Primul semestru din viata de masterand roman la Universitatea Uppsala, Suedia. Cum se desfasoara cursurile, care sunt costurile de trai si ce inseamna o fratie

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Ioan Florin Petras (22 de ani) a inceput in toamna cursurile la Universitatea Uppsala, din Suedia. Urmeaza un masterat in Media and Communication Science si este prima experienta universitara intr-o tara straina. "Spre deosebire de Romania, unde aveam relativ putine cursuri, aici am 4 ore zilnic plus group work necesar zilnic. Este imposibil sa chiulesti", a povestit pentru HotNews.ro Ioan Florin Petras. Intr-un articol trimis la adresa redactiei, tanarul a relatat primele impresii de la universitatea Uppsala, diferentele dintre sistemul universitar din Romania si cel din Suedia, dar si modul in care a aplicat la aceasta universitate.

Reincep lucrarile la strapungerea Doamna Ghica-Bd. Chisinau. Din toamna viitoare bucurestenii vor putea ajunge direct din Doamna Ghica la Piata Delfinului

Primaria Capitalei a reinceput lucrarile la strapungerea Doamna Ghica- Bd. Chisinau, in septembrie 2012, artera care face legatura intre Soseaua Colentina si Soseaua Pantelimon urmand sa fie gata. Pentru terminarea drumului municipalitatea va mai plati 11 milioane de euro. In 2006 cand s-a inceput, intreaga lucrare costa 5,6 milioane de euro.

Noul pachet de austeritate adoptat de guvernul Monti: "Romanii nu vor lua pensii, vor muri la munca"

"Un pachet de masuri care va salva Italia", asa a descris premierul Mario Monti proiectul de reforma adoptat duminica de echipa sa de ministri si prezentat luni jurnalistilor straini acreditati la Roma. Pachetul cuprinde o serie de masuri de austeritate care ar urma sa duca la echilibrarea conturilor economiei italiene si la redobandirea, din partea Italiei, a increderii pe piata financiara mondiala.

VIDEO Mugur Isarescu: Inflatia e mica, rezervele sunt mari, dar avem si vesti proaste

"Avem si stiri bune si rele. Cele rele sunt ca nu se pierde nicio ocazie in discursul public dar absolut niciuna ca sa nu se discute despre majorari de preturi. Ca e vorba de cate un interes al vreunui producator care isi face loc la televiziune sau de altceva. Toate acestea arata neincredere", a declarat guvernatorul Mugur Isarescu in cadrul unui simpozion privind inflatia.

PDL a amanat modificarea legii electorale si reducerea numarului de parlamentari. Cum a intervenit Traian Basescu - surse

PDL a anuntat, luni, ca proiectul privind comasarea alegerilor sustinut de Guvern nu va cuprinde modificarea sistemului de vot si nici reducerea numarului de parlamentari. Oficial, democrat-liberalii au explicat ca, in primavara lui 2012, doresc sa reia negocierile cu toate partidele politice pentru a obtine revizuirea Constitutiei, Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300. Neoficial, democrat-liberalii ar fi fost aspru criticati de presedintele Traian Basescu din cauza variantei legii electorale negociate cu UDMR, conform careia numarul parlamentarilor era redus de la 471 la 388 iar sistemul de vot era unul mixt, au declarat surse din interiorul PDL.

Amintiri toxice

Un rau rosu le-a schimbat viata. Sute de oameni arsi. O echipa de reporteri Deutsche Welle / RFI a urmarit de-a lungul unui an evolutia celei mai mari catastrofe chimice din estul Europei. Intr-o lume in care ecologistii castiga premii Nobel, iar vinovatii din industrie obtin tacerea, Pallanki Peter este o victima ignorata. Are 25 de ani si este primul dintre cele trei personaje ale unui documentar care trece dincolo de titlul unei stiri internationale, intrand in culisele unei catastrofe moderne. Imaginile sunt tulburatoare. Iar amintirile, toxice.

http://www.hotnews.ro/stiri-10858817-multimedia-amintiri-toxice.htm