Unul dintre fiii lui Gaddafi a ajuns in Niger. Un fiu al fostului lider libian Muammar Gaddafi, Saadi, a ajuns duminica in Niger, a anuntat Ministrul Justitiei si purtatorul de cuvant al Guvernului din Niger, Amadou Marou. "O patrula a fortelor armate din Niger a interceptat astazi un convoi in care se afla si unul dintre fiii lui Gaddafi. Convoiul este in drum spre Agadez, in Nigerul de nord, si este posibil ca pana maine sa ajunga in Niamey, capitala tarii", a declarat Marou. Saadi Gaddafi, fost fotbalist profesionist in prima liga din Italia, a renuntat in anul 2004 la cariera sportiva pentru conducerea unei unitati de elita in armata Libiana. Nigerul a dat asigurari ca va respecta angajamentele fata de justitia internationala pentru oamenii lui Gaddafi gasiti pe teritoriul sau, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Rusia condamna asediul de la ambasada israeliana din Cairo. Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat ca Egiptul ar trebui sa ia masuri suplimentare pentru a intensifica securitatea ambasadelor straine de pe teritoriul sau. Israelul se confrunta cu cea mai grava criza cu Egiptul din ultimii 30 de ani, dupa ce multimea violenta a luat cu asalt ambasada din Cairo. "Moscova este profund ingrijorata din cauza acestui incident si indeamna cele doua parti sa manifeste retinere si sa aplaneze tensiunile", a declarat Serghei Lavrov. Asediul ambasadei s-a incheiat numai dupa interventia Casei Albe, in urma convorbirilor telefonice dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu si presedintele SUA Barack Obama. Peste 1.000 de persoane au fost ranite, inclusiv 300 de politisti, in tulburarile care au continuat pe strazile din Cairo. Multimea a protestat in fata ambasadei Israelului si in urma cu trei saptamani, dupa uciderea a cinci ofiteri de securitate egipteni intr-un atac la granita dintre cele doua tari, anunta Ria Novosti.

Silvio Berlusconi: Am salvat Italia datorita planului de austeritate. Premierul italian Silvio Berlusconi s-a laudat duminica pentru salvarea Italiei cu planul de austeritate in curs de aprobare in Parlament, intr-un mesaj postat pe pagina de internet a sustinatorilor sai. "Cu acest plan, Guvernul a salvat economiile cetatenilor italieni, am salvat Italia", a declarat Berlusconi, care a adaugat ca aceste masuri ar trebui sa duca la echilibrarea bugetului pana in anul 2013. Senatorii italieni au acordat miercuri votul de incredere pentru planul de austeritate in valoare de peste 52 miliarde de euro, iar guvernul Berlusconi a consolidat piata financiara dupa o lunga amanare. Noile masuri includ cresterea TVA-ului la 21%, care garanteaza aproximativ 4 miliarde de euro la veniturile anuale sau cresterea varstei de pensionare pentru femei de la 60 la 65 de ani, incepand cu 2014. Aceste masuri ar trebui sa reduca datoriile uriase de aproximativ 120% din PIB, informeaza AFP.

Casa Alba a primit amenintari pe Facebook in timpul comemorarii victimelor atentatului de la 11 septembrie. Politia care ii asigura protectie presedintelui Statelor Unite, Barack Obama, a anuntat duminica dupa-amiaza ca ancheteaza amenintarile scrise pe pagina de Facebook a Casei Albe si care mentioneaza 11 septembrie, la zece ani dupa atentate. Pe "peretele" Facebook al Casei Albe, un internaut, al carui nume scris in araba pare a fi "Abu al-Muthanna al-Maqdissi", a postat duminica mai multe comentarii in engleza, dintre care unul afirma: "vom reveni, SUA, o singura zi, 11/9/2011" si este insotit de un montaj foto cu Osama ben Laden si un avion pe punctul de a intra in World Trade Center. Un purtator de cuvant al Secret Service, Edwin Donovan, a declarat ca o echipa examineaza aceste mesaje. El nu a vrut, in schimb, sa ofere detalii, scrie Reuters.

Libia: Noul guvern de tranzitie va fi format in maxim zece zile. Un nou guvern de tranzitie va fi format in Libia in termen de zece zile, a declarat duminica la Tripoli al doilea lider al Consiliului National de Tranzitie, Mahmoud Jibril. Acest guvern va include reprezentanti din diferite regiuni ale Libiei. Acest guvern va pune in aplicare deciziile Consiliului National de Tranzitie, urmand sa se formeze un nou guvern dupa eliberarea totala a Libiei, anunta AFP.