Mircea Geoana risca a doua suspendare din PSD. Solidarizarea publica cu Marian Vanghelie i-ar putea aduce lui Mircea Geoana o a doua suspendare din partid, sustin surse din PSD. Declaratiile facute sambata de presedintele Senatului in apararea lui Marian Vanghelie nu au fost bine vazute de Victor Ponta. Cum Ponta tocmai ce se afla in plin actiune cu privire la taierea oricarei influente a lui Vanghelie in organizatia de Bucuresti, declaratiile lui Geoana sunt considerate un atac direct la autoritatea presedintelui PSD. "Ceea ce nu am inteles este daca aceasta actiune este impotriva presedintelui organizatiei de la Bucuresti sau a fost data de slaba performanta de la alegerile anterioare, pentru ca la alegerile anterioare, in premiera in ultimii 20 de ani, candidatul PSD, adica eu, am castigat la Bucuresti, chiar daca au fost si voturi liberale. Organizatia de Bucuresti si-a facut datoria, daca este un alt interes este altceva", a declarat Mircea Geoana, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Uioreanu (PNL): Remanierea Guvernului trebuie sa inceapa cu premierul Emil Boc. Deputatul PNL Horea Uioreanu considera ca remanierea Guvernului ar trebui sa inceapa cu premierul Emil Boc, care este vinovat de faptul ca in Romania saracia a devenit normalitate pentru majoritatea cetatenilor. Potrivit unui comunicat al lui Uioreanu transmis, duminica, o remaniere a lui Boc ar fi sustinuta de cei 80 la suta dintre romani care cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita. "Remanierea Guvernului trebuie sa inceapa cu premierul Emil Boc. Vinovat de faptul ca, in Romania, saracia a devenit normalitate pentru majoritatea cetatenilor este premierul, dimpreuna cu seful sau, Traian Basescu. Iar primul remaniat, fara a se dezbate asta public, este tocmai Emil Boc. Cred ca asta spun cei 80 la suta dintre romani, cei care considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita sau cei 90 la suta care nu mai au incredere in actuala putere. Ceilalti, pana la 100 la suta, se afla la guvernare sau in apropierea acesteia", se arata in documentul citat, anunta Romania Libera.

Marko: Treptat vreau sa ies din viata politica pentru ca am si o alta vocatie, literatura. Vicepremierul Marko Bela a declarat, sambata, la Tabara de vara de la Izvorul Muresului, ca se gandeste ca "treptat" sa se retraga din viata politica, pentru ca are si o alta vocatie, literatura, si vrea sa traieasca pentru aceasta vocatie. Marko a fost intrebat, sambata, la Tabara "Tinerii si Uniunea Europeana" de la Izvorul Muresului, cum i se pare viata dupa ce s-a retras de la presedintia UDMR, el spunand zambind ca "exista viata si in afara UDMR". "Exista viata si in afara UDMR, exista viata si dupa presedintia UDMR. Nimeni sa nu creada ca exista numai cariera politica, chiar daca este frumoasa si ofera multe satisfactii", a spus fostul presedinte al UDMR Marko Bela, informeaza Gandul.

Cristian Diaconescu: "Nu putem pacali Europa cu averile". Cristian Diaconescu spune ca refuzul de a confisca averile ilicite va avea efecte foarte grave pentru Romania. Cristian Diaconescu, fost ministru al justitiei si presedinte de onoare al UNPR, a acordat "Evenimentului zilei" un interviu in care a vorbit despre refuzul Romaniei de a adopta o legislatie eficienta de confiscare a averilor ilicite si despre sansele ca acest lucru sa se intample in cele din urma. Integral in EVZ.

Geoana ii arunca manusa lui Ponta. Dupa expirarea suspendarii de sase luni, Mircea Geoana a reintrat in ring cu un atac direct la Victor Ponta, via filiala PSD Bucuresti. Pe langa situatia exploziva din cea mai mare organizatie pesedista, un motiv de ingrijorare pentru liderul PSD ar trebui insa sa fie si scaderea in sondaje pe care o inregistreaza constant USL: 8% in cinci luni. Alegeri la PSD Bucuresti "in cel mai scurt timp cu putinta", este solicitarea lui Mircea Geoana catre actualul sef al social-democratilor, Victor Ponta. "Problema trebuie rezolvata tot prin vointa si vocea organizatiei, chiar daca parasutezi un comitet de organizare", l-a taxat pe Ponta, intr-o emisiune tv, presedintele Senatului, "reintors" de curand in partid, dupa ce i-au expirat cele sase luni de suspendare, anunta Romania Libera.