A inceput procesul in cazul uciderii lui Michael Jackson. Prima fotografie cu trupul neinsufletit. A inceput procesul intentat doctorului Conrad Murray pentru acuzatia de omor involuntar in cazul cantaretului Michael Jackson. Procurorul David Walgren a adus o proba inedita - o fotografie a trupului neinsufletit al megastarului pe fata caruia se vedea o banda adeziva si o inregistrare audio facuta cu o luna inainte de decesul acestuia. Inregistrarea in care Michael Jackson vorbeste stins si destul de haotic a fost gasita pe telefonul doctorului si este folosita pentru a proba faptul ca Murray cunostea starea proasta a vedetei si in acest caz nu trebuia sa ii mai prescrie medicamente. Concluzia procurorului este Jackson a fost ucis si va incerca sa demonstreze acest lucru pe parcursul procesului. La randul sau, avocatul acuzatului sustine ca Jackson s-a sinucis luand 8,2 mg de Lorazepam si injectandu-si o doza de Propofol. Michael Jackson ar fi fost frustrat de faptul ca nu putea sa doarma si de faptul ca dr Murray a refuzat sa ii prescrie medicamentele pe care le ceruse. Aproape toata familia Jackson a fost prezenta la tribunal, scrie Daily Mail.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Bosnia impune restrictii de calatorie in spatiul Schengen. Sadik Ahmetovic, ministrul bosniac al securitatii, a declarat marti ca urmeaza sa introduca restrictii impotriva cetatenilor care abuzeaza de libertatea de a calatori fara viza in tarile din spatiul UE. Atitudinea autoritatilor vine in urma somatiilor primite de la Bruxelles. Multi bosniaci doresc sa imigreze in tarile din spatiul Schengen, totodata, solicitarile pentru obtinere de azil in Belgia, Germania si Luxemburg s-a marit considerabil, anunta AFP.

Spania: Garzile Civile au arestat cinci teroristi. Garzile Civile au arestat marti in nordul Spaniei cinci alegerieni suspectati de acordarea sprijinului logistic si financiar pentru activitatile teroriste islamice. Barbatii cu varste cuprinse intre 36 si 49 de ani ar fi sustinut in special gruparea al Qaeda care actioneaza in Maghreb, Algeria. Potrvit autoritatilor spaniole, teroristii ar fi avut legaturi si cu alti militanti islamici din Italia, Franta si Elvetia. Arestarea suspectilor s-a facut in cadrul unei operatiuni complexe la care au participat peste 150 de membri ai Garzilor Civile si a continuat cu perchezitii in urma carora s-au ridicat mai multe computere care urmeaza sa fie analizate. Spania trateaza cu atentie speciala orice miscare legata de gruparea al Qaeda din Maghreb, care actioneaza foarte aproape de granitele sale, in nordul Africii. Saptamana trecuta o alta persoana a fost arestata la Mallorca. Este vorba despre un cubanez acuzat de recrutare de persoane si indoctrinare in vederea savarsirii actiunilor teroriste. Suspectul a fost eliberat din arest dar este supravegheat in continuare, informeaza CNN.

Alegerile parlamentare din Egipt vor incepe la sfarsitul lunii noiembrie. Potrivit surselor militare egiptene, alegerile parlamentare vor incepe in data de 28 noiembrie si o data cu ele si procesul de redare a puterii in mana civililor dupa noua luni de la caderea regimului Mubarak. Potrivit aceleiasi surse, inscrierile candidatilor pentru un post in una din cele doua camere ale Parlamentului vor incepe pe 12 octombrie. Daca alegerile pentru camera inferioara ar trebui sa aiba loc in noiembrie 2011, cele pentru camera superioara, Shura, sunt programate pentru luna ianuarie 2012, scrie Reuters.

Rusia vrea sa fie garantul pacii in Caucaz. Ministru de externe rus Sergei Lavrov a reafirmat dorinta Rusiei de a deveni un garant al pacii intre Georgia, Abhazia si Osetia de Sud. Declaratia a fost facuta in cadrul celei de-a 66-a sesiuni a Consiliului de Securitate ONU. Rusia este hotarata sa faca tot posibilul pentru a evita un nou razboi in Caucaz si doreste ca UE si SUA sa isi ia angajamente similare. Anterior, Rusia a venit cu o propunere de acord privind incetarea conflictului dintre Georgia si Abhazia, dar initiativa a fost blocata de tarile vestice care doresc incheierea unui acord prin care refugiatii georgieni sa se poate inoarce in Abhazia. Peste 300.000 de georgieni au trecut in Abhazia in anii 1992-1993, in timpul razboiului care a lasat in urma pana la 30.000 de victime. Rusia a recunoscut independenta Abhaziei si Osetiei de Sud in anul 2008, dupa raboiul de cinci zile. Georgia considera insa ca cele doua republici independente sunt de fapt parte a teritoriului sau national. In afara de Rusia independenta celor doua state a mai fost recunoscuta de Nicaragua, Venezuela si micile tari din Pacific: Nauru, Vanuatu si Tuvalu, anunta Ria Novosti.

Islamistii libieni solicita o parte din puterea politica in urma caderii regimului Gaddafi. Abdel Hakim Belhaj, conducatorul Consiliului Militar din Tripoli si totodata unul dintre liderii islamisti ai Libiei, avertizeaza ca nu va ingadui excluderea sau marginalizarea islamistilor in lupta pentru putere iscata in urma caderii lui Gaddafi. Belhaj atrage atentia asupra incercarilor facute de unii politicieni libieni de a-i da la o parte, dar spune ca miopia politica a acestora nu poate vedea riscurile pe care si le asuma in cazul unei excluderi si ii someaza sa aiba in vedere faptul ca partile excluse ar putea reactiona, informeaza The Guardian.