Interviu - Sebastian Lazaroiu: "Victor Ponta nu vrea puterea reala in partid, vrea doar confort si iluzia ca el conduce". Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a acordat in exclusivitate pentru EVZ un interviu in care vorbeste transant despre toate temele de actualitate ale Romaniei. Fostul consilier prezidential spune ca, in 2012, se va da o lupta intre trecut si viitor, iar declaratiile sale politice, in care ii ataca dur pe liderii USL, le considera normale. Sebastian Lazaroiu ii considera pe romi drept un motor de crestere economica, odata adusi pe piata muncii. Cititi interviul integral, azi, in editia de print a "Evenimentului zilei" si, de la ora 9.00, pe evz.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vosganian: Odata cu varsta, Daniel Constantin va invata sa numere pana la zece inainte de a vorbi. Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, duminica, la Iasi, ca "nu i-a placut" afirmatia liderului PC, Daniel Constantin, care "il sanctiona" pe liberalul Relu Fenechiu, sustinand ca seful conservatorilor "va invata odata cu varsta sa numere pana la zece inainte de a vorbi". Varujan Vosganian a declarat, intr-o conferinta de presa, ca este surprins de afirmatiile facute de liderul PC, Daniel Constantin, la adresa liderului PNL Iasi, Relu Fenechiu, si a precizat ca "sefii USL trebuie sa se comporte precum cardinalii de la Vatican cand se alege noul papa", transmite corespondentul Mediafax. "Nu mi-a placut declaratia sefului PC, care il sanctioneaza pe Fenechiu. Pana la urma, Relu Fenechiu a avut dreptate cand a spus ca nu e obligatoriu ca primii din sondaje sa fie si candidati. In plan central se vor inchide lucrurile, astfel ca unele persoane de pe primul loc vor fi inlocuite, pentru a se obtine paritatea in interiorul USL", a spus Vosganian, potrivit Gandul.

Basescu se intalneste maine cu delegatia FMI. Presedintele Traian Basescu se intalneste, maine, la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, cu o delegatie comuna a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale. O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, a inceput pe 20 iulie cea de-a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania, potrivit unui comunicat al FMI. Vizita FMI, care se va incheia la 1 august, va fi comuna cu a unor echipe din partea Comisiei Europene si Bancii Mondiale, scrie EVZ.

Presedintele TNL il "invita" pe Funeriu sa sustina bacalaureatul in fata camerei de filmat. Presedintele Tineretului National Liberal (TNL), Florin Alexe, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, ar trebui sa participe la a doua sesiune a bacalaureatului pentru a demonstra ca poate sa sustina un examen in timp ce este filmat. "Daca (Daniel Funeriu - n.r.) este cu adevarat bine pregatit, asa cum sustine, il invitam sa participe la sesiunea a doua de bacalaureat, sa vedem daca poate sustine examenul cu o camera in fata", a declarat liderul TNL, Florin Alexe, citat de Gandul.

Guvernul Boc, plin de scriitori. Boagiu, Igas, Vreme si Cseke Attila, ministrii fara opera. Anca Boagiu, Traian Igas, Valerian Vreme si Cseke Attila sunt membrii Cabinetului Boc care nu au publicat nici o carte pana acum. La polul opus se afla vicepremierul Marko Bela si ministrul culturii, Kelemen Hunor, amandoi scriitori de profesie, dar si ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, si Gheorghe Ialomitianu, cel al finantelor, care au publicat diverse lucrari din domeniile lor. La capitolul "carti si lucrari publicate" ministrul transporturilor, Anca Boagiu, cel al internelor, Traian Igas, ministrul comunicatiilor, Valerian Vreme, si Cseke Attila, detinatorul portofoliului sanatatii nu au nimic de zis. Pentru ca pana in prezent ei nu au publicat nimic. Rubrica cartilor scrise, aferenta CV-urilor postate pe pagina de internet a Guvernului, este goala. Cei patru sunt singurii membri ai cabinetului care nu au lucrari publicate. Integral in Puterea.