Cristian Preda: Iti pierzi credibilitate cand prezinti austeritatea drept modernizare. Criza are parte de doua lecturi diferite, afirma europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda, intr-o postare de duminica pe blogul sau. "La Bucuresti, criza are parte de doua lecturi foarte diferite. Opozitia o vede ca pe tornada pe care au provocat-o chiar guvernantii, ca si cand Boc si compania ar actiona independent de ceea ce se decide in restul Europei si al lumii. Antonescu si Ponta reinvie astfel mitul unei politici autarhice, in care baronii locali rezista in fiefurile lor, asa cum s-a intamplat de la geto-daci la statul modern, adica ignorand tot ceea ce se petrece in jurul nostru", sustine Cristian Preda, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cand pleaca Boc in concediu: "Deocamdata, din nefericire, nu am sansa". Premierul Emil Boc a declarat duminica seara, dupa videoconferinta cu prefectii, ca momentan nu are sansa de a-si lua concediu. "Deocamdata, din nefericire, nu am sansa", a raspuns premierul intrebat despre o posibila plecare in vacanta. Emil Boc a specificat ca nu recomanda ca institutia prefectului sa intre in vacanta deoarece nu doreste sa "gaseasca usile inchise la prefectura", informeaza Gandul.

PDL-UDMR, probleme grave in casnicie. Ruperea protocolului la Cluj-Napoca si demisia ministrului Sanatatii, Cseke Attila, i-au pus pe jar pe democrat-liberali si pe liderii Uniunii.Regionalizarea, statutul minoritatilor si masurile de austeritate sunt alte teme care au facut ca relatia PDL-UDMR sa dea in clocot. La Cluj-Napoca, "ultima picatura" a venit dintr-o piata volanta. Nemultumiti ca nu au fost consultati in legatura cu deschiderea acesteia in Piata Unirii, liderii UDMR au anuntat sambata ruperea protocolului cu PDL. "A fost ultima picatura, dupa amplasarea placutei cu un citat din Iorga pe statuia lui Matei Corvin, dupa desfasurarea unui festival de muzica in urma caruia spatiul verde al Bisericii Sfantul Mihail a fost transformat in toaleta publica si alte asemenea decizii in care nu am fost consultati", a insirat nemultumirile presedintele UDMR Cluj, Mate Andras, relateaza Adevarul.

Puterea risca sa piarda trei parlamentari. Emil Boc ar putea ramane fara sustinerea a trei parlamentari ai Puterii. Este vorba despre cei trei deputati clujeni pe care UDMR ii are in actuala legislatura. Premierul este nevoit ca in sedinta de coalitie de astazi (luni, n.r.) sa-i convinga pe parlamentarii maghiari clujeni sa sustina in continuare Guvernul. Asta pentru ca la nivelul judetului Cluj protocolul dintre PDL si UDMR a fost rupt. Filiala clujeana a formatiunii maghiare este a treia pana in prezent care decide sa sisteze colaborarea cu democrat-liberalii, dupa ce organizatiile maghiare de la Maramures si Bihor au semnat aliante cu USL, anunta Puterea.

Sulfina Barbu: Regionalizarea, pusa in practica dupa alegerile locale din 2012. Deputatul Sulfina Barbu, presedinta organizatiei de femei a PDL, a declarat ca regionalizarea Romaniei ramane o tema de actualitate a Partidului Democrat Liberal, dar va fi pusa in practica dupa alegerile locale din 2012, potrivit Agerpres. Parlamentarul democrat-liberal a spus ca Biroul Permanent National al PDL va discuta in sedinta de luni alte doua masuri care preced regionalizarea, respectiv descentralizarea si restructurarea ministerelor si institutiilor deconcentrate. "Descentralizarea si restructurarea vor fi puse in practica inca din aceasta toamna, la inceputul sesiunii parlamentare, prin actele normative necesare care sa fie aprobate de Guvern si Parlament. Undeva in luna iunie 2012 trebuie sa avem un final al restructurarii si descentralizarii, dupa care, dupa alegerile locale, putem gandi etapele urmatoare", a afirmat Sulfina Barbu, scrie Romania Libera.