Fiul senatoarei Placinta, beizadeaua umanitara. Judecat pentru tentativa de omor, ultraj, distrugere si talharie, fiul senatoarei Sorina Placinta pozeaza in cetatean-model. Pentru a beneficia de reducerea pedepsei, Andrei Placinta se implica in tot felul de proiecte prin care sa le dovedeasca judecatorilor ca s-a facut "baiat bun". Beizadeaua Andrei Placinta (21 ani) primeste consiliere juridica de inalt nivel din partea echipei de avocati tocmita de mama sa, senatoarea Sorina Placinta. La 6 decembrie anul trecut, Placinta junior a trecut intentionat cu masina peste un barbat care a intervenit in cearta dintre el si prietena sa. La scurt timp dupa ce impotriva lui a inceput cercetarea penala pentru tentativa de omor, ultraj, distrugere si talharie, tanarul a inceput sa deruleze proiecte pentru cei defavorizati de soarta. Integral in Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Memoriile lui Ion Iliescu. Fragmente in premiera din cartea pe care fostul presedinte o va lansa vineri. Ziarul "Puterea" a intrat in posesia volumului de memorii al presedintelui Ion Iliescu. Lucrarea, care se va numi "Fragmente de viata si de istorie traita", are peste 500 de pagini si va fi lansat vineri de Editura Litera. Este a 17-a carte publicata dupa Revolutie de fostul presedinte si una care se anunta extrem de interesanta. Va prezentam in premiera cele mai interesante fragmente din acest volum de memorii. O carte in care Ion Iliescu vorbeste in termeni elogiosi despre fostul suveran Mihai al Romaniei, spre exemplu. Printre altele, in carte se afla si un text inedit, scris, in martie 1989, cu intentia de a fi transmis la Europa Libera. Este semnat "Comitetul de Initiativa al Frontului Patriotic Socialist" si cuprinde opt pagini de acuzatii impotriva lui Nicolae Ceausescu.

Populism maxim: somerii, scutiti de ratele la banca. Un grup de opt deputati ai Puterii si ai Opozitiei s-au infratit pentru a sustine o initiativa legislativa care prevede ca somerii sa fie scutiti timp de trei ani de plata ratelor la banci. Firmele care angajeaza cu contract de munca "persoane aflate in stare de saracie extrema" ar urma sa beneficieze si ele de suspendarea datoriilor. De suspendarea platii la credite pe o perioada de trei ani ar urma sa beneficieze persoanele aflate "in stare de saracie extrema", pe care proiectul de lege le defineste ca fiind cele care nu au asigurate alimente in valoare de minimum patru lei pe zi. Pe durata celor trei ani executarea silita a acestora pentru neplata ratelor va fi interzisa. La sfarsitul intervalului, plata ratelor va fi reluata fara dobanzi suplimentare, scrie Adevarul.

Ion Iliescu, despre relatia cu sotia lui, Nina: A fost dragoste la prima vedere. Amandoi suntem firi romantice. La aniversarea a 60 de ani de casnicie, fostul presedinte Ion Iliescu vorbeste despre relatia cu sotia lui, Nina, despre nunta lor fara lautari si despre secretul unei casnicii reusite intr-un interviu difuzat, joi, in emisiunea "Povestiri adevarate", transmisa de la ora 16.30 pe postul Acasa, si in cadrul Stirilor Pro TV de la ora 19.00. Ion Iliescu, primul presedinte al Romaniei de dupa Revolutie, spune ca este fidel unei singure femei de 60 de ani si ca este un romantic incurabil, se arata intr-un comunicat remis Mediafax si preluat de catre Gandul.

In editorialul "Presedinte - gurnalist", Cristian Tudor Popescu scrie: "Multi dintre cei care astazi se numesc jurnalisti sunt, dupa parerea mea, niste propagandisti, unii ordinari, altii mai rafinati, ai unor interese, fie ale unor grupuri de putere, fie ale lor personale. De aici, rea constiinta, retorica dezechilibrata, dezinformari, falsuri mediatice. Dar cand presedintele Basescu, intr-o declaratie oficiala, la Cotroceni, cu steagurile in spate, "roaga" ranjind dispretuitor, cu expresia pe care a consacrat-o Ion Iliescu, <>> sa nu mai atace guvernul, DNA si ANI, caci aceste institutii sunt laudate de Bruxelles, atunci cel mai inalt demnitar din Romania se transforma intr-un propagandist al propriilor interese, si nu dintre cei rafinati". Integral in Gandul.

In editorialul "Ponta ar putea sfarsi mai rau decat Boc", Silviu Sergiu scrie: "De cateva zile, Victor Ponta se afla intr-un amplu proces de temperare a propriului discurs public, lucru remarcat de Sebastian Lazaroiu. Mai nou, liderul PSD neaga ca ar fi promis revenirea salariilor si pensiilor la nivelul din 2008 si vrea formarea unui sfat al inteleptilor anticriza, format din reprezentanti ai Puterii, Opozitiei si Bancii Nationale. A inceput sa invoce tema <>, declarand ca va prelua tara la pamant din punct de vedere economic. Daca USL va castiga alegerile, premierul Ponta va trebui sa gestioneze un context economic nu foarte diferit de cel prezent. Poate chiar mai dificil. Va trebui sa respecte deficitul bugetar de 3% de care Bruxelles-ul va tine cu dintii, sa plateasca primele rate din acordul incheiat de Romania cu FMI si sa gaseasca bani pentru investitii, in conditiile in care gradul de accesare a fondurilor europene nu va creste peste noapte. Spre deosebire de Emil Boc, Victor Ponta are un electorat care nu vibreaza la politici de austeritate in numele reformarii sistemului si pastrarii echilibrului economic". Integral in EVZ.