VIDEO Teodor Baconschi si Hillary Clinton au semnat tratatul de amplasare a scutului anti-racheta in Romania. Hillary Clinton: "Initiativa va pozitiona Romania ca un actor central in viitoarea arhitectura antiracheta a NATO"

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si secretarul de Stat al SUA Hillary Clinton au semnat tratatul de amplasare a scutului anti-racheta in Romania. Cei doi au sustinut ulterior declaratii de presa. Hillary Clinton a omagiat curajul soldatilor romani din Afganistan si a spus ca "acordul semnat astazi va pozitiona Romania ca actor-cheie in viitorul sistem de aparare al NATO"

Ministerul Finantelor aduce la exasperare AMCHAM si FIC. Se face ca le asculta propunerile, dupa care se asterne linistea. Studii de caz

"Am propus de pilda Finantelor ca in cazul in care procesele lor verbale de control- prin care au aplicat amenzi- sunt anulate, sa plateasca dobanzi pe sumele colectate. S-a respins aceasta propunere, desi e logic si normal ca daca ei incaseaza niste bani si se folosesc de ei, daca se anuleaza procesul verbal sa plateasca o dobanda pe acea suma. Asemenea prevederi opereaza in foarte multe state europene si inseamna o mai mare responsabilizare si o civilizare a actului de control, a declarant Dan Schwartz, Managing Partner, Scot & Company Consulting.

Raport BNR: Creditarea in valuta a ramas o problema. Cele mai riscante credite- cele in CHF acordate in 2008

Creditarea in valuta a ramas o problema atat de stoc, cat si de flux. Ponderea creditelor in valuta aflate in bilanturile bancilor autohtone este de 62,9 la suta (iunie 2011). Creditele in valuta au devenit mai riscante fata de cele acordate in lei din punct de vedere al riscului de credit. Politica băncilor de a solicita garanţii a avut rezultate modeste. Volumul creditelor neperformante garantate cu ipoteci s-a dublat , se arata in Raportul de Stabilitate al BNR pe 2011.

Schimbare anti-nepotism in invatamantul universitar: cum vor fi alesi "arbitrii" care evalueaza universitatile

Conducerea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) va fi aleasa de reprezentanti ai unor asociatii europene, internationale si de presedintele Academiei. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, dupa ce guvernul a adoptat o ordonanta privind asigurarea calitatii educatiei. Potrivit acesteia, in procesul de evaluare a universitatilor nu vor fi implicate persoane care au rude in universitate, rectori sau demnitari public

VIDEO Cum vor fi platiti managerii privati de la companiile de stat

Concursurile de selectie a managerilor privati la companiile de stat se vor organiza in termen de 60 de zile de la data hotararii adunarilor generale ale actionarilor (AGA) privind modificarea prevederilor referitoare la managementul societatii, se arata intr-un proiect de lege aflat in lucru la comisiile permanente ale Senatului. In vederea selectarii managerului privat, AGA societatii constituie o comisie de selectie formata din maxim 5 membri. Managerul, persoana fizica sau juridica, va fi platit cu o indemnizatie bruta lunara din fondurile societatii si prin participarea la profitul net al companiei.

Autoritatea nationala pentru protectia datelor personale nu este de acord cu noul proiect al Legii Big Brother/Nici ANCOM nu a vrut sa avizeze acest proiect

Noul proiect al Legii privind retinerea pentru sase luni a datelor de trafic si localizare pentru convorbirile telefonice si pe internet, asa numita Lege Big Brother, contine in cea mai mare parte prevederi identice cu legea similara din 2008 care a fost deja declarata neconstitutionala, atentioneaza pe site-ul propriu Autoritatea nationala pentru protectia datelor personale (ANSPDCP), care nu a dorit sa avizeze acest proiect.

VIDEO Turism extrem in Afganistan. Cum a reusit Hiromi Yasui sa devina proprietar de hotel intr-o tara macinata de luptele cu talibanii

Putin peste 3000 de turisti au vizitat in 2010 provincia Bamyan din centrul Afganistanului. Cativa dintre acestia au innoptat la hoteul Silk Road din capitala provinciei si au cunoscut-o pe Hiromi Yasui, jurnalista care a venit pentru prima data in Afganistan in '93 si s-a indragostit de acesta tara.

Interviu-document cu Nicu Ceausescu: Cum a fost injunghiat si adus la televiziune, ce parere avea despre jurnalistii romani si despre Tiriac

Realitatea TV a difuzat luni seara un interviu acordat, in 1991, de Nicu Ceausescu jurnalistei Lidia Mitchievici. Nicu Ceausescu se afla atunci in inchisoare, iar interviul a aparut scris intr-un ziar romanesc, "Viata Capitalei", insa inregistrarea video nu a fost difuzata niciodata pana acum.

Peste o saptamana intra in vigoare noul Cod de procedura fiscala. Vezi care sunt principalele modificari

Incepand din 17 septembrie intra in vigoare Ordonanta de Urgenta a Guvernului (29 din 31 August 2011) care modifica şi compleaza Ordonanţa privind Codul de procedură fiscală. Fiscul nu mai stinge accesoriile debitelor curente, ci debite mai vechi (in prezent, dintr-o plata se sting debitele curente, accesoriile la debitele curente si raman nestinse debitele vechi ce genereaza in continuare alte dobanzi si penalitati), clarifica ce inseamna sediu fiscal secundar, cand se declara reactivati contribuabilii, cand se anuleaza debitele fiscale s.a.

Conflict intre Ponta si Dragnea pe tema alegerilor interimare de la PSD Bucuresti. Nemultumirile la adresa lui Liviu Dragnea se inmultesc

Alegerile interimare ale organizatiei PSD Bucuresti creaza disensiuni la nivelul conducerii PSD. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro ca Victor Ponta vrea sa amane alegerile la sefia PSD Bucuresti pentru ca nu a reusit sa gaseasca un candidat puternic care sa castige in fata lui Marian Vanghelie.