Ma numesc Anca Boagiu si raportez numai fapte bune. Anca Boagiu, ministrul transporturilor ii trimite in fiecare saptamana lui Emil Boc informari cu privire la activitatea ministerului pe care il conduce. Numai ca, din informarile acestea, nereusitele transporturilor romanesti lipsesc. Asta se intampla pentru ca ministrul a dat un ordin prin care, raportul saptamanal catre premier sa fie, de fapt, o sinteza a "principalelor realizari cu impact pozitiv" ale ministerului.Ordinul de ministru al transporturilor cu numarul 85/2011 pe care Anca Boagiu l-a semnat are rolul de a "cosmetiza" activitatea ministerului sau. Conform ordinului, o directie de la minister se ocupa cu centralizarea in fiecare saptamana a "principalelor realizari cu impact pozitiv". Integral in Puterea.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Alina Gorghiu solicita dezbatere publica pe votul prin corespondenta. Baconschi o face amnezica. Deputatul PNL Alina Gorghiu le-a cerut premierului Emil Boc si ministrului de externe Teodor Baconschi sa organizeze o dezbatere publica pentru proiectul votului prin corespondenta. In replica, Baconschi spune ca Alina Gorghiu sufera de amnezie, aceasta primind chiar invitatie la dezbaterea organizata de MAE. "Trag un semnal de alarma si cer public premierului Boc si ministrului de externe sa aiba discernamantul politic pentru a pune in dezbatere publica acest proiect. Este un proiect extrem de important care modifica legislatia electorala si care nu poate fi scos din sertar si trimis in Parlament fara a respecta legea transparentei decizionale", a declarat Gorghiu, citata de EVZ.

Vadim pleaca in Europa pe urmele lui Severin. Serviciul financiar al Parlamentului European a deschis o ancheta in cazul lui Vadim Tudor, dupa ce fostul sau asistent l-a acuzat ca si-a insusit 40.000 de euro falsificandu-i semnatura. La mai putin de o luna dupa ce Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Adrian Severin, banuit ca a acceptat sa promoveze un amendament in PE pentru 12.000 de euro, un alt europarlamentar roman este anchetat. Corneliu Vadim Tudor face obiectul unei investigatii preliminare pe care Serviciul financiar a deschis-o pentru a verifica acuzatiile fostului asistent al eurodeputatului, Cezar Marin. Informatia, publicata de saptamanalul European Voice, a fost confirmata pentru Romania Libera de serviciul de presa al PE.

Timis: Un consilier judetean PDL a demisionat dupa ce a votat pentru referendumul propus de USL. Un consilier judetean PDL din Timis a demisionat, vineri, din functie si din partid dupa sedinta Consiliului Judetean in care a votat in favoarea referendumului judetean privind reorganizarea administrativa a tarii propus de consilierii USL si PNTCD. Consilierul demisionar, Traian Stancu, a declarat, corespondentului Mediafax, ca a decis sa isi prezinte demisia din PDL si din functia de consilier judetean dupa ce a votat in favoarea organizarii, in 18 septembrie, a referendumului pe tema reorganizarii teritoriale a Romaniei, proiect propus de consilierii judeteni USL si PNTCD, scrie Gandul.

Ce dregatori crezi ca i-ar trebui lui Basea Voda la curtea sa? Ajuta-l sa-i gaseasca. A fost odata ca niciodata un domnitor al Tarii Romanesti pe nume Basea Voda. La venirea pe tron, multi isi pusesera sperantele in el, crezand ca va fi un bun domnitor, care va fi mana de fier a legii si-i va trage in teapa pe corupti, iar poporul o sa traiasca bine si indestulat. Numai ca Basea Voda avea planurile lui. Nici bine nu se instala pe tron, ca si incepu sa urzeasca impotriva celor care-i fusesera dusmani, dar mai mult impotriva celor care-i erau prieteni. Si tesu un plan diabolic pentru a semana vrajba intre toti si toate, scrie Adevarul.