PDL, strans cu usa: ori CNAS la Sanatate, ori vot in Parlament. Pentru a sili PDL sa cedeze CNAS, UDMR tergiverseaza nominalizarea unui inlocuitor la Sanatate. PDL risca un vot in Parlament pentru Guvernul Boc, daca va fi obligat sa instaleze un democrat-liberal la minister. Posibil blocaj la nivelul Ministerului Sanatatii. UDMR nu va da ministru daca PDL nu va ceda Casa Nationala de Asigurari de Sanatate acestui minister. Eventualul refuz al Uniunii de a veni cu o noua nominalizare ar putea pune PDL in situatia ingrata de a-si asuma instalarea unui reprezentant propriu cu consecintele de rigoare: numirea ar schimba algoritmul de guvernare, iar Executivul ar fi silit sa treaca prin furcile caudine ale unui vot de validare al Parlamentului, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boc a mers pe centura rutiera a Aradului cu elicopterul. Premierul Emil Boc a vizitat, marti, santierul centurii rutiere in regim de autostrada din municipiul Arad, unde a ajuns cu un elicopter si a stat zece minute, la numai zece zile dupa o vizita similara a ministrului Transposturilor, care a fost de cateva ori in ultimele luni pe acelasi santier. Boc a ajuns la Arad cu un elicopter pentru o vizita de zece minute pe podul peste Mures, parte din centura rutiera in regim de autostrada care este in constructie, cerandu-le constructorilor sa se incadreze in termenele contractuale. Premierul a vorbit cateva minute cu reprezentantii firmei care executa lucrarile, carora le-a transmis sa respecte graficele de lucrari, pentru ca platile Guvernului catre firma sunt la zi, anunta Gandul.

Un PDL-ist, numit ilegal seful Casei de Pensii Brasov. Mihail Tarba nu indeplinea conditiile pentru ocuparea unei functii publice: minimum trei ani de vechime de la absolvirea studiilor. Mihail Tarba (PDL) a fost numit la conducerea Casei Judetene de Pensii Brasov de o comisie de la Bucuresti, care i-a intocmit dosarul fara sa tina cont de lege. Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) a solicitat Curtii de Apel Bucuresti anularea Ordinului nr. 487151 din 14 iulie 2010, prin care consilierul local Mihail Tarba (PDL Brasov) a fost numit temporar ca director executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Brasov. Actiunea in contencios administrativ este necesara deoarece avizul ANFP a produs efecte juridice, situatie in care nu mai poate fi revocat de institutia care l-a emis, informeaza Adevarul.

Reorganizarea nu se discuta. Se face. Declaratiile facute la centru de liderii PDL lasa impresia ca s-ar fi temporizat discutiile despre reorganizarea administrativa a tarii. Pe filiera Ministerului Administratiei si Internelor vin insa cifre concrete despre cum va arata Romania in varianta celor opt "superjudete". Ar fi bine ca reorganizarea administrativa sa se faca pana la alegerile locale din 2012, dar sunt multe etape de parcurs, a fost mesajul transmis de deputatul PDL Sulfina Barbu chiar in ziua in care comisia special infiintata de coalitie trebuia sa se reuneasca pentru a analiza solutiile privind reorganizarea tarii, scrie Romania Libera.

Fie criza cat de rea, nu se vede la Udrea. Cu toate ca liderii mondiali si analistii economici de pe tot globul anunta ca suntem in pragul unei noi crize, Elena Udrea tine sa ne transmita un mesaj contrar: Gradina Carpatica infloreste. Elena Udrea, ministrul turismului, isi marturiseste pe blog satisfactia pentru faptul ca weekendul trecut litoralul romanesc a fost plin cu turisti. Ea crede ca asta s-a petrecut datorita cresterii economice a Romaniei din acest an, fapt care a adus mai multi bani in buzunar populatiei. "Cred ca 2011 este cel mai bun an de cand mi-am inceput mandatul. Pun cresterea numarului de turisti de pe litoral in principal pe seama usoarei cresteri economice de anul acesta. Ceva mai multa stabilitate financiara pentru romani se traduce prin mai multe vacante si, in final, mai multi bani cheltuiti la mare in Romania. (...) Lucrurile incep sa se dezghete usor, usor", scrie Elena Udrea pe blogul personal, anunta Puterea.

Cristian Preda: Scenariul "Patriciu premier", tesut de experti apropiati PNL pentru a-l delimita de Antonescu. Scenariul cu Dinu Patriciu premier este o "inventie" a expertilor in comunicare apropiati de PNL, menita sa-l delimiteze pe Crin Antonescu de omul de afaceri, perceput ca o "povara" de liderul PNL, sustine europarlamentarul PDL Cristian Preda pe blog. "Acum vreo doua saptamani, se vorbea despre "impacarea" lui Traian Basescu cu Dinu Patriciu. Cum ultimul a negat, speculatiile au incetat dupa o vreme. Deunazi, Stelian Tanase a reinviat scenariul, intr-o forma si mai spectaculoasa decat precedenta: Dinu Patriciu ar fi chiar inlocuitorul actualului premier, avut in vedere in "mapele Cotroceniului". Jurnalistul nu se sfieste sa avanseze speculatia, chiar daca el insusi mentioneaza ca Patriciu a negat in emisiunea in care l-a avut invitat o asemenea varianta!!! S. Tanase e sceptic, cum ii sade bine oricarui om care, ma-ntelegi, stie culisele: "mira-m-as", zice realizatorul emisiunii 3X3. Previzibil, Patriciu a declarat ca e vorba despre fumigene de vacanta", comenteaza ironic Preda, informeaza EVZ.