDL este o "golanie". "Este o golanie ce a spus dl Lazaroiu, e o jignire pentru cei 1700 de delegati sa spuna ca aia au fost acolo platiti sau influentati de PDL... Este o golanie, dincolo de faptul ca este o minciuna, sa mai arunce asa un balon rasuflat pe piata....(...) E o afirmatie jenanta", a spus Dragnea la Realitatea TV. "Daca dl Lazaroiu spune ca PDL se roaga in fiecare zi, zi sau noapte, ca Victor Ponta sa ramana presedintele PSD inseamna ca sigur au o rugaminte care li se indeplineste", a mai comentat liderul PSD, anunta Romania Libera.

USL nu vine la discursul lui Basescu. Presedintele Traian Basescu va tine astazi un discurs in Parlament pe teme de politica interna. Reorganizarea teritoriala a tarii si revizuirea Constitutiei vor fi, cu siguranta, punctate de seful statului. Momentul se anunta unul tensionat. La ultima intalnire, la consultarile de la Cotroceni de saptamana trecuta, liderii USL au mimat un dialog politic, venind in fata sefului statului cu propuneri ce nu puteau fi acceptate de acesta: guvern tehnocrat si alegeri anticipate. Mai mult, in weekend, presedintele PSD, Victor Ponta, a pus trei conditii pentru ca parlamentarii USL sa fie prezenti la discursul sefului statului. El i-a cerut lui Basescu sa renunte la reorganizarea administrativa, sa accepte propunerea privind construirea unei relatii tripartide si sa-i ceara scuze Regelui Mihai, informeaza EVZ.

Rizea, fraude europene sub ochii lui Sova. Dan Sova (PSD) a oferit consiliere juridica Agentiei pentru Tineret, condusa de Cristian Rizea (PSD), chiar in perioada in care, conform UE, au fost deturnate fonduri europene. Avocatul Dan Sova a semnat personal, in 2004 - 2005, contractele de asistenta juridica cu institutia condusa de Cristian Rizea, in baza carora a incasat mii de euro lunar. Pe lunga lista a institutiilor conduse de membri PSD, de la care senatorul-avocat Dan Sova (38 de ani) a primit contracte de asistenta si consiliere juridica, se numara si Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT), scrie EVZ.

EBA si-a trecut in declaratia de avere ceasul primit de la Syda. Vezi cat spune mezina presedintelui ca a costat. Ceasul de lux primit cadou de Elena Basescu de la Bogdan Ionescu, alias Syda, a aparut si in declaratia de avere a mezinei presedintelui. Cadoul de Craciun, un Hublot Big Bang Gold Ceramic cu aur de 18 carate si piele de crocodil, pe care EBA l-a primit de la prietenul ei, a costat, potrivit declaratiei de avere, 12.000 de euro. Pe site-urile de specialitate, pretul pentru acest model de ceas este de peste 15.000 de euro. Daca in 2009, Elena Basescu se putea lauda cu bijuterii din aur si ceasuri evaluate la 10.500 de euro, dupa ce a primit acest cadou de Craciun, in 2010, suma s-a marit la 22.500 de euro. Diferenta o reprezinta ceasul, a confirmat pentru Gandul mezina presedintelui.

Care va fi mesajul presedintelui pentru UDMR. Presedintele Traian Basescu vine astazi in Parlament pentru a se adresa alesilor pe subiecte de politica interna. Cel mai probabil, se va referi si la reorganizarea administrativa, respinsa pentru moment de UDMR. Cel putin in variantele de 8 sau de 8+2 judete. Venirea presedintelui Traian Basescu in Parlament se produce pe fondul accentuarii divergentelor in coalitie si al unui val de critici dure, de multe ori in termeni mult prea "colorati", din partea liderilor opozitiei. Opozitie care, cel mai probabil, nici nu va asista la mesajul sefului statului, asa cum s-a intamplat si la ultimele veniri in Parlament ale presedintelui, informeaza Romania Libera.