PDL sustine infiintarea unui muzeu al comunismului. PDL va sustine infiintarea Muzeului national al dictaturii comuniste, conducerea partidului hotarand sa-si asume hotararea de Guvern in acest sens. Anuntul a fost facut de prim-vicepresdintele PDL, Teodor Baconschi, care a precizat ca vor fi reorganizate institutiile care gestioneaza memoria comunismului, printre care Institutul Revolutiei condus de Ion Iliescu. "Asta e o ticalosie fara margini, vor sa-l puna in subordinea lui Tismaneanu. E o ticalosie pur si simplu. Sa le fie rusine!", a declarat Ion Iliescu, potrivitEVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Radu F. Alexandru, senator PDL: "Dilema PDL: libertate sau spirit de turma". Radu F. Alexandru, autorul unei scrisori de protest fata de acuzatiile lui Traian Basescu la adresa Regelui Mihai, spune ca ar cumpani cu mare atentie o cerere de suspendare a presedintelui, asa cum a facut si in 2007. Senatorul PDL critica proiectul prezidential privind Constitutia si califica drept o eroare tema regionalizarii. Despre PDL afirma ca nu este un partid de figuri angelice, al caror IQ le recomanda pentru premiul Nobel. Interviu integral inAdevarul.

Ponta: "Nu am participat la huiduirea doamnei Udrea". Liderul PSD, Victor Ponta a tinut sa precizeze pe blogul personal ca a fost la meciul lui Lucian Bute, dar el nu a huiduit-o pe Elena Udrea. Victor Ponta a scris pe blog ca a fost prezent si el sambata la Romexpo alaturi de baiatul sau, Andrei, si ca nu a participat la huiduirea ministrului Dezvoltarii, Elena Udrea, care, sustine liderul PSD, a fost vazuta ca un politician care spera ca ceva din admiratia lui Bute se poate rasfrange si asupra ei. "Intregul eveniment a aratat foarte bine - dincolo de erorile de organizare care sunt inevitabile tinand cont de lipsa noastra de experienta si chiar de cultura in acest domeniu", scrie Ponta, mentionand ca a redescoperit dupa ceva timp un sentiment extrem de laudabil si pozitiv de mandrie nationala. Integral inEVZ.

Ce a inteles Elena Udrea dupa concertul Bon Jovi de la Bucuresti: Dupa doi ani de dificultati, Romania se dezmorteste. Ministrul Elena Udrea scrie, pe blogul sau, ca intr-un singur week-end au fost 10.000 de romani la Gala "Campion pentru Romania", 80.000 de turisti pe litoral, peste 50.000 de persoane la concertul lui Bon Jovi, ceea ce arata ca romanii incep sa priveasca mai optimist spre viitor. Udrea mentioneaza, intr-o postare intitulata "Romania a invins odata cu Lucian Bute!", ca oamenii de sport ii spuneau sambata, dupa incheierea galei de box, ca acesta este cel mai spectaculos eveniment sportiv care a avut loc in Romania dupa 1990. Integral inGandul.

Emil Boc: Victor Ponta si Crin Antonescu incurajeaza indirect furtul, frauda si hotia. Premierul Emil Boc i-a criticat, luni, la Ploiesti, pe liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta legat de pozitiile exprimate privind examenul de Bacalaureat, respectiv proiectul referitor la confiscarea averilor. "Am constatat doua lucruri: pe de o parte, domnul Ponta ii incurajeaza pe elevi la bacalaureat sa copieze, ca asta e singura sursa de a putea reusi in viata si a fost extrem de revoltat cand s-a aplicat un bacalaureat corect in Romania, deci incurajand indirect furtul si frauda. Acelasi lucru il face si domnul Antonescu, incurajand hotia prin faptul ca apreciaza proiectul Guvernului mai bland in privinta confiscarii averilor ilicite decat proiectul USL", a spus Emil Boc luni, la Ploiesti, la finalul unei intalniri cu oameni de afaceri din Prahova, potrivitAdevarul.

Udrea: Mare parte a autoritatilor publice contractante fac licitatii cu dedicatie. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a afirmat, luni, la Ploiesti, ca "mare parte a autoritatilor contractante" stabilesc in asa fel caietele de sarcini aferente licitatiilor astfel incat acestea sa fie castigate de catre anumite firme, transmite corespondentul Mediafax. Prezenta, luni, la Ploiesti, unde a semnat doua contracte derulate de Primarie si finantate din fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional, Elena Udrea a afirmat ca "mare parte din autoritatile contractante isi fac in asa fel caietele de sarcini incat directioneaza licitatiile catre firme pe care le vizeaza". Integral inRomania Libera.