USL negociaza cu deputatii minoritatilor nationale. Liderii PSD si PNL s-au intalnit, recent, cu cei ai minoritatilor Parlament in incercarea de a-si apropia cele 17 voturi pe care acest grup le detine in Camera Deputatilor. Intalnirea a fost solicitata de liderii USL si a avut ca subiecte modificarea Constitutiei si legile electorale, au afirmat surse din cadrul Opozitiei. In spatele acestor subiecte s-a ascuns, insa, dorinta Opozitiei de a-si apropia grupul minoritatilor in cadrul caruia exista nemultumiri fata de relatia cu PDL. Tocmai din acest motiv, la intalnirea cu Varujan Pambuccian si colegii sai, PSD a deplasat artileria grea : fostul premier Adrian Nastase, presedintele Victor Ponta, secretarul general al social-democratilor Liviu Dragnea. Liberalii i-au trimis pe Mihai Voicu, loctiitorul lui Crin Antonescu , pe secretarul general Eduard Helvig si pe vicepresedintii Relu Fenechiu si Victor Paul Dobre, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum l-ar "ajuta" Nastase pe Basescu pe tema confiscarii averilor ilicite: L-ar trimite la pactul Ribbentrop-Molotov. Presedintele Traian Basescu este demn de "mila". Seful statului "este tradat din toate partile" in "cruciada lui sincera" pentru confiscarea averilor ilicite, dar si in "incapatanarea pozitiva" de a revizui imediat Constitutia, sustine liderul Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, intr-o postare pe blog. Declarand, malitios, ca este gata sa-l ajute pe presedintele Basescu in impunerea conceptului confiscarii averilor ilicite, Nastase face trimitere la continutul pactului Ribbentrop-Molotov si la un decret semnat de maresalul Ion Antonescu Ţpentru controlul averilor fostilor demnitari ai statului", scrie EVZ.

Udemeristul Winkler, despre partidul lui Tokes: "O greseala istorica". Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat, vineri, la Izvorul Muresului, ca infiintarea unui nou partid al maghiarilor reprezinta "o greseala istorica", in timp ce eurodeputatul Sogor Csaba a spus ca numarul partidelor nu ar constitui o problema, ci lipsa de cultura politica si de consens. Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat, la Tabara "Tineretul si Uniunea Europeana" de la Izvorul Muresului (Harghita), ca inca din primavara, cand a constatat seriozitatea cu care este tratata initiativa infiintarii unui nou partid al maghiarilor din Romania, respectiv Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), la propunerea Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), s-a pronuntat asupra inoportunitatii acestuia si a afirmat ca verdictul electoratului va demonstra ca maghiarii prefera unitatea, scrie Gandul.

Presedintele PSD presimte o tradare in USL. "Ponta are o durere intestinala", sustine cel vizat. Catalin Chereches, ales recent primar al municipiului Baia Mare din partea USL, ar putea trece de partea cealalta a baricadei in schimbul unor fonduri pentru oras. Ipoteza ii apartine chiar presedintelui PSD, Victor Ponta, care a spus ca se asteapta, cunoscand cum functioneaza lucrurile in PDL", ca unii primari sa cedeze sub promisiunea unor fonduri pentru oras din partea ministerului Dezvoltarii. "Presedintele PSD vorbeste de multe ori fara sa analizeze bine ceea ce are de spus cu privire la persoana mea. Ponta are o durere intestinala cand e vorba de Chereches", a fost replica primarului din Baia Mare, potrivit EVZ.

Ce spun pedelistii despre circularele lui Boc: "Am putea sa chemam ministrii la sarbatorile comunelor. Scopul e sa ia contact cu oamenii". Circularele lui Emil Boc dau de gandit liderilor PDL care trebuie sa faca lista evenimentelor la care demnitarii partidului, in frunte cu premierul, sa participe. PDL Buzau a primit, dupa Congresul partidului, o circulara de la conducerea formatiunii in care presedintelui filialei i s-a cerut sa intocmeasca un calendar al evenimentelor la care sa fie invitati ministri, secretari de stat si alti demnitari ai partidului. Surse din conducerea organizatiei judetene a PDL au declarat, joi, corespondentului Mediafax ca circulara a venit "mai demult, dupa Congres", insa, pana acum, cel putin la Buzau, nu au fost intocmite liste cu evenimentele la care sa ia parte democrat-liberalii de la centru. Potrivit surselor citate, in Buzau nu ar fi, in acest an, foarte multe evenimente la care sa poata lua parte ministri, secretari de stat ori alti democrat-liberali de la centru, scrie Gandul.