Cum a scapat Mircea Sandu de cancer. Mircea Sandu, fost international, in prezent presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, s-a nascut la Bucuresti pe 22 octombrie 1952 si a jucat fotbal la Progresul Bucuresti, Sportul Studentesc, Gloria Buzau si echipa nationala a Romaniei, pentru care a evoluat de 18 ori si a marcat 6 goluri. Este presedintele FRF din anul 1990 si membru cu drepturi depline in Comitetul Executiv al UEFA din anul 2007. A fost casatorit cu Simona Arghir cu care are doi copii, un baiat, Dan, si o fata, Raluca, iar in prezent este casatorit cu Elisabeta (Lisa). Integral in Vertical News.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Vesela si virila batranete a domnului Viorel Lis. La 67 de ani, majoritatea barbatilor isi plimba nepoteii in parc, au grija de prostata, asteapta pensia si intretinerea, merg la piata si se gandesc la apropierea de vesnicie. Joaca fotbal, merge la cazinou, apare la emisiuni mondene, unde isi da cu parerea ca un fel de madam Tatoiu la andropauza, si se afiseaza la brat cu recenta sa mireasa, cu 35 de ani mai tanara. S-ar zice ca barbatii ar trebui sa-l invidieze pe macho- ul aproape septuagenar. De cele mai multe ori, insa, starneste rasul. Omul a fost edilul sef al Capitalei. S-a nimerit. A intrat in folclor, la fel ca partidul care l-a asezat in fotoliul lui Pache Protopopescu, relateaza EVZ.

Ce s-a ales de lupta lui Ceausescu pentru pace. "Ceausescu tot ce face, face numai pentru pace!" sta scris, si acum, pe fruntea tatuata a unui taximetrist din proximitatea Aeroportului "Henri Coanda" din Otopeni. A relatat despre el "Weekend Adevarul", in urma cu o luna. Plecand de la aceasta propaganda, iata, bine impregnata in mentalul si, uneori, in pielea romanilor, observand ca in aceasta saptamana s-au implinit 72 de ani de la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial (1 septembrie 1939), obsedati si de istoria mare, dar si de cea mica, ridicam o intrebare: "Ce s-a ales de lupta pentru pace?". Exista un raspuns al specialistilor, cum exista si un raspuns al ultimilor "civili" care mai lupta pentru ea - cei din "Asociatia Culturala pentru Pace", scrie Adevarul.

Mafia imobiliara a clanurilor tiganesti scoate Timisoara in strada. Timisorenii ies azi in strada impotriva romilor care au pus la punct o adevarata mafie imobiliara in oras, prin ramificatiile careia, de ani intregi, au acaparat zona rezidentiala. Oamenii sunt nemultumiti ca au fost pusi in situatia de a parasi imobilele in care au trait o viata, dupa ce acestea au intrat in atentia clanurilor care etaleaza un trai opulent, fara ca autoritatile statului sa documenteze sursa veniturilor lor, informeaza EVZ.

Ion Caramitru, actor: "Am fondat organizatia subversiva <>". Actorul Ion Caramitru, actualul director al Teatrului National din Bucuresti, povesteste ca in tinerete a avut nenumarate probleme cu Securitatea, unele dintre acestea, din motive hilare. Ii recunosti figura de departe - pe strada, pe scena sau in film, iar cand ajungi sa stai de vorba cu el gasesti un spirit viu si vesel, cu povesti de viata uimitoare, unele de-a dreptul terifiante, altele pline de un amuzament aparut odata cu detasarea in timp. Septuagenar peste cateva luni, Ion Caramitru dovedeste cu fiecare vorba pe care o spune ca e inca tanar, iar incercarile prin care a trecut - prima intalnire, dura, cu Securitatea a avut loc cand nu avea decat 7 ani - nu par sa-i fi zdruncinat increderea in natura umana. Integral in Adevarul.

