Crin sare la gatul milionarului: "Esti mincinos, Dinu Patriciu". Iritat ca afaceristul Dinu Patriciu isi aroga un rol in "obarsia" Uniunii Social- Liberale, presedintele PNL Crin Antonescu, l-a facut mincinos pe colegul sau de partid si l-a acuzat ca incearca sa umfle niste "actiuni pe care sa le vanda unor forte politice externe, in numele unei pretinse influente in USL". Aflat in vacanta in strainatate, Patriciu a declarat pentru EVZ ca prefera sa nu intre in "jocul" lui Antonescu. Cotidianul "Adevarul" a dat publicitatii un sondaj in care Antonescu, detronat la un singur procent de social- democratul Victor Ponta, la capitolul incredere, este talonat de catre colegii Calin Popescu Tariceanu si Teodor Melescanu. "Dinu Patriciu minte si face jocurile unor forte politice", a acuzat, duminica seara, liberalul Crin Antonescu intr-o interventie telefonica la Antena 3, intrebat despre "respectul" pe care afaceristul l-ar nutri fata de USL, din postura celui care ar fi fost la "obarsia" aceastei aliante, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Daniel Funeriu, atacat dur in sedinta PDL: "Arogantule, ati ajuns toti ministri pe munca partidului". Prezenta pe lista prezidentiala a ministrilor favoriti nu-i garanteaza lui Daniel Funeriu o viata usoara in PDL. Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, si-a varsat astazi nervii pe ministrul Educatiei, inca de la inceputul sedintei conducerii democrat-liberalilor. Motivul disputei a fost, potrivit unor surse participante, un aviz pe care ministerul Educatiei trebuie sa-l dea pentru ca primaria sa poata sa vanda unui investitor o anexa a unei scoli pe care o are in subordine. Explicatiile lui Funeriu l-au scos din sarite pe edilul din Targu Mures, care a spus ca nu intelege de ce au mai fost date scolile in administrarea primariei daca avizele trebuie sa fie date de la centru in conditiile in care exista o decizie a consiliului local. "Esti un arogant, un increzut. Ati ajuns toti ministri pe munca partidului. De doua luni am trimis cererea de avizare si nu a venit niciun nefericit de la minister", a rabufnit Florea, sustin aceleasi surse, anunta Gandul.

Senatorul Oprea renunta la toate functiile din PDL Iasi, acuzand "balbaiala continua" din filiala. Senatorul PDL de Iasi Dumitru Oprea a anuntat, luni, ca, renunta la toate functiile detinute in cadrul filialei iesene a democrat-liberalilor, acuzand situatia incerta din organizatia PDL Iasi, dar si lipsa de actiune a conducerii centrale a partidului. Dumitru Oprea a spus ca renunta la functia detinuta in cadrul Comisiei de Organizare si Desfasurare a Alegerilor (CODA) a PDL Iasi, dar si la pozitia de coordonator al colegiului Targu Frumos, adaugand ca nu va mai candida la Primaria Iasi pe listele PDL. "Din respect pentru electoratul meu din ultimii zece ani si pe fondul starii actuale din PDL Iasi, dar si din cauza lipsei de actiune din partea conducerii centrale, anunt ca ma retrag din functiile politice ale organizatiei. De asemenea, ma recuz de pe orice lista a candidatilor PDL la viitoarele alegeri", a spus Oprea, informeaza Romania Libera.

Halal alianta: Primarul USL sustine candidatul PDL. La Baia Mare are loc pe 21 august prima confruntare dintre PDL si USL la parlamentare. Cel mai puternic adversar al Aliantei este aici chiar primarul liberal Catalin Chereches, care il sprijina pe candidatul PDL. La campania pentru alegerile partiale din Colegiul 2 Baia Mare si-au anuntat prezenta copresedintii Aliantei, alaturi de lideri ca Iliescu, Nastase, Plumb si Corlatean. Protagonisti sunt Florin Tataru (PSD), Mariana Pop (PDL). "Sunt la egalitate, pe la 31%. Dar candidata PDL nu mai are unde creste, fiindca partidul o trage in jos: au 19% in Maramures, pe cand USL are 59%", asigura Mircea Ursache, presedintele PSD Maramures, care nu e la fel de sigur de sprijinul primarului. "E suparat ca nu a fost consultat. Oricum, are influenta doar in partea de oras a colegiului, care cuprinde si 7 comune, unde prezenta la vot e mai buna, deci se echilibreaza", declara Ursache pentru Puterea.

Ponta, luat peste picior de Vosganian: Sa nu amestece USL, implicit PNL, in admiratia sa pentru economate. Liderul PSD Victor Ponta ar trebui sa nu vorbeasca in numele USL, atunci cand "admira" recrearea economatelor, deoarece nu poate angaja PNL, tine sa-si manifeste nemultumirea pe blog vicepresedintele liberal, Varujan Vosganian. Opozant cu vechime al coabitarii cu social-democratii, Vosganian ii recomanda liderului PSD sa faca "cu PSD" tot ce vrea, inclusiv "depozite de tip ICRA", dar cand e vorba de USL sa fie "mai cu bagare de seama". "Nu as fi revenit la dezbaterea privind economatele, dupa comentariul pe care l-am prezentat acum cateva zile si in care socoteam aceasta preconizata masura privind economatele un episod din seria arieratelor de gandire ale actualilor guvernanti. Ma simt, insa, obligat sa o fac pentru ca nu vreau sa se creada ca exista cea mai mica posibilitate ca USL, in ansamblul sau, sa ceara aderarea la Internationala Socialista", scrie ironic liberalul, scrie EVZ.

Emil Boc: "Nu sunt un fan al proiectului Rosia Montana". Guvernul asteapta opinia specialistilor asupra proiectului Rosia Montana inainte de a lua o decizie privind aceasta investitie, a declarat premierul Boc, aratand ca, personal, nu este un "fan" al proiectului si ca actualul contract, care nu este cel mai favorabil pentru stat, ar trebui rediscutat. "Nu sunt un fan al acestui proiect si sunt doua observatii majore: una ce tine de mediu, si astept ca specialistii nationali si internationali sa se pronunte, si, in al doile rand beneficiul pentru statul roman. Cred ca actuala forma a contractului nu este cea mai favorabila pentru statul roman. Sunt observatiile pe care le-am avut chiar inainte de a fi prim-ministru. Voi vedea cum vor evolua discutiile pe marginea acestui subiect si imi voi face un punct de vedere", a spus Boc, la postul public de televiziune, informeaza Gandul.