Putin autorizeaza partidul Rusia Unita sa utilizeze imaginea sa in campania electorala. Premierul rus, Vladimir Putin, a acordat partidului de guvernamant Rusia Unita permisiunea de a folosi imaginea sa in timpul campaniei electorale, a anuntat miercuri purtatorul sau de cuvant, Dmitri Peskov. "Putin a semnat autorizatia necesara", a precizat Peskov. Vladimir Putin este liderul partidului Rusia Unita si a condus lista formatiunii la ultimele alegeri pentru Duma de Stat, informeaza RIA Novosti.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Saif al-Islam Gaddafi ar incerca sa fuga din Libia cu ajutorul mercenarilor, potrivit Curtii Penale Internationale. Curtea Penala Internationala continua sa primeasca informatii potrivit carora Saif al-Islam Gaddafi se pregateste sa fuga din Libia cu ajutorul mercenarilor, anunta Reuters, conform declaratiilor prim-procurorului institutiei. Intr-un discurs sustinut la Consiliul de Securitate al ONU, procurorul Curtii Penale Internationale, Luis-Moreno Ocampo, a mai spus ca investigheaza daca fostul lideri libian Muammar Gaddafi, care a murit la scurt timp dupa ce a fost capturat de fortele guvernamentale, si fostul sef al securitatii au ordonat violurile in masa. "Exista acuzatii de crime comise de fortele NATO, acuzatii de crime comise de fortele Consiliului National de Tranzitie... precum si alte acuzatii de crime comise de fortele loiale lui Gaddafi", a afirmat Ocampo. El a adaugat ca aceste acuzatii vor fi investigate separat si in mod impartial de procurorii Curtii Penale Internationale.

Rusia cere Israelului sa opreasca constructia de locuinte din Cisiordania. Ministerul rus de Externe a cerut Israelului sa opreasca constructiile de locuinte de pe teritoriul Cisiordaniei, in asteptarea unui acord final privind statutul teritoriilor palestiniene, informeaza RIA Novosti. "Moscova este foarte ingrijorata de anuntul facut de conducerea israeliana", a declarat ministrul rus de externe, intr-o declaratie pe site-ul personal. "Pozitia Rusiei este bine cunoscuta si a fost anuntata de mai multe ori: orice constructie de pe teritoriile ocupate este ilegala potrivit prevederilor de drept international, iar acest lucru trebuie sa inceteze", a adaugat el. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut marti continuarea constructiei celor 2000 de locuinte pentru israelieni de pe teritoriul ocupat. El a spus ca noile locuinte vor ramane pe teritoriul israelian chiar daca Palestina va fi recunoscuta ca stat independent. Israelul va opri, de asemenea, temporar finantarea guvernului palestinian, dupa cum a declarat unul dintre consilierii lui Netanyahu, Alex Selsky, la o zi dupa ce Autoritatea Nationala Palestiniana a devenit membru cu drepturi depline al UNESCO, o miscare condamnata de Israel. La inceputul lunii octombrie, Israelul a anuntat ca va construi 300 de locuinte pentru colonistii evrei din Ierusalimul de Est, teritoriu revendicat de palestinieni ca fiind capitala viitorului stat. Israelul a aprobat, de asemenea, la sfarsitul lunii septembrie, construirea a 1100 de locuinte in Ierusalimul de Est. Rusia a votat in favoarea demersului "Palestinei" de a adera la ONU.

Statele din zona euro si membre ale G20 se vor reuni joi, la Cannes. Statele membre din zona euro si G20 se vor reuni joi dimineata, la Cannes, in cadrul unui mini-summit dedicat situatiei din Grecia, inainte de intalnirea principalelor state dezvoltate si emergente, dupa cum a anuntat presedintia franceza, citata de AFP. Presedintele francez Nicolas Sarkozy "se va intalni la ora locala 10.30 cu reprezentantii tarilor din zona euro, membre G20", a transmis Palatul Elysee. Este vorba de Franta, Germania, Italia si Spania, ultima tara avand statutul de invitat al G20. Reprezentantii Comisiei Europene, ai Uniunii Europene, ai Bancii Centrale Europene si ai FMI vor fi, de asemenea, prezenti. Atena i-a infuriat pe europeni prin decizia de a supune unui referendum de mare risc planul de salvare a tarii propus saptamana trecuta la Bruxelles, dupa mai multe saptamani de negocieri. O prima intalnire intre Franta, Germania, institutiile europene, FMI si Grecia a avut loc miercuri seara, la Cannes, in incercarea de a restabili calmul inaintea Summit-ului G20, care va incepe joi si va continua pana vineri. Premierul guvernului italian, Silvio Berlusconi, a adoptat miercuri seara, la Roma, la o intalnire cu consiliul de ministri, un set de masuri anti-criza inaintea Summit-ului G20.

Italia a adoptat noi masuri anticriza inaintea reuniunii G20 de la Cannes. Guvernul italian a adoptat miercuri seara o serie de noi masuri anticriza in cadrul unui consiliu extraordinar al ministrilor, inaintea summitului G20 care se va deschide joi, la Cannes, a declarat o sursa guvernamentala, citata de AFP. Guvernul a aprobat "un amendament care reia masurile pe care presedintele consiliului le-a indicat in scrisoarea sa catre Uniunea Europeana" de saptamana trecuta, a indicat aceeasi sursa, fara a da mai multe detalii in ceea ce priveste masurile. Aceste masuri sunt incluse intr-un amendament la legea bugetului si ar trebui sa fie completate ulterior printr-un decret-lege, care sa contina alte masuri. Silvio Berlusconi a insistat sa vina joi, la summitul G20 de la Cannes, cu un prim set de masuri destinat cresterii economice si de reducere a datoriei colosale a Italiei, in valoare de 1900 de miliarde de euro, adica aproximativ 120% din PIB, in incercarea de a salva tara de la o criza a datoriilor. Printre masurile discutate in presa se numara liberalizarea profesiilor reglementate, modernizarea infrastructurii, liberalizarea economiei, vanzarea de active publice sau simplificarea procedurilor administrative. Italia a fost tinta atacurilor de pe pietele financiare, dupa decizia Greciei de a supune unui referendum planul de salvare european.