Benjamin Netanyahu cere sanctiuni mai dure pentru Iran. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri impunerea unor noi sanctiuni mai dure la adresa Iranului, desi saptamana aceasta SUA, Marea Britanie si Canada au elaborat un set de noi sanctiuni devenite deja oficiale. "Israelul are convingerea ca Iranul produce bombe nucleare, bazandu-se pe raportul Agentiei Internationale pentru Energia Atomica. Numai prin sanctionare exemplara - cu mult mai dura decat orice sanctiune impusa pana acum - se poate opri procesul nuclear din Iran", a anuntat Netanyahu. SUA, Marea Britanie si Canada au anuntat luni aplicarea unor sanctiuni ce privesc anumite companii iraniene din sectorul financiar, dar specialistii sunt de parere ca Teheranul nu va reactiona prin oprirea activitatii sale nucleare. SUA a abandonat momentan planul de sanctionare a Bancii Centrale Iraniene, care ar avea consecinte dramatice pe plan international prin cresterea imediata a pretului petrolului, scrie Reuters.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Rusii vor comercializa bauturi alcoolice cu numele lui Muammar Gaddafi. Compania rusa Alexandrovy Pogreba a anuntat miercuri ca va produce si comercializa in Rusia o bautura alcoolica ce va purta numele lui Muammar Gaddafi. Compania, subsidiara a Rusimport, a transmis deja solicitarea catre organismul national de inregistrare a marcilor si brevetelor. Alexandrovy Pogreba produce vin, votca si lichioruri sub brandul Commendatore. Imaginea companiei este liderul revolutiei cubaneze Che Guevera. Asocierea unei importante figuri politice cu o marca de bauturi este o procedura frecventa folosita pentru cresterea vanzarilor. In 2003 vodka Putinka (numita dupa Vladimir Putin) a fost lansata pe piata si in mai putin de 1 an a devenit lider, anunta Ria Novosti.

Cutremur de 5,9 grade in Japonia, la 100 km de Fukushima. Un puternic cutremur de pamant a avut loc in Japonia, aproape de centrala de la Fukushima grav afectata de cutremurul si tsunami-ul de la inceputul anului. Inca nu s-au raportat distrugeri sau raniti. Nu a fost emisa nici avertizare de tsunami. Cutremurul a avut o magnitudine de 5,9 grade si s-a produs cu putin inainte de ora locala 4:30 la o adancime de 37 km. Epicentrul a fost localizat la o distanta de 100 km de Fukushima. Regiunea in care se gaseste Fukushima este asezata pe asa numitul "inel de foc" de sub coasta Pacificului. Aproape 90% dintre cutremurele de pe glob se produc in aceasta zona, informeaza Huffington Post.

Berlusconi i-ar putea avea ca martori la proces pe Cristiano Ronaldo si George Clooney. Tribunalul italian care judeca procesul intentat lui Silvio Berlusconi de Karima El Mahroug a validat lista posibililor martori ai apararii. Desi avocatii fostului premier au inaintat o lista de 136 de martori care sa dovedeasca ca acesta nu a platit o prostituata minora pentru relatii sexuale, tribunalul a acceptat doar 78 dintre acestia, intre care se numara si actorul George Clooney sau fotbalistul Cristiano Ronaldo. Chiar daca lista a fost acceptata de tribunal nu inseamna ca toti cei 78 vor aparea in instanta, scrie BBC.

Franta il va extrada pe fostul dictator panamez Manuel Noriega. Fostul dictator Manuel Noriega va fi extradat catre Panama, dupa ce un tribunal francez a luat aceasta decizie miercuri. Guvernul din Panama a cerut Frantei sa il extradeze pe Noriega, care are de infruntat in tara sa acuzatii de asasinat politic. Pana miercuri, avocatii lui Noriega reusisera sa impiedice extradarea. Premierul francez Francois Fillon va trebui sa semneze actul de extradare pentru ca intregul procedeu sa se puna in miscare. Premierul nu a precizat cand va semna respectivul act. Anul trecut, dictatorul Manuel Noriega a fost condamnat de un tribunal francez la executarea a 7 ani de inchisoare pentru acuzatii de spalare de bani prin intermediul bancilor franceze. In Panama, dictatorul va fi judecat pentru rapirea si asasinarea in anul 1985 a oponentului sau politic, Hugo Spadafora. Noriega neaga aceste acuzatii. Manuel Noriega a fost capturat de SUA in urma eliberarii statului Panama in 1989, pana in 2010 aflandu-se in detentie in temnitele americane pentru trafic de droguri, spalare de bani si alte capete de acuzare. In 2010 a fost extradat in Franta pentru judecarea procesului de spalare de bani, anunta CNN.

Barack Obama cere aplicarea imediata a acordului privind predarea puterii in Yemen. Dupa ce Ali Abdullah Saleh a semnat o intelegere cu opozitia din Yemen prin care urmeaza sa predea puterea pe cale pasnica si sa puna astfel capat violentelor din tara, presedintele SUA Barack Obama a salutat gestul si a cerut aplicarea imediata a prevederilor acestei hotarari. Potrivit hotararii, opozitia sustinuta de Consiliul de Cooperare al Golfului ar trebui sa formeze un guvern de unitate nationala in urmatoarele doua saptamani si sa pregateasca alegeri prezidentiale in maxim 90 de zile. Obama a multumit si statelor Golfului pentru eforturile depuse in solutionarea problemei din Yemen si a tinut sa precizeze ca SUA va sprijini in continuare tara in timpul peroadei de tranzitie, informeaza AFP.