Poze rare cu familia Ceausescu! La piscina si la vanatoare cu Nea Nicu si Elena. Evenimentul zilei a intrat in posesia unor fotografii extrem de rare cu cei doi dictatori. Imaginile au fost descoperite cu opt ani in urma de un iesean care facea curatenie in boxa de la subsol dupa ce isi cumparase un apartament. Ceausescu la piscina din Snagov alaturi de tovarasa Elena, hranindu-si labradorii Corbu si Sarona, care vor deveni celebri abia dupa Revolutie, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Deputatul Croitoru si-a luat doua vile de nu le poate duce. Dupa ce a cumparat pentru fii sai doua vile cu 700.000 de euro, in cartierul Curtea Domneasca, fostul lider sindical, actual deputat PDL, Catalin Croitoru, isi terorizeaza vecinii si are restante la intretinere de 6.000 de euro. Pana in 2008, Catalin Croitoru (57 de ani) apara drepturile dascalilor, din postura unuia dintre cei mai vocali sindicalisti. Acum este deputat PDL si "protejeaza", la fel de vocal, "dreptul" fiilor sai de a nu-si plati datoriile fata de administratia complexului rezidential unde, inainte de a intra in Parlament, le-a achizitionat doua vile de lux, informeaza Adevarul.

Superspionul care a devenit principe. Statul-fantoma creat de Alcibiade Diamandi in Balcani a functionat sub umbrela Italiei fasciste. Un aroman expulzat pentru spionaj din Grecia, de catre guvernul lui Metaxas, in timpul primului razboi mondial, a reusit sa isi creeze propriul stat in Peninsula Balcanica. Primul ordin de exilare din Grecia, in primavara anului 1940, a fost emis pe numele lui Alcibiade Diamandi. Insa exilul lui Alcibiade Diamandi nu a durat prea mult. In 1940, trupele italiene au invadat Grecia. Alcibiade Diamandi s-a prezentat la generalul italian Alfredo Guizzoni, cel care conducea armata italiana. "Diamandi a primit pe loc rangul de comandor si a devenit translator la Statul Major al generalului italian", arata un martor al evenimentelor. Integral in Romania Libera.

Romanii si Apple. Mircea Cartarescu: "Citesc pe iPad cu o placere extraordinara". Andrei Plesu: "Ma folosesc de iPad pentru mailuri". Gadgeturile companiei Apple, asteptate cu nerabdare de sute de mii de entuziasti din toata lumea inainte de fiecare lansare oficiala, au atras atentia si politicienilor romani. Printre persoanele publice interesate de produsele Apple se numara presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si scriitorul Andrei Plesu. La inceputul anului, presedintele Traian Basescu a fost vazut cu un iPad. Premierul Emil Boc si-a cumparat o tableta iPad pe care lucreaza la Palatul Victoria si pe care o mai foloseste pentru a-si pregati discursurile sau raspunsurile la intrebarile jurnalistilor, scrie Gandul.

In gura presei funerare. Revista care vine odata cu sicriul. Se discuta aprins ca moare presa tiparita. Ca nu mai are sens sa lansezi ziare si reviste pe suport de hartie. Se canta prohodul tipariturilor, se tin dezbateri, se cauta solutii. Dar pentru un grup extrem de nisat, alaturarea termenilor "moarte" si "presa" e o idee buna. Pare sa aduca muzica dulce a profitului. Cativa afaceristi din domeniul pompelor funebre fac presa tiparita despre moarte. Despre afacerea cu moartea, mai exact. Constantin Musescu si colegii sai, cu care face si distribuie sicrie, au lansat, in primavara, prima publicatie din Romania dedicata exclusiv "profesionistilor din domeniul pompelor funebre". "Magazin funerar" se cheama. Si, cum era de asteptat, e plina de reclame la sicrie si la firme care iti ofera variante mai ieftine pentru ultimul drum, anunta EVZ.

George Copos, om de afaceri: "Politica, cea mai mare greseala din viata mea". Despre decizii inspirate si erori in business, afacerile momentului si plecarea Nokia, cu unul dintre cei mai importanti antreprenori romani. Taieri de costuri secondate de investitii. Sub aceasta deviza stau businessurile conduse de George Copos, in plina criza economica mondiala. Un optimist incurabil, omul de afaceri are taria de a admite ca in decursul lungii sale cariere de antreprenor a luat si decizii neinspirate. Intrarea in politica este cea pe care o regreta cel mai mult. Planurile sale de viitor includ insa si un nou domeniu de business: agricultura. Integral in Adevarul.

Vladimir Putin: Povestea baiatului saracacios din blocul cu sobolani. Cu putin timp inainte de aniversarea zilei sale de nastere, Vladimir Putin-actualul premier al Rusiei a "aflat" ca nu mai este chiar atat de popular in sanul natiunii sale precum era in anul 2000, cand castigase alegerile prezidentiale. Desi Putin se pregateste intens pentru alegerile prezidentiale de la anul, retelele sociale rusesti sunt pline de lucruri deloc optimiste in ceea ce priveste viitorul tarii sau persoana celui care nu demult era considerat cel mai popular lider rus. Astfel, comentariile pe temele "cum poti sa parasesti mai repede Rusia", sau "Putin nu mai e ce-a fost" sunt la ordinea zilei. Nascut sub semnul Balantei, pe 7 octombrie 1952, "Volodik" sau "Volodea" - cum ii spune familia, "Vovka"- cum ii spun prietenii, "Vladimir Vladimirovici Putin" - cum i se spune oficial, implineste 59 de ani si are o poveste de viata care justifica pe deplin faptul ca este - ceea ce este, relateaza EVZ.

Kim Jong Il isi hraneste poporul cu armament nuclear. Regimul comunist de la Phenian a cheltuit zeci de miliarde de dolari in ultimii 40 de ani pentru ambitiile nucleare ale conducatorului Kim Jong Il. In tot acest timp, poporul a trait in foamete si saracie crunta fara sa cracneasca. Unul dintre fostii arhitecti ai economiei de partid cerute de Kim Jong Il a facut dezvaluiri uluitoare in cadrul unui articol postat pe siteul www.worldaffairsjournal.org. "O economie care nu produce o ascutitoare isi permite sa se inarmeze pana in dinti cu armament nuclear. La mjloc e nebunia unui dictator, care a comandat o economie paralela pentru Coreea de Nord", a declarat Kim Kwang Jin, in prezent agent guvernamental la Seoul, dupa cum informeaza Romania Libera.

Legea islamica isi face loc in Europa. Seful Asociatiei Tribunalelor din Norvegia a propus autoritatilor sa permita activitatea tribunalelor sharia in Tara Fiordurilor. Nici nu s-au cicatrizat ranile dupa atacurile comise de extremistul Anders Behring Breivik in capitala norvegiana Oslo si pe insula Utoya, unde a ucis 77 de persoane, ca o initiativa a lui Tor Landbach, seful Asociatiei Tribunalelor din Norvegia, vine sa tulbure Tara Fiordurilor si chiar intreaga Europa. La inceputul saptamanii trecute, Landbach a propus sa se permita oficial activitatea tribunalelor sharia (legea coranica) si, cu timpul, acestea sa se uneasca cu sistemul national de justitie. Aceasta idee este sprijinita de juristii care reprezinta interesele comunitatii musulmane locale, scrie Adevarul.