Cum intelege un primar UDMR Constitutia: Nationalitatea, mai importantata decat cetatenia. Nationalitatea este mai "puternica" decat cetatenia a tinut primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, sa rescrie Constitutia tarii in incercarea de a replica de ce placutele bilingve amplasate de municipalitate pe strazile orasului sunt inscriptionate mai intai in limba maghiara si apoi in limba oficiala a statului roman. "Consider ca nationalitatea este mai puternica si mai intima. Nationalitatea este mai importanta pentru un om decat cetatenia, pentru ca aceasta din urma nu depinde neaparat de el", a spus Antal Arpad, dand ca exemplu cazul bunicii sale care, cu zeci de ani in urma, dupa retrasarea granitelor, s-a trezit locuind in Romania, scrie EVZ.​

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum raspunde Marian Vanghelie atunci cand este intrebat: "Esti sau nu tigan?". Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost intrebat, la o reuniune a Partidei Romilor, daca este tigan, el raspunzand ca, desi unii spun ca este tigan sau evreu, el se considera in primul rand roman si "un om sentimental". "Este sau nu tigan?", a intrebat o persoana din sala la reuniunea organizatiei de Bucuresti a Partidei Romilor Pro-Europa, la care era prezent si Marian Vanghelie, invitat de Nicolae Paun. "Nu", a raspuns liderul Partidei Romilor Nicolae Paun, care a apreciat ca persoana care a intrebat face precum tiganul venit la Opera "Nunta lui Figaro", care astepta sa fie pusa masa de nunta, anunta Gandul.

Horia Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman: "Nu poti sa incepi discutia prin <>". Presedintele Institutului Cultural Roman insista asupra faptului ca ura este toxica atat pentru "posesor", cat si pentru cel asupra caruia se revarsa. El arata ca "secretul" functionalitatii societatilor occidentale este colaborarea intre membrii acestora, nicidecum infruntarea permanenta. Mizand pe buna intelegere tratam eficient "tafna" sociala care ne-a cuprins. Castigam cu totii, spune Horia Roman Patapievici. Despre aceasta si multe alte "leacuri" contra nelinistilor colective, va invitam sa cititi in randurile de mai jos. Integral in Adevarul.

Premier, caut remaniabili. Cifrele privind gradul de atragere a banilor europeni pana la data de 30 iunie, prezentate lunar de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, sunt asteptate cu mare interes. In functie de acestea, premierul Emil Boc ar trebui sa scrie lista ministrilor remaniabili, asa cum spunea presedintele Traian Basescu. Oprivire pe Stadiul absorbtiei instrumentelor structurale la data de 31 mai 2011 arata ca cele mai mari emotii ar trebui sa le aiba Anca Boagiu, Gheorghe Ialomitianu si Laszlo Borbely. 2,61% este proportia care apare in statistica absorbtiei fondurilor in dreptul Ministerului Transporturilor. La prima vedere, s-ar putea vorbi de o crestere de 0,02% fata de 30 aprilie. Cresterea este insa artificiala, rezultand doar din variatia cursului valutar, iar sumele platite beneficiarilor sunt aceleasi ca la 30 aprilie 2011, scrie Romania Libera.

Vanghelie, in precampanie. Motto: "Sa-i ia mama dracu". S-ar bate cu toti presedintii de partide. Inceput de campanie la Marian Vanghelie. Asistenta: Reprezentantii Partidei Romilor. Obiectivul politic: sa fie presedinte pe viata. Metoda: Se va bate cu orice presedinte de partid, fie el un Ponta, Antonescu, Marko sau Traian Basescu. Motto sau slogan: Sa-i ia mama dracu pe toti care s-au dedat la furaciuni in asta tara. Functia vizata de antrenamentul sau precampanie: inca neprecizata, desi surse social-democrate acrediteaza ideea ca primarul de la 5 se vrea inca edil de Capitala, anunta EVZ.

Preda: Nu e grav ca l-am dezamagit pe Basescu. Grav ar fi daca mi-as dezamagi sotia, parintii, socrii si prietenii. Presedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, joi, ca e "trist si dureros" ca presedintele Traian Basescu a spus despre el ca este politicianul din PDL care l-a dezamagit cel mai mult, insa "nu e grav". "E trist si dureros pentru mine ca seful statului sa faca o asemenea afirmatie, dar nu e grav. Grav ar fi daca mi-as dezamagi sotia, parintii, socrii, prietenii si pe cei care m-au votat in Colegiu. In viata trebuie sa faci ce trebuie, sa spui ce simti, sa spui si ce spun oamenii pe strada. Probabil ca asta l-a dezamagit pe Traian Basescu, insa nu stiu sigur, trebuie sa-l intrebati pe el", a afirmat Cezar Preda, in timp ce se indrepta spre Turcia unde isi va petrece concediul, informeaza Gandul.