Pistele pentru biciclete din Bucuresti, ale nimanui. Despre starea pistelor pentru biciclete din Bucuresti s-a tot vorbit in presa - fara niciun rezultat. Pentru ca Uniunea Europeana obliga la amplasarea de culuare de circulatie destinate bicicletelor, pistele bucurestene au rasarit peste noapte. Si au rasarit prost. Fara sa existe un proiect consecvent, fara ca utlizatorii finali, biciclistii, sa fie intrebati si, poate cel mai important, fara sa ne uitam in gradina vecinilor comunitari. Caci, peste tot in Europa avem exemple despre modul in care se traseaza o pista. Majoritatea sunt pe sosea. Chiar si pe trotuar, insa numai acolo unde latimea trotuarului o permite (fara ca traficul pietonilor sa fie afectat, fara piste prin zone aglomerate/iesiri din magazine, institutii, statii etc). Mai mult, pista este clar delimitata de culoarul destinat pietonilor, de obicei inaltat, anunta Romania Libera.

National Aarena, patru zile pana la meciul CU Franta. Cat de sigur e stadionul si cum arata sistemul Big Brother anti huligani. In cazul unui incident nedorit, evacuarea spectatorilor de pe National Arena se poate dovedi o actiune periculoasa. In cadrul simularilor facute in ultimele saptamani, Jandarmeria a exersat variante de evacuare fie a unui grup izolat de spectatori, fie a unui intreg sector de suporteri scandalagii. Fortele de ordine s-au lovit de o mare problema: treptele de la nivelul doi al gradenei, situate la o inaltime de aproximativ 45 de metri fata de nivelul terenului, sunt abrupte si foarte inguste, relateaza Gandul.

Sechestru pe firmele din Romania ale Mafiei. Judecatorii italieni cer autoritatilor romane, intr-o ampla ancheta, sa indisponibilizeze bunurile din tara noastra a unor membri Cosa Nostra. Temutul Massimo Ciancimino coordona din Italia spalarile de bani derulate de Mafie in Romania si cerea informatii despre marile proiecte derulate in tara noastra. Judecatoarea Silvana Saguto, presedintele Tribunalului Civil si Penal din Palermo-Sectia Masuri Preventive, sustine ca trei societati romanesti ar fi fost implicate in tranzactii financiare ale Mafiei italiene. Cererea este facuta in dosarul unuia dintre capii temutei grupari Cosa Nostra, Massimo Ciancimino, si priveste firmele "Agenda 21", "Alzalea" si "Ecorec", societati care deruleaza afaceri legate de groapa de gunoi de la Glina, informeaza Adevarul.

Profesorul Alexandru Pesamosca va fi inmormantat astazi. Oameni simpli, prelati si colegi de breasla au venit, ieri, la micuta capela din curtea Spitalului "Marie Curie", din Bucuresti, pentru a-si lua ramas bun de la "tata Pesi". Surprinzator, niciun politician nu a incercat sa profite de "baia de multime", respectand durerea publica: premierul Emil Boc, primarul Sorin Oprescu si altii au trimis coroane de flori, prezentand mesaje de incurajare familiei indoliate, anunta EVZ.

Unde a fost ingropat "Sfantul inchisorilor"? Arheologii de la Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului incep cautarea osemintelor fostului detinut politic. Una dintre cele mai interesante figuri dintre martirii care au trecut prin inchisorile comuniste este cea a lui Valeriu Gafencu. El a fost supranumit "Sfantul inchisorilor" de catre monahul scriitor Nicolae Steinhardt. Caracterizarea pare stranie, pentru ca Nicolae Steinhardt era de origine etnica evreiasca, iar Valeriu Gafencu fusese arestat in anul 1941, ca urmare a apartenentei sale la Miscarea Legionara. Insa atitudinea profund crestina, "de traitor al ortodoxiei", dupa cum il descriu multi dintre colegii sai de suferinta, l-au transformat pe Valeriu Gafencu intr-un reper moral pentru cei care au trecut prin infernul inchisorilor comuniste. Integral in Romania Libera.

Muzeul Antipa din Capitala se redeschide pe 17 septembrie. Ar putea fi "cel mai frumos loc din Romania". Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti isi va redeschide portile pe 17 septembrie, cu o expozitie permanenta modernizata in urma unor lucrari demarate in urma cu peste doi ani si jumatate, se arata pe site-ul institutiei. "Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" se pregateste de redeschiderea expozitiei permanente. Din data de 17 septembrie, muzeul asteapta cu drag vizitatorii sa-i calce pragul", se arata in mesajul postat pe site-ul muzeului, precizandu-se ca detaliile legate de acest eveniment urmeaza sa fie anuntate in curand, scrie Gandul.