Nastase si Ponta povestesc pe blogurile lor despre vizitele in Norvegia si politicienii acestei tari. Liderii PSD Victor Ponta si Adrian Nastase rememoreaza, in postari pe blogurile personale, vizitele recente in Norvegia si intalnirile cu premierul Jens Stoltenberg si cu alti membri ai Partidului Laburist Norvegian, aratandu-se socati de tragedia care a lovit oameni si locuri familiare, potrivit Newsin. Ponta isi aminteste ca a vizitat Norvegia in luna mai, ocazie cu care a luat cina la resedinta actualului premier al Norvegiei si ca locurile si oamenii pe care i-a intalnit l-au impresionat ."In luna mai am fost prima data in viata mea la Oslo. E greu sa-ti inchipui un loc mai linistit si ordonat, oameni calmi si echilibrati, lucruri asezate asa cum ne-am dori cu totii sa fie si la noi. Totul verde si curat, copii sanatosi si zambareti. Au tinut sa-mi arate noua trambulina pentru sarituri cu schiurile. Un fel de Paradis care nu poate fi tulburat nici macar de noptile prea lungi si frigul prea patrunzator. Nimic care sa te pregateasca pentru Apocalipsa pe care am vazut-o ieri la televizor", scrie social-democratul. Integral in Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Basescu incurca titularizarea cu definitivatul. Ce nota a luat presedintele la BAC. "Am avut doua socuri in aceasta vara, bacalaureatul si apoi examenul de definitivat pentru dascali, Care ne-a aratat ca 30% se califica sa fie profesori. Pana la toamna Ministerul Educatiei sa ia masuri sa concentreze copiii acolo unde sunt si profesori", a spus Basescu. Cand a venit vorba despre notele pe care le-a obtinut la examenul de bacalaureat, seful statului a comentat ca nu a avut o medie "stralucita". "Nu am fost un absolvent de 10. Cred ca a fost pe la 7,40 -7,50, pe acolo", a pus Basescu. Integral in Gandul.

PDL si-a stabilit candidatii pentru alegerile partiale din Neamt si Maramures. Adrian Radulescu, secretar de stat in ministerul Agriculturii si profesoara Mariana Pop, consilier local la primaria Baia Mare sunt candidatii PDL pentru alegerile parlamentare partiale care se vor organiza pe 21 august in colegiile Neamt si Maramures. "Avem candidati extrem de puternici, candidati foarte buni, recunoscuti pe plan local, dar si national, si suntem convinsi ca socialistilor le va fi extrem de greu sa poata sa prezinte in cele doua colegii oferte mai bune decat ce avem noi", a sustinut purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu. Integral in EVZ.

Batalia pe candidaturi pune la incercare USL. Stabilirea competitorilor la locale incinge spiritele in mai multe judete, unde fie liberalii se cearta cu conservatorii, fie social-democratii au ajuns la dispute cu liberalii. Nemultumirile din teritoriu vor fi insa arbitrate de liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, care vor avea ultimul cuvant in privinta candidatilor. Cel mai recent scandal a izbucnit la Iasi, dupa ce vicepresedintele liberal Relu Fenechiu a declarat ca nu trebuie neaparat ca primii clasati in sondajele efectuate de PNL si de PSD sa fie desemnati automat candidati la functiile de primar si de sef al Consiliului Judetean (CJ). Afirmatia lui Fenechiu a starnit iritarea liderului PC Daniel Constantin, care i-a replicat liberalului spunandu-i ca "vorbeste numai prostii". Integral in Adevarul.

USL pune batista pe tambal in Bucuresti pe timpul verii. Adancite de lupta pentru impunerea propriilor oameni pe listele cu candidaturi ale USL, conflictele surde dintre liberali si pesedisti sunt inabusite de Victor Ponta si Crin Antonescu. Co-presedintii USL isi fac calcule pentru alegerile locale peste interesele membrilor de partid. Niciun scandal nu este permis in USL pana ce co-presedintii Victor Ponta si Crin Antonescu nu decid in toamna cum se impart candidaturile la CJ-uri si primariile resedinta de judet, in urma analizei sondajelor comandate de ambele parti. Potrivit unor surse din interiorul aliantei, cine va intretine focare de conflict risca sa piarda sprijinul partidului de provenienta la alegerile locale. Avertismentul a fost imediat ascultat. Liberalul Relu Fenchiu si social-democratul Dan Tudorache au facut pasul inapoi. Integral in EVZ.