Un inginer, favorit la Sanatate. UDMR Bihor are cele mai multe sanse sa dea viitorul ministru al Sanatatii. Celelalte organizatii nu se inghesuie sa vina cu propriile nominalizari. Filialele Harghita si Mures nu au niciun fel de pretentii - au deja doi ministri si un vicepremier-, si, potrivit unor surse din cadrul Uniunii, ar sustine nominalizarea care va veni din partea UDMR Bihor, intrunit ieri seara pentru a alege un reprezentant. Deputatul bihorean Derzsi Akos, membru in comisia de sanatate de la Camera, este vehiculat ca favorit pentru aceasta functie, au declarat pentru EVZ, surse udemeriste. Organizatia, care l-a dat si pe ministrul demisionar Cseke Attila, are cele mai mari sanse sa-si impuna nominalizarea pentru portofoliul vacantat la Sanatate. In ciuda protocolului de colaborare local cu USL, care a aruncat in zona de inghet relatiile cu PDL la nivelul judetului, organizatia este privita in UDMR ca cea mai indreptatita sa dea viitorul ministru, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vezi ce spun Boc si Boagiu despre reclamele de crestere a potentei de pe un site CFR. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a afirmat ca va verifica de ce pe site-ul de achizitionare a biletelor CFR apar reclame privind cresterea potentei, premierul Boc intervenind in discutia ministrului cu presa si spunand ca el stia ca numai "soarele si tenisul au contributii de nu stiu ce fel". Prezenti, vineri, pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor au raspuns intrebarilor presei privind proiectele de infrastructura si constructie de autostrazi. Una dintre intrebarile presei, adresata ministrului Transporturilor, a vizat insa si site-ul pentru achizitionarea online a biletelor CFR, jurnalistii cerand explicatii privind prezenta pe aceasta pagina de internet a unor reclame referitoare la cresterea potentei, anunta Romania Libera.

USL ar putea fi oficializata pe 16 august. Tribunalul Bucuresti ar putea admite inregistrarea Uniunii Social Liberale (USL) pe 16 august, urmatorul termen de judecata, juristii PSD apreciind ca instanta nu ar mai avea motive de amanare. Dosarul de inregistrare a USL a fost depus la Tribunalul Bucuresti de PSD si ACD pe 8 martie 2011, iar dupa mai multe sedinte de amanare si preschimbare a termenelor, a fost fixat un nou termen pe 16 august, la mai bine de cinci luni de la introducerea actiunii. Inregistrarea a fost amanata intrucat in cauza a intervenit, contestand inscrierea USL, Partidul Solidaritatii Democratice pentru Sanse Egale si o Societate Mai Buna. Acelasi partid a intervenit si impotriva inregistrarii Partidului Popular Maghiar din Transilvania, initiat de Laszlo Tokes, informeaza Gandul.

Liviu Negoita paraseste politica. Primarul de la sectorul 3, Liviu Negoita, nu va mai candida pentru un nou mandat anul viitor. El spune ca nu e interesat nici de fotoliul de primar general, desi voci din partid spun ca ar avea sanse mari sa-l detroneze pe Oprescu. Informatia e publicata pe blogul personal de Stelian Tanase. Negoita, desi are cea mai buna imagine din PDL, calca astfel pe urmele tripletei Blaga-Videanu-Berceanu, care a ramas fara functii de conducere in partid. La ultimele alegeri locale, Negoita a refuzat sa candideze la primaria Capitalei, preferand sa ramana la sectorul 3. S-a mai invocat numele lui Liviu Negoita si ca un posibil presedinte al PDL. Edilul vrea sa ramana simplu membru PDL, dar sa traiasca din avocatura, scrie Puterea.

Deputat PSD, suporter al candidatului PDL pentru colegiul din Neamt. Candidatul PDL Adrian Radulescu la alegerile pentru postul de deputat de Neamt, deveneit vacant dupa de decesul lui Victor Surdu are parte de un suporter surpirza. Deputatul de Neamt Ioan Munteanu plecat si revenit la PSD si-a anuntat sustinerea pentru Radulescu la alegerile care se vor desfasura pe 21 august. "Cand s-a vacantat mandatul de deputat si eu l-am convins pe Adrian Radulescu sa intre in politica. Asadar ma simt obligat sa il sustin in aceasta campanie electorala", a justificat deputatul Ioan Munteanu prijinul pentru candidatul PDL. Deputatul Ioan Munteanu a fost membru PSD pana in februarie 2010. Apoi pentru scurt timp a trecut la UNPR, dupa care a revenit la PSD, anunta EVZ.

Cum justifica Anca Boagiu vizita la DNA. Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca s-a dus la DNA doar in calitate de martor. "Nu am fugit de presa. Anumite lucruri nu trebuie dezbatute in public pana cand dosarele nu sunt incheiate", a declarat Boagiu. Ministrul transporturilor a marturisit ca a fost pentru prima data la DNA si nici nu stia unde sunt intrarile in institutie. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost audiata, joi seara, la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul privind tranzactiile ilegale din Portul Constanta, in care sunt cercetati senatorul PDL Mircea Banias si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu. Avocatul Ion Panaitescu a declarat, la iesirea de la DNA, ca a fost audiata Anca Boagiu, in calitate de martor, iar marturia ei a fost "de o importanta covarsitoare pentru economia cauzei", informeaza Romania Libera.