Aura Vasile (PSD): "Jeffrey Franks este diavolul cu pantofii gauriti". Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, este "diavolul cu pantofii gauriti, trimis de Scaraoschi pentru distrugerea poporului roman". Caracterizarea ii apartine deputatului PSD, Aura Vasile, care sustine totodata ca Franks este "seful campaniei electorale a lui Traian Basescu", pentru ca dupa ce acesta a castigat alegerile au urmat taierile de pensii si majorarea TVA. "Principalul rau abatut asupra Romaniei este cel care il manevreaza pe Emil Boc de dupa perdea in ultima vreme, diavolul cu pantofi gauriti", a sustinut Aura Vasile, adaugand ca seful misiunii FMI este "artizanul anihilarii economiei Ucrainei". Totodata, deputatul PSD considera ca Jeffrey Franks este adevaratul sef al economiei romanesti si duce poporul roman spre disparitie, dupa "realizarile" sale: "distrugerea Argentinei, Ecuadorului, Ucrainei sau Paraguayului", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta, pentru Gandul: "Basescu trebuie suspendat, judecat si bagat la inchisoare daca USL obtine 50%+1 si nu-i numeste premierul". Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru gandul ca, daca USL va obtine majoritatea dupa alegerile parlamentare, presedintele Traian Basescu este obligat sa accepte un premier al Uniunii, altfel "da o lovitura de stat". "Daca USL va obtine 50% plus unu din mandate, iar presedintele va refuza sa nominalizeze un premier de la USL isi va da demisia. Scrie clar in Constitutie ca trebuie sa numeasca un premier de la USL, daca nu o face inseamna ca da o lovitura de stat si atunci trebuie nu doar sa il suspendam, trebuie sa-l si judecam si sa-l bagam la inchisoare daca vrea sa dea o lovitura de stat. Dar nu va face acest lucru pentru ca este fricos. Acum doar se lauda isi face curaj lui si celor de la PDL", a precizat Ponta, anunta Gandul.

Lazaroiu vorbeste despre "naveta PDL" si condurul Albei ca Zapada. Sebastian Lazaroiu declara, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca USL este o constructie subreda si riscanta, iar social-democratii s-ar putea alatura la toamna unei supermajoritati care sa sustina regionalizarea si Parlamentul unicameral. El nu crede in refacerea Aliantei PNL-PDL, dar nici nu exclude o formatiune de centru-dreapta puternica in care sa vina si o parte din liberali. Intrebat daca se refera la Alba ca Zapada, el a sustinut ca aceasta "exista deja, dar nu o vedem", regionalizarea fiind "condurul" Albei ca Zapada. Fostul consilier prezidential mai sustine ca Dinu Patriciu nu va lasa PNL-ul sa alunce spre stanga. Despre "naveta PDL" spune ca nu s-a relansat pentru ca nu a scapat inca de clientela politica, dar lucrurile au inceput sa se miste, informeaza Adevarul.

UNPR, lovit la "cosul pensionarului". Liderii partidelor care au semnat memorandumul pentru introducerea "cosului de solidaritate" au de ales intre a merge in continuare cu programul, cu riscul sa-si atraga mania prezidentiala, si a renunta la el, chiar daca le-ar putea aduce importante castiguri de imagine. Reactia UNPR la declaratiile presedintelui Traian Basescu a venit prin intermediul ex-ministrului Marian Sarbu: "Interventia statului, atunci cand trebuie sa salveze banci, nu este impotriva economiei de piata. Iar atunci cand trebuie sa salvam nivelul de trai al unor pensionari este impotriva economiei de piata?". Totodata, presedintele UNPR a aratat ca refacerea Aliantei D.A. ar fi "de bun augur" pentru ca, asa cum sunt diferente de program in USL, "nici PDL nu se simte confortabil cu un partid de stanga (UNPR - n.r.)", scrie Romania Libera.

Granitele localitatilor stau in pixul prefectilor. Limitele administrative ale unui oras sau ale unui sat nu vor mai fi stabilite prin lege. Orice primar poate cere prefectului sa-i traseze noile granite ale orasului sau satului. Noua lege privind amenajarea teritoriului si urbanismului ii ofera unui prefect dreptul de a remodela harta Romaniei. Primarul unei localitati mai poate trage teren in administratie daca, de exemplu, face o cerere la prefectura. Limitele teritoriale, care vor fi luate in considerare atunci cand va fi stabilit un nou tinut, pot fi reale sau imaginare, se precizeaza in noua lege adoptata de parlamentari. In timp ce unul din cei doi care au initiat aceasta lege, deputatul Toader Stroian, spune ca proiectul era necesar, pentru ca exista multe litigii intre localitati si neintelegeri care sunt trenate de catre comisiile funciare ale judetelor, prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, este de parere ca aceasta lege nu trebuia data. El sustine ca teritoriul unei unitati administrativ -teritoriale poate fi modificat numai prin legile deja existente, anunta EVZ.

Antonescu, despre numirea premierului: Cu suspendarea presedintelui lucrurile merg inainte. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca la desemnarea premierului trebuie respectat rezultatul alegerilor, el precizand, legat de afirmatiile sefului statului pe acest subiect, ca "prin suspendarea presedintelui lucrurile merg inainte". El a tinut sa precizeze ca PNL nu va mai colabora niciodata cu Traian Basescu si cu partidul acestuia. Antonescu a spus ca seful statului demonstreaza, prin declaratiile de marti seara, ca nu doreste sa tina cont de vointa poporului exprimata la alegeri. Potrivit lui Antonescu, Basescu doreste ca, indiferent de rezultatul alegerilor, sa il nominalizeze premier pe Emil Boc. Liderul PNL a mentionat ca rezultatul alegerilor din 2012 va fi respectat "cu domnul presedinte sau fara". "Cu suspendarea presedintelui lucrurile merg inainte", a spus Antonescu in acest context, informeaza Gandul.