Ambasadorul Mark Gitenstein: Ceea ce am vazut in ultimele 48 de ore este un lucru istoric. Nu e nimic secret in acordul Romania- SUA. America e mai populara in Romania decat in America

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

"Ceea ce am vazut in ultimele 48 de ore este un lucru istoric", a declarat joi ambasadorulamerican Mark Gitenstein, referindu-se la semnarea, de catre Romania si SUA, a acordului privind scutul antiracheta. Diplomatul american a spus ca "nu e nimic secret in acordul Romania-SUA", sustinand declaratia anterioara a presedintelui roman Traian Basescu ca intelegerea sa fie facuta publica.

Dreptatea d-lui Adrian Vasilescu

In cele mai recente iesiri “pe sticla”, consilierul Guvernatorului BNR a repetat aceeasi fraza: ”Lumea se schimba si nimeni nu stie cum va arata noua lume in care intram”. Asa este. Poate ca daca am adauga ca “schimbarea” lumii asteia se datoreaza in buna masura politicilor duse de bancile centrale si de guverne nu ar fi foarte exagerat.

Ce face romanul prima oara cand ajunge in China?

Au auzit tot mai multe povesti despre China. Si bune si rele. Unora le-a placut si s-ar mai intoarce oricand, altii in schimb nici nu vor sa mai auda de China. Ca sa nu se mai ia dupa impresiile altora, s-au hotarat sa-si construiasca propria poveste. Fotograful Serban Mestecaneanu, alaturi de sotia sa Delia, vor calatori o luna prin China. Din supramodernul Shanghai, pana in satele din provinciile sud-vestice, vor tine un jurnal de calatorie in timp real: fotografii si povesti din cea mai mare si mai misterioasa tara din lume. Prima oprire: Shanghai.

VIDEO FOTOGALERIE Cum arata capitala Afganistanului dupa cel mai mare atac al insurgentilor din ultima perioada.

Marti 13 septembrie si miercuri 14 septembrie, Kabul, capitala Afganistanului, a fost scena unuia dintre cele mai mari atacuri ale talibanilor din ultima perioada. Dupa ce insurgentii au fost eliminati in Kabul, viata a revenit la normal cu mici schimbari, politia prezenta in numar mare pe strazi si elicoptere in aer. Proprietarii buticurilor aflate in zona de unde talibanii au atacat au revenit la munca si au relatat cum au reusit atacatorii sa introduca armele in zona si cum s-a derulat schimbul de focuri.

FOTOGALERIE Fetele si baietii de la Salonul Auto de la Frankfurt 2011

Manechinele care stau langa masini la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an sunt, mai mult ca niciodata, sobre, bine imbracate si chiar insotite, pentru a crea imaginea unui cuplu. Cei de la standul Peugeot au mers pana la mici saruturi si gesturi tandre, in fata a mii de oameni.

Presa franceza: Hei, politistilor, un roman cu iPhone nu e neaparat un hot! "Tu studiezi la Sorbona? Este o alta Sorbona pentru saraci, pentru romani?"

Vineri, 9 septembrie, ora opt dimineata, in fata Palatului Justitiei din Paris se afla trei romani: Georgiana, prietenul ei, Vasile, si Benjamin. Cei doi sunt convocati in fata justitiei si fac parte din statistica lui Claude Gueant, ministrul de Interne: "un acuzat din zece" este roman. Doar ca ei sunt nevinovati, scrie Rue89.fr.

Tensiuni in USL. Daniel Constantin ii raspunde presedintelui PSD: Ponta trebuie sa inteleaga ca USL nu poate functiona juridic fara PC

Candidatura pentru primaria Iasi a devenit marul discordiei care ameninta sa rupa USL. Dupa ce liderii PSD si PNL au reusit sa inabuse nemultumirile propriilor oameni privind impartirea candidaturilor, conservatorii lui Voiculescu creeaza noi tensiuni care risca sa destrame Uniunea Social-Liberala. PC doreste sa-l impuna pe Tudor Ciuhodaru drept candidat la primaria Iasi, in timp ce PSD nu vrea sa cedeze scaunul lui Gheorghe Nichita.

Daniel Funeriu: Evaluarea Nationala va include si evaluarea competentelor digitale / Platforma eLearning si biblioteca virtuala pot schimba fata invatamantului romanesc

Ministerul Educatiei lucreaza la dezvoltarea unei platforme eLearning si a unei biblioteci virtuale. Ele pot schimba fata curriculumului si, prin extensie, a intregului invatamant romanesc, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Prezent la conferinta de presa eduVision 2020, ministrul a anuntat ca tehnologia informatiei va fi introdusa ca disciplina optionala in invatamantul primar si ca disciplina obligatorie in invatamantul secundar, iar "la sfarsitul invatamantului obligatoriu, Evaluarea Nationala va include si evaluarea competentelor digitale".

Ambasadorul SUA anunta o posibila noua intelegere pentru cumpararea de avioane de vanatoare F-16: un plan comun Romania - Croatia - Bulgaria pentru avioane noi

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu a discutat in timpul vizitei la Washington despre cumpararea de avioane de vanatoare F-16. Principala discutie a fost cea cu secretarul Apararii, Leon Panetta, iar noutatea majora este aceea ca "exista un plan in lucru, care implica Croatia si Bulgaria".