Casa Alba neaga ca ar detine informatii despre existenta extraterestrilor. Peste 17.000 de cetateni americani au semnat doua petitii prin care au solicitat administratiei SUA o pozitie oficiala fata de existenta extraterestrilor si de stabilirea unei legaturi intre acestia si lumea noastra. Expertul in politica spatiala Phil Larson a raspuns in mod oficial petitiilor, spunand ca Guvernul nu detine nicio informatie care sa dovedeasca existenta vietii in afara Terrei si ca nu s-a stabilit niciun fel de contact cu forme de viata extraterestre. Potrivit lui Lars, numerosi oameni de stiinta au incercat sa dea un raspuns intrebarii legate de posibila existenta a vietii in afara Pamantului. Concluzia acestora este ca exista o probabilitate destul de mare ca pe unele dintre stelele Universului sa existe diverse forme de viata. Totodata, oameni de stiinta sunt de parere ca sansele pe care pamantenii le au sa intre in legatura cu forme de viata evoluate sunt extrem de reduse, in principal datorita distantelor uriase. Dupa acordarea acestui raspuns privind cele doua petitii legate de existenta extraterestrilor, Casa Alba a decis sa ridice plafonul semnaturilor necesare pentru validarea unei petitii de la 5.000 la 25.000, scrie BBC.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

India va deschide o noua baza de cercetare in Antarctica. India intentioneaza sa deschida o noua baza permanenta de cercetare in Antarctica in martie 2012. Baza se va numi Bharati si va fi instalata la Larsemann Hills, in partea estica a Polului Sud. Cu o durata de viata de 25 de ani, Bharati va avea 25 de locuitori pe timpul verii si 15 iarna. Prima misiune de cercetare indiana in Antarctica, Dakshin Gangotri, a fost deschisa in 1983 si a functionat pana in 1990 cand a fost dezafectata. In 1989 s-a deschis a doua baza de cercetare, Maitri, care functioneaza si in prezent, anunta Ria Novosti.

Tunisia: Fostul premier libian va fi extradat. Un tribunal tunisian a decis marti ca fostul premier libian Al-Baghdadi Ali al-Mahmoudi trebuie extradat in Libia. Mahmoudi este primul demnitar din fostul regim Gaddafi care va fi predat de o tara gazda noii conduceri libiene pentru judecata, extradarea sa putand constitui un precedent pentru alte tari care au oferit refugiu oamenilor din vechiul anturaj. Hotararea tribunalului tunisian este definitiva si fara drept de apel. Mahmoudi a fost premierul Libiei din 2006 pana in luna august 2011, cand a fugit din tara dupa pierderea puterii in capitala Tripoli. In Tunisia a fost arestat la scurt timp dupa sosire pentru trecerea frauduloasa a frontierei si condamnat la sase luni de inchisoare. Desi a castigat apelul facut impotriva acestei sentinte si trebuia eliberat, tunisienii l-au tinut in continuare in arest. Avocatul fostului premier considera decizia de marti incorecta si strict politica si ca justitia tunisiana va fi vinovata pentru orice prejudiciu, abuz sau agresiune ar suferi clientul sau dupa extradarea in Libia. Argumentul avocatului este modalitatea bestiala in care a fost tratat si ucis colonelul Muammar Gaddafi, informeaza Reuters.

Coreea de Sud reia ajutorarea Coreei de Nord. Oficialii sud-coreeni au anuntat ca vor ajuta Coreea de Nord cu 6,9 milioane de dolari prin Organizatia Mondiala de Sanatate. Anuntul vine dupa intalnirea dintre Secretarul Gernaral la ONU, Ban Ki-moon si ministrul unificarii Yu Woo-ik unde s-a stabilit reluarea transmiterii ajutoarelor umanitare catre Coreea de Nord printr-o terta parte. Miscarea sudului arata o incercare de potolire a tensiunilor pe fondul promisiunii lui Yu de a relua dialogul cu vecinii nordici in termeni fermi, dar flexibili. Coreea de Sud a intrerupt transmiterea ajutoarelor catre Nord in noiembrie 2010, dupa ce a acuzat Nordul de uciderea a patru cetateni sud-coreeni, scrie CNN.

Un pilot rus intentiona sa piloteze o aeronava cu pasageri dupa ce fumase marijuana. Potrivit unui reprezentant al aviatiei civile ruse, in timpul unui control medical de rutina s-a descoperit ca pilotul si insotitorul care urmau sa conduca o aeronava cu pasageri de la Magadan la Moscova consumasera marijuana. Medicii au sesizat ca atat pilotul cat si insotitorul aveau pulsul crescut, presiunea sangelui marita si reactii intarziate. In urma analizelor de sange s-a constatat ca cei doi consumasera marijuana. Operatorul de zbor Yakutia a refuzat sa comenteze incidentul. Nu este primul caz descoperit in Rusia, un alt pilot a fost retinut recent pentru detinerea unei mari cantitati de Spice, drog cunoscut sub numele de "marijuana sintetica". Spice este interzis in Rusia si contine substante chimice care imita canabisul, efectul sau fiind similar marijuanei. Respectivul pilot a recunoscut faptul ca fumase Spice inante de a pilota avionul si ca a si vandut cantitati din respectivul drog, anunta Ria Novosti.

Serbia nu va adera la Uniunea Europeana daca nu rezolva problema Kosovo. Diplomatii europeni au declarat marti ca este putin probabil ca Serbia sa primeasca statutul de candidata la accederea in UE daca nu face progrese pentru normalizarea relatiilor sale cu Kosovo. Totusi, decizia finala in aceasta problema va fi luata obligatoriu cu unanimitate de voturi in decembrie de catre reprezentantii celor 27 de state UE. Discutiile intre Serbia si Kosovo au fost intrerupte in luna septembrie din cauza tensiunilor din nordul fostei provincii Kosovo, unde sarbii majoritari refuza sa accepte prezenta reprezentantilor de la Pristina in doua puncte de trecere a frontierei, informeaza AFP.