Momentele cheie din scandalul de trafic de influenta in care este implicat Laszlo Borbely. Ministrul Mediului este in atentia DNA intrucat si-ar fi vandut influenta unei firme in schimbul amenajarii propriei locuinte. Laszlo Borbely si-ar fi amenajat un apartament pe cheltuiala unei firme din Negresti Oas, facilitand in schimb contracte cu Administratia Nationala "Apele Romane". Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA au inceput urmarirea penala impotriva impotriva lui Szabolcs Szepessy, consilier personal al ministrului Mediului, Laszlo Borbely, si a omului de afaceri Ioan Ciocan, pentru cumparare de influenta. Ministrul nu a fost pus oficial sub acuzare.Adevarulva prezinta firul evenimentelor.

Politic ShowFoto: Colaj foto

USL este de o luna in scadere. Un sondaj de uz intern al PDL arata ca scorul USL era, inca din iunie, la sub 50%. Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, USL ar obtine 49%. Pe locul doi s-ar clasa PDL cu 19% si Partidul Poporului (PP) - 6%, releva un sondaj realizat de CSOP in perioada 10 - 24 iunie 2011. Celelalte formatiuni politice au obtinut 5% sau mai putin. Guvernatorul BNR Mugur Isarescu este personalitatea cu cea mai ridicata cota de favorabilitate (51%), in sondajul CSOP. Este urmat de Crin Antonescu cu 46%, Victor Ponta - 40%, Traian Basescu - 29%, Elena Udrea - 16% si Emil Boc -14%. Integral inEVZ.

Baconschi: Am inceput deja sa ne gandim la ce avem de facut in 2019, cand vom detine presedintia UE. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, ca Romania a demarat deja un proces de reflectie cu privire la ceea ce va avea de facut in al doilea semestru al anului 2019, cand va asigura presedintia semestriala a UE. Ministrul Teodor Baconschi a fost intrebat, in cadrul conferintei de presa privind obiectivele presedintiei poloneze a UE, despre perioada in care va asigura si Romania presedintia semestriala a Uniunii. "In 2019. Dar am inceput deja un proces de reflectie cu privire la ce avem de facut si ce structuri va trebui sa pregatim pentru exercitarea acelui mandat", a raspuns Baconschi, citat deGandul.

In editorialul "Ion Iliescu si Revolutia: ultimul tratat de ticalosie", Laurentiu Mihu scrie: "Ministrul Baconschi l-a facut pe fostul presedinte Iliescu sa nu mai puna geana pe geana de cand i-a dat prin cap sa se refere public la o posibila comasare a unor institute specializate in studierea evenimentelor din decembrie 1989. Coplesit de ganduri si infrigurat de idee, Ion Iliescu a raspuns numaidecat: Experienta controversata de viata si solida sa pregatire, capatata la Bucuresti si Moscova, l-au determinat pe tatucul socialistilor romani de azi sa plaseze cu naturalete cuvantul , dar, tocmai in virtutea CV-ului sau politic, sa il plaseze prost". Integral inRomania Libera.

In editorialul "Politicieni cu dinti de rechin", Grigore Cartianu scrie: "Spectrul politic pare hotarat sa ne spuna ca nu mai avem nicio sansa. Oriunde am privi - la stanga, la dreapta, in sus sau in jos -, ne izbim de aceeasi lacomie distrugatoare. Iar in tentativa de a-si masca voracitatea, ne ofera toate ingredientele unui spectacol gretos: minciuna, lasitate, nesimtire, tupeu, agresivitate. Pentru azi am retinut trei cazuri in care sunt implicate trei partide: doua de la actuala Putere si unul de la fosta Putere. Pentru ca in Romania, practic, nu exista Opozitie. Exista doar fosta, actuala si viitoarea Putere. Iar uneori, prin legaturi invizibile, toata lumea este asociata la privilegiile Puterii. Daca nu la Guvern, macar la Curtea de Conturi. Daca nu la Consiliul Judetean, macar la Primarie". Integral inAdevarul.