SUA neaga implicarea in miscarile de protest din Rusia. SUA a respins joi acuzatiile facute de premierul rus Vladimir Putin, care a declarat ca Washingtonul a provocat mitingurile electorale anti-putere si a stimulat opozitia din Rusia. Mark Toner, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, a negat cu fermintate acuzatiile, in timp ce Putin continua sa sustina faptul ca SUA a dat un semnal de suport opozitiei care a inceput sa se agite impotriva partidului sau. Totodata, Putin ii acuza pe americani ca aduc prin fonduri straine sute de milioane de dolari in activitatile politice din Rusia. Diplomatia americana sustine insa ca programele sale au fost create pentru a sustine transparenta, libertatea si corectitudinea proceselor electorale si nu sustin niciun partid sau program electoral. Aceleasi programe sunt derulate de SUA in numeroase tari, dand posibilitatea oamenilor sa isi exprime optiunile si aspiratiile democratice. Premierul rus Vladimir Putin a acuzat-o joi pe Hillary Clinton, sefa diplomatiei americane, ca "a dat semnalul de plecare" al contestarii rezultatelor alegerilor legislative de duminica si a sustinut ca opozantii actioneaza "cu sprijinul" Washingtonului, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Familia regala spaniola, implicata intr-un scandal de frauda. Familia regala spaniola se lupta sa isi mentina populariatea in mijlocul unui scandal financiar. Ginerele Regelui Juan Carlos, Inaki Urdangarin, fost handbalist devenit duce de Palma in urma casatoriei cu printesa Cristina, se afla in mijlocul unei investigatii care incearca sa lamureasca disparitia mai multor milioane de euro din banii publici. Urdangarin nu a fost inca pus sub acuzare, insa zvonurile indica faptul ca politia il va nominaliza ca suspect in maxim doua luni, anunta The Guardian.

Iranul a prezentat imagini cu drona americana pe care a doborat-o. Televiziunea iraniana a prezentat pentru prima data imagini cu drona americana capturata in urma cu cateva zile. Drona este in stare perfecta si a fost doborata in timp ce zbura deasupra orasului iranian Kashmar, aflat la 225 km de granita cu Afganistanul. Oficialii americani au admis ca au pierdut un avion aflat in misiune de recunoastere in vestul Afganistanului, fara armament la bord, motivand acest lucru printr-o eroare de functionare care a dus la pierderea controlului asupra avionului. Oficialii Pentagonului si-au manifestat teama ca Iranul s-ar putea folosi de informatiile privind noua tehnologie a dronei. Ministrul de externe iranian l-a convocat joi pe reprezentantul Elvetiei pentru a protesta oficial fata de invadarea spatiului sau aerian de catre dronele SUA. Washingtonul nu are reprezentanti directi la Teheran si toate probleme sunt discutate prin intermediul Elvetiei. Iranul a cerut Statelor Unite o explicatie cat mai rapida si alocarea unor compensatii pentru incalcarea spatiului aerian, informeaza BBC.

Boeing a doborat noi recorduri de viteza si distanta cu aeronava 787. Producatorul Boeing a anuntat joi ca a cucerit noi recorduