Iliescu: Votul la partialele din 21 august, semnal pentru viitoarele alegeri din 2012. Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu sustine ca votul la partialele din 21 august "capata o semnificatie politica - semnal pentru viitoarele alegeri din 2012", mentionand ca cele doua posturi vacante de deputat au apartinut PSD si firesc ar fi sa invinga in alegeri candidatii social-democrati. Iliescu aminteste, intr-o postare pe blogul personal, ca in data de 21 august au loc alegeri partiale pentru Camera Deputatilor, in vederea completarii celor doua locuri devenite vacante: intr-un colegiu din judetul Neamt, ca urmare a decesului deputatului PSD Victor Surdu si intr-un colegiu din Baia Mare, ca urmare a vacantarii postului de catre fostul deputat PSD Catalin Chereches, acesta devenind primar al municipiului Baia Mare (ulterior acesta a devenit membru al PNL). "Deci sunt vacante doua posturi de deputat, care au apartinut PSD si care firesc ar fi sa fie ocupate (in urma alegerilor din 21 august) de reprezentanti ai PSD", scrie Iliescu, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

De ce se razboiesc Patriciu si Antonescu. "Omul lui Patriciu", asa cum era perceput in urma cu cativa ani Crin Antonescu, vorbeste acum de excluderea din partid a omului de afaceri. Daca va fi fortata indepartarea acestuia, in PNL s-ar putea declansa un scandal in toata regula. "Dinu Patriciu este cea mai puternica, cea mai clara si cea mai hotarata voce a liberalismului de la inceputul anilor '90. Il salut si ii multumesc pentru asta", spunea Crin Antonescu, in discursul sustinut la Congresul PNL din 20 martie 2009, cand s-a instalat in fruntea PNL si cu ajutorul lui Dinu Patriciu. "Crin Antonescu are capacitatea de a mobiliza energiile liberalilor pentru a impune un guvern liberal sau un presedinte liberal in Romania, prin votul popular", ii raspundea Dinu Patriciu, la sfarsitul lunii martie 2009, vorbind despre nevoia PNL de schimbare. In prezent, relatia celor doi arata insa cu totul altfel, anunta Romania Libera.

Elena Udrea: "Lume, lume, voi face un anunt de maximum interes... maine dimineata, la 7.30, voi merge la coafor!" Ministrul Dezvoltarii si Turismului anunta, ironic, pe blog, ca are un subiect "de breaking news": maine dimineata, la 7.30, se duce la coafor. "Lume, lume, voi face un anunt de maximum interes pentru televiziunile in cautare de breaking news cu banda galbena si intermitenta pe diagonala ecranului. In special Antena 3 si RealitateaTv, dar si alte media dornice sa dezbata in zilele urmatoare materiale de tip paparazzi ￯ dupa trei zile la mare, in apa si pe nisip, maine dimineata, la 7.30 voi merge la coafor! Evenimentul va debuta cu iesitul din casa la 7.20, apoi voi cobori din masina si voi intra in coafor. Dupa aproximativ o ora, pentru ca nu ma mai vopsesc de data aceasta, voi iesi din salon si ma voi urca iar in masina", a scris ministrul Dezvoltarii pe blog, informeaza EVZ.

Ludovic Orban: PNL si PSD nu fac echipa buna. Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat ca PNL si PSD ar scoate un scor mai bun daca ar merge pe liste proprii. Potrivit liberalului, exista o serie de vulnerabilitati in cadrul USL, iar punctul sensibil se axeaza pe neintelegerile de la nivelul judetelor. El a precizat ca PSD are primari in peste 1.100 de localitati, iar pentru PNL va fi greu sa ii sustina pe acestia din cauza disputelor care au existat in ultimii 20 de ani. Prim-vicepresedintele PNL a declarat ca nu s-a consolat cu ideea de a fi coleg cu Dan Voiculescu si Ion Iliescu, dar se vede nevoit sa aleaga intre doua rele: intre a mai permite supravietuirea la Putere a guvernarii Basescu si a oferi totusi o noua sansa de guvernare, scrie Puterea.

Ponta: Flutur este exponentul ciocoiului portocaliu, este intre cei mai detestati dintre membrii PDL. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Suceava, ca atat el, cat si Crin Antonescu doresc ca USL sa castige, in primul rand, alegerile in judetul Suceava si sa fie indepartat Gheorghe Flutur de la conducerea Consiliului Judetean apreciind ca acesta este exponentul ciocoiului portocaliu. Ponta a spus in cadrul unei intalniri cu membrii PSD si PNL din judetul Suceava ca urmatoarele alegeri nu vor fi democratice, ci vor fi alegeri pentru democratie intrucat USL cat si alte partide care se vor prezenta in fata electoratului vor trebui sa se bata cu sistemul "securisto-birocratic-mafiot" al PDL. El considera ca printr-o buna organizare si intelegere USL va putea sa castige alegerile si ca cei din PDL nu vor reusi sa cumpere si sa fure atatea voturi daca oamenii vor fi convinsi sa vina la vot. Ponta a spus in fata membrilor PSD si PNL din Suceava ca liderii nationali ai USL isi doresc foarte mult sa castige alegerile in judetul Suceava, anunta Gandul.