Cazimir Ionescu, revolutionar: "In CFSN vorbeam intre noi cu 'tovarasi'". Cazimir Ionescu explica aceasta bizarerie: de ce se cunosteau intre ei cei care au preluat puterea in decembrie 1989. Desi incearca sa pozeze in cetateanul simplu, indignat de absurditatea regimului ceausist, care iese in strada si ajunge, printr-un concurs de imprejurari, tocmai in fruntea tarii, marturiile sale contrazic de multe ori aceasta postura. Cazimir Ionescu a fost unul dintre personajele principale ale grupului condus de Ion Iliescu si ajuns la putere in decembrie 1989. Descoperim un Cazimir care se intereseaza de mersul evenimentelor in alte orase din tara, care primeste informatii si le da mai departe catre prietenul Gelu Voican Voiculescu, ajuns si el, ce coincidenta!, in acelasi grup care avea sa preia conducerea, informeaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Campioana topurilor. De ce e Norvegia cea mai buna tara pentru aproape orice. Organizatia Save The Children a dat recent publicitatii un top al statelor in care este cel mai bine sa iti cresti copiii. Norvegia este pe primul loc. Tot fruntasa e si la topul "cele mai bune conditii de trai", realizat in urma cu doi ani. Incercam sa explicam de ce, folosindu-ne de un roman si de un eveniment recent. Primul raspuns trebuie cautat in stabilitatea financiara. Norvegia inca profita serios de pe urma importantelor rezerve de petrol si gaze naturale descoperite in largul coastei novegiene in anii 60. Resurse neimpartite cu nimeni, de vreme ce norvegienii au decis, prin referendum, sa nu adere la Uniunea Europeana. Cu acesti bani, nivelul de trai al oamenilor a crescut, insa nordicii au avut mare grija de educatie si cercetare, relateaza GreatNews.ro

Va cadea un cap! Geoana si Ponta, la mana baronilor PSD. Victor Ponta joaca pe sarma in PSD. "Eu sau Geoana", aceasta va fi alegerea in fata careia ii va pune pe liderii de filiale saptamana viitoare, la reuniunea Comitetului Executiv. In conflictul cu Geoana, Ponta este decis sa mearga pana la capat: sa-l dea afara si din partid si, automat, din fruntea Senatului. Numai ca decizia nu este in mana sa. Si nici in cea a locotenentului sau, Dan Sova, presedintele Comisiei de Integritate, caruia i-a pasat problema sanctionarii lui Geoana. Decizia este in mana sefilor de filiale care, la reuniunea CEx vor aproba sau nu pedeapsa propusa de Ponta. Daca o vor respinge, atunci Ponta, daca nu se va razgandi, isi va da demisia. Comisia, desi condusa de unul dintre amicii lui Ponta, Dan Sova, este compusa din cate un reprezentat al fiecarui lider de filiala si este de asteptat ca votul sa urmeze instructiunile baronilor locali. Integral in EVZ.

Francezul si "salbaticii": cum a invatat Bruno Roche "vocabularul popular" romanesc pe infricosatoarea ruta Ploiesti-Bucuresti. Francezul Bruno Roche spune ca a ales sa traiasca precum un roman. I-au intrat in sange superstitiile si traditiile. Bea palinca. Isi doreste o casa pescareasca la Sfantul Gheorghe. Ii place la nebunie sa se plimbe prin Herastrau si prin Cismigiu. Se simte in siguranta ca pieton pe strazile de aici, dar ca sofer, tremura de spaima, in primele sase luni de la venirea in Romania, gandindu-se la cei 60 de kilometri pe care-i avea de facut intre Ploiesti si Bucuresti. Insa da vina pentru acest lucru pe faptul ca nu a fost invatat sa conduca precum romanii. Cititi in continuare cum a evoluat viata lui Bruno Roche de la "Buna seara, Budapesta!" la "Te iubesc, Bucuresti!", scrie Gandul.

Poiana Brasov, 24 km de partii moderne. Domeniul schiabil a fost extins la 60 de hectare, iar instalatiile de ultima generatie vor asigura o capacitate mai mare de transport pe cablu, dar si o zapada artificiala de calitate. Pasionatii de schi care erau nevoiti pana acum sa mearga in vestul Europei pentru a beneficia de partii de cea mai buna calitate vor putea din aceasta iarna sa schieze in Poiana Brasov fara sa simta ca trebuie sa accepte standarde mai joase. Daca inainte existau 16 kilometri de partie, acum domeniul schiabil s-a extins pe 24 de kilometri, iar supra-fata totala a crescut de la 30 de hectare la 60 de hectare de partie. Transformarea domeniului schiabil de pe Muntele Postavarul este remarcabila. In primul rand, organizarea partiilor a fost supusa analizei expertilor de la firma Klenkhart&Partner Consulting, una dintre cele mai pres-tigioase pe plan inter-national, anunta Romania Libera.

Amor interzis, episodul II: dragostea in suspans dintre o profesoara de mate si un licean smecher. Ea, tanara, 23 de ani, blonda, cu pielea alba ca spuma laptelui, trasa prin inel. El, elev in clasa a XII-a, vanjos si bine facut, brunet, cu ochi negri ca taciunele, golanas si diferit de baietii de aceeasi varsta cu capul in nori. Ea, profesoara debutanta, careia-i tremura mana pe manual si pe creta cand scria la tabla. Baiatul avea experienta la femei tripla fata de ea, desi nici profesoara nu era genul care sa pozeze in fecioara neprihanita. S-au vazut si li s-au aprins instantaneu calcaiele unul dupa celalalt. Ea s-a tinut tare un timp, dar el nu i-a lasat nicio portita de scapare: modul lui de abordare tupeist, fara a fi jignitor, a facut-o sa se topeasca de parca era o eleva de generala la prima intalnire la colt de scoala. Colegii baiatului susoteau si chicoteau, dar n-au scapat un cuvant, erau oarecum invidiosi in sinea lor pe cat de bine le statea impreuna. Integral in EVZ.

Portretul unui fugar in serie: Dan Tartaga. Omul de afaceri brasovean, condamnat la inchisoare pentru un credit luat cu acte false, a fost dat in urmarire generala. Nu este prima data cand el fuge de justitie: in 2000, s-a predat dupa cateva luni, fiind inchis pentru un accident mortal de circulatie. Politistii il cauta de doua saptamani pe omul de afaceri Dan Tartaga, dar si pe Nicolae Piscu, fost director al Bancii Agricole Brasov, condamnat in acelasi dosar. Amandoi au disparut imediat dupa pronuntarea ultimei sentinte in acest caz, pe data de 20 octombrie 2011. Oamenii legii au decis zilele trecute sa-i dea in urmarire si au postat pozele lor pe site-ul Inspectoratului Judetean de Politie. "Conform procedurii au fost cautati la domiciliu, unde le-au fost lasate citatiile. Cautarile au continuat si in cercul de prieteni si de familie. S-au facut verificari si la locul unde isi au afacerile. Apoi, au fost dati in urmarire nationala", ne-a declarat comisarul-sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al Politiei Brasov. Urmatorul pas ar fi urmarirea internationala, dar, deocamdata, nu exista indicii ca Tartaga si Piscu ar fi parasit tara, relateaza Adevarul.

Sindicalistul Luca, Jimmy Hoffa de Romania. Cel mai bogat sindicalist roman, Liviu Luca, a incercat, mai intotdeauna, sa stea departe de ochii presei. Asta desi a controlat, de-a lungul timpului, importante ziare si televiziuni, finantate prin intermediul organizatiilor sindicale pe care le-a condus. Influenta in mass-media si, implicit, in zona politica i-a adus, ani de-a randul, un soi de imunitate, caci anchetatorii nu l-au luat niciodata la intrebari. Pana recent, cand dosarele deschise pe numele sau au culminat cu arestarea preventiva, alaturi de Sorin Ovidiu Vintu, in afacerea Petromservice. Lui Liviu Luca ii place sa i se spuna Jimmy Hoffa - cel mai cunoscut, dar si controversat sindicalist american. Luca nu a depus niciodata declaratii de avere, nu a aparut in Top 300. Averea sa nu a fost niciodata la vedere. Opulenta era, insa, vizibila. Domeniul sau de la Paulesti - Prahova, se intinde pe 27.000 de metri patrati, pe care a construit nu mai putin de opt cladiri, piscine si iazuri, informeaza EVZ.