Mircea Dinescu: "Mi-e scarba de Crin Antonescu". Semnalele publice ca in jurul omului de afaceri liberal se coaguleaza o miscare de rezistenta la adresa lui Crin Antonescu l-au iritat foarte tare pe presedintele PNL. Asa se explica ultimele izbucniri ale lui Antonescu, totul culminand cu ideea de a-l exclude din PNL pe Dinu Patriciu. "Daca prin atributiile statutare ar fi stat in puterea mea, ca presedinte, sa propun excluderea unui membru, m-as fi gandit foarte serios daca mai e normal ca domnul Dinu Patriciu, dupa ceea ce face, cu toate organismele si persoanele inchiriate in acest scop, de la Catavencii la Mircea Dinescu, ce face cu Partidul National Liberal si ce face pro-Basescu, mai trebuie sa fie membru. Nu sta in puterea mea si, ca atare, nu-mi pierd timpul", a izbucnit Crin Antonescu, vineri seara, la o emisiune de la Antena 3. A fost semnalul unei radicalizari extreme a atitudinii lui Antonescu fata de Patriciu. Semn ca si-a pierdut rabdarea si nu mai tolereaza opozitia, nici macar cand vine din partea unei persoane careia ii datoreaza ascensiunea politica, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Politica de vara. Show cu tenta sexuala la TNL Giurgiu. Tinerii liberali din Giurgiu au recidivat, organizand o noua petrecere sexy pe strandul din oras. Cum explica liderii locali actiunea: "la cata saracie este nu toti tinerii isi permit sa mearga la mare". Liberalii din Giurgiu au inchiriat strandul din municipiu si au organizat o noua petrecere in costume de baie, informeaza giurgiuveanul.ro. Maestru de ceremonii a fost si de aceasta data presedintele tinerilor liberali giurgiuveni, Emil Epure, student la SNSPA. "Petrecerea a fost organizata ieri de organizatia TNL Giurgiu , a fost o zi recreativa. Majoritatea participantilor sunt membri TNL si prieteni de-ai nostri. Strandul a fost inchiriat, dar de asta s-au ocupat cei mari. OK-ul l-am primit de la municipiu de la domnul presedinte Toma Petcu, a participat si domnia sa la petrecere. Am oferit bauturi racoritoare , o zi de strand intr-o zi torida de vara nu a fost nimic rau. Integral in Gandul.

PNL si PSD ar scoate un scor mai bun daca ar merge separat. Deputatul liberal Ludovic Orban, singurul care s-a opus in PNL aliantei cu PSD, crede acum ca USL are sanse sa castige detasat alegerile de anul viitor, iar o eventuala nereusita ar trebui decontata imediat de Victor Ponta si Crin Antonescu. Totusi, Ludovic Orban recunoaste ca sunt unele probleme, ca e greu pentru organizatiile liberale sa-i sustina pe cei cu care se bat de 20 de ani si sugereaza ca alianta cu PSD il face pe Antonescu sa ocoleasca in discursurile sale temele liberale. Orban argumenteaza ca Primaria Capitalei nu trebuie lasata pe mana lui Sorin Oprescu, un om care "nu este controlat de USL", iar Antonescu, daca vrea sa intre in "galeria marilor lideri", ar putea sa-si incerce fortele in aceasta cursa. Deputatul liberal mai lasa sa se inteleaga ca PNL este condus despotic de Crin Antonescu, relateaza Romania Libera.

Cine mai vrea sa-si faca partid. Partidul Poporului (PP) si Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) au incercat fara succes sa se inregistreze la tribunal. Dan Diaconescu, care se declara liderul PP, planuieste acum sa preia un partid de buzunar. In schimb, Toto Tibor, care va conduce PPMT, are de gand sa continue batalia in instanta. Patronul OTV, Dan Diaconescu, incearca din august anul trecut sa-si oficializeze partidul, insa cele doua cereri formulate pana acum au fost respinse de judecatori. Initial, Tribunalul Bucuresti a admis prima solicitare, cea de inregistrare a Partidului Poporului, dar Curtea de Apel a respins-o definitiv, in urma unei contestatii. Diaconescu nu a renuntat si a depus o noua cerere pentru "Partidul Poporului- Dan Diaconescu", dar instanta a spus din nou "Nu". Recursul inaintat de Diaconescu la aceasta decizie urmeaza sa se judece pe 17 august, anunta Adevarul.

Udrea: Ponta l-a dat jos pe Vanghelie din invidie. Vrea sa fie el primul grataragiu politic al tarii. PSD si PDL se cearta pe sacosele electorale. Dupa ce Victor Ponta i-a indemnat pe alegatorii din comuna Tutilati sa ia pungile PDL-ului, dar sa voteze cu USL, Elena Udrea spune ca seful PSD vrea sa fie "primul grataragiu politic al tarii". "Dupa ce i-a tratat pe alegatorii din comuna Tutilati cu mici si bere in dulcele stil pesedist, Ponta i-a indemnat pe acestia sa-i pacaleasca pe pedelisti - cand acestia vor veni cu pungi la ei, sa le primeasca, dar sa voteze cu reprezentantul USL, scrie Gandul.

Radicalul Gabor Vona reaprinde torta autonomiei. Liderul nationalistilor radicali din Ungaria a fost invitatul taberei de vara organizate la Gheorgheni de Tineretul Maghiar din Ardeal. Seful Jobbik, Gabor Vona (foto), a facut o serie de declaratii socante, in cadrul taberei de vara organizata in Gheorgheni de Tineretul Maghiar din Ardeal. Aceasta organizatie este, de asemenea, o formatiune nationalista, apropiata de radicalii din Jobbik si de moderatii din FIDESZ, principalul partid de guvernamant din Ungaria. Vona, care conduce cel mai mare partid de opozitie din Parlamentul din Budapesta, a criticat FIDESZ pentru ca partidul de guvernamant din Ungaria nu s-a folosit de perioada in care presedintia de sase luni a Uniunii Europene a fost detinuta de unguri pentru a impune autonomia regiunilor din jurul Ungariei in care locuiesc maghiari. Integral in Romania Libera.