Diaconescu incinge lupta pentru scaunul lui Oprescu. Partidele au inceput deja negocierile pentru candidaturile la Primaria Capitalei. In timp ce USL duce tratative cu Sorin Oprescu, patronul OTV, Dan Diaconescu, il ataca sustinut, alimentand speculatiile privind propria candidatura la Bucuresti. PDL e inca in cautarea competitorului. Cu un an inainte de alegerile pentru Primaria Capitalei, batalia pentru acest post a inceput deja. Proaspat intrat in transee pare sa fie patronul OTV, Dan Diaconescu, care, in ultima saptamana, a alocat spatii generoase pe postul sau atacurilor lansate impotriva lui Sorin Oprescu. Campania a fost interpretata in culisele politicii ca o eventuala intentie a lui Diaconescu de a candida la Primaria Generala, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ritli Ladislau la Sanatate, o propunere cu "scheleti" in dulap. Propunerea UDMR Bihor pentru portofoliul Sanatatatii are probleme de CV. Potentialul ministru a fost implicat, in 2002, in scandalul mortii a 20 de bebelusi la maternitatea din Oradea. Udemeristii bihoreni au facut publica nominalizarea lor pentru scaunul de ministru al Sanatatii, vacantat de Cseke Attila. Spre deosebire de juristul demisionar, Ritli Ladislau este medic, considerat unul dintre cei mai prestigiosi din bransa, fiind in prezent directorul spitalului din Oradea. Ca orice politician cu un C.V. presarat de numiri politice si udemeristul bihorean are cativa "scheleti" in dulap: in 2002 a fost demis din fruntea Directiei judetene de Sanatate, fiind facut responsabil pe linie politica pentru modul defectuos in care a gestionat situatia de la Maternitatea Oradea, unde, de-a lungul unui an, 20 de bebelusi au decedat in conditii suspecte, informeaza EVZ.

Cum se vede criza de la Bucuresti. Boc: "Lucrurile sunt sub control daca nu facem vreun exces". Antonescu: "Obama e ingrijorat, Boc e din ce in ce mai vesel". Un nou val al crizei economice pare a fi prins doar opozitia de la Bucuresti, in tabara puterii previziunile fiind optimiste. "Cu echilibru si prudenta putem trece prin aceasta perioada dificila, dar este foarte important ce se intampla in jurul nostru pentru ca, din perspectiva Romaniei, lucrurile sunt sub control daca nu facem vreun exces sau un pas inapoi pe linia reformelor", a declarat premierul Emil Boc. El a insistat ca Romania "are avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice" ca urmare a masurilor de austeritate luate anul trecut. De la ministerul de Finante, Gheorghe Ialomitianu spune si el ca "suntem intr-o situatie buna", anunta Gandul.

De ce apare numele lui Blaga in dosarul "spaga in vami". Fostul ministru de Interne a fost interceptat de anchetatori in cadrul dosarului "Spaga in vami" in timp ce purta o discutie telefonica cu Aurel Matiut, seful Directiei Regionale Vamale Timisoara. Stenograma unei discutii telefonice dintre Vasile Blaga si Aurel Matiut apare in dosarul "Spaga in vami" instrumentat de procurorii DNA, care i-au ascultat telefonul sefului Directiei Regionale Vamale Timisoara. In discutia dintre cei doi, care a aparut luni in presa, Matiut vrea sa afle cand ajunge acasa ministrul, pentru a se intalni cu el. Discutia este foarte evaziva, fapt care ar putea demonstra ca interlocutorii stiau ca sunt ascultati. Integral in Romania Libera.

Legea baronilor bate hotararile Justitiei. Lucrarile la cel mai controversat proiect imobiliar din Iasi, Palas, continua chiar si dupa ce doua instante de judecata l-au declarat definitiv si irevocabil ilegal. Sefii Primariei refuza sa respecte hotararile magistratilor si sustin ca asocierea municipalitatii cu investitorul Iulian Dascalu, cunoscut ca "regele mallurilor", este legala. Decizie-soc in cazul proiectului imobiliar Palas din Iasi, cel mai mare din Moldova, al carui investitor este milionarul Iulian Dascalu. Un raport intocmit luna trecuta de reprezentantii Corpului de Control al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului arata ca proiectul facut fara licitatie, pe baza de asociere in participatiune intre Iulius Group, firma lui Dascalu, si Primaria Iasi, este ilegal, scrie Adevarul.

Patriciu prim-ministru, o momeala tentanta. A facut pleosc in apele statute ale politicii din vara asta toropita de criza mondiala si lehamite romaneasca. O rama grasa, care isi fataie ademenitor coada lunga. Stelian Tanase, pescar incercat, a venit pe balta cu o momeala de nerefuzat. Ca sa ia pulsul obletelui. De amorul artei, ma fac ca nu vad carligul si inghit nada. Asadar... In mapele Cotrocenilor ar fi pregatit scenariul numirii lui Dinu Patriciu ca prim-ministru, scrie Stelian Tanase pe blogul sau. Stelian Tanase este un apropiat al lui Patriciu. Si bun prieten cu Dinescu, la randul lui prieten cu Patriciu. Deci este credibil. Se presupune ca stie ce vorbeste. Si ce face. Integral in EVZ.