Ponta il corecteaza pe Antonescu din vacanta. Programul economic pe care USL l-ar pune in aplicare daca ar ajunge la guvernare este unul cu idei "mai degrabe liberale". Afirmatia, facuta ieri de liderul PNL, Crin Antonescu, a fost imediat taxata de Victor Ponta, copresedintele Uniunii. "Programul nostru, al USL, pe economie e de genul "A treia cale" din Marea Britanie, programul aplicat de Tony Blair. Si acolo de 15 ani se dezbate daca e mai mult liberal sau social, unii vad mai mult pe parte liberala, altii vad mai mult pe parte sociala", a fost replica trimisa de Ponta la Bucuresti, liderul social "democrat aflandu-se in vacanta. Invitat la RRA, Antonescu a sustinut ca "din punct de vedere strict economic, in programul USL sunt idei mai degraba liberale", urmand ca PSD sa aiba o contributie mai mare in programele sociale, care nu au fost inca prezentate, programe pe care PNL le va sustine, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Disputa Bucuresti-Tirana dupa ce un hacker a scris ca Basescu i-a jignit pe albanezi. Afirmatii ofensatoare la adresa albanezilor, atribuite in mod fals presedintelui Basescu, lansate de un hacker si preluate in presa din Albania, au determinat chemarea ambasadorului roman la Tirana pentru explicatii, MAE roman exprimandu-si nemultumirea intr-o discutie cu ambasadorul albanez. Mai multe publicatii kosovare au relatat, marti, preluland publicatii albaneze care citau o agentie italiana de presa, ca presedintele Traian Basescu ar fi facut declaratii cu caracter rasist despre albanezi, la o reuniune diplomatica. Ulterior, presa albaneza a revenit asupra informatiilor, precizand ca situatia a fost cauzata de actiunea unui haker sarb, care a patruns pe site-ul agentiei de presa si a publicat informatia falsa, anunta Gandul.

Cristian Rizea, Dan Sova si apartamentul-suveica. Prietenia dintre senatorul-avocat Dan Sova (38 de ani) si colegul sau de partid, Cristian Rizea (42 de ani), este de notorietate, iar afacerile dintre ei nu se rezuma doar la contractele incheiate cu Agentia pentru Tineret, in perioada 2004-2005, de casa de avocatura a senatorului. Din 2006 pana in 2009, Cristian Rizea si apropiatii sai, printre care si Dan Sova, au derulat o serie de tranzactii imobiliare suspecte, in valoare totala de peste 1.000.000 de euro. Obiectul acestor tranzactii este un apartament, situat intr-un complex rezidential din sectorul 6 al Capitalei, locuit din 2004 si pana acum de deputatul PSD si de sotia acestuia, Josette Rizea. Iar potrivit documentelor de vanzare-cumparare, marii perdanti ai acestor tranzactii ar fi Dan Sova, care ,,a donat" familiei Rizea 150.000 de euro, si Lucian Coltea, unchiul controversatului afacerist Adrian Tarau, care a ramas fara 250.000 de euro dupa implicarea in aceeasi serie de tranzactii imobiliare, informeaza Adevarul.

Portretul luptatorului la senectute. "Ultimul mohican" al PNTCD, Aurel Mladin, a trecut la cele vesnice. Aurel Mladin, seniorul politicii aradene, a parasit scena politica si a trecut la cele eterne. A fost taranist timp de sapte decenii si a fost "sufletul" organizatiei aradene a PNTCD. S-a ocupat de organizatie, de membri, chiar a si sponsorizat partidul din pensia sa. Insa, in ultima perioada, sanatatea taranistului Aurel Mladin s-a subrezit. Aurel Mladin a trait 93 de ani, din care sapte decenii si-a dedicat viata partidului taranist. In urma sa, vechii taranisti spun ca PNTCD a pierdut un adevarat stalp al politicii sale, scrie Romania Libera.

Sondaj: USL cade sub 50% intentie de vot. Pentru prima data, USL se afla sub 50% in intentia de vot, potrivit unui sondaj de opinie na tional, realizat de Institutul Roman de Studii Sociale (IRSS), in perioada 27 iunie -7 iulie 2011. Astfel, daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri pentru Parlament, USL ar obtine 49,50%. Pe locul doi s-ar afla PDL cu 22,50%, urmat de UNPR cu 7,80% si UDMR - 5,70%. Candidatii PRM ar fi votati de 4,60% dintre respondentii sondajului, PNG - 1,70%, PP - 5,20% si alte partide 3%. Nu ar merge la urne 21,9% dintre cei chestionati, iar 10,1% nu sunt hotarati. 1,5% dintre respondenti nu au dat niciun raspuns, anunta EVZ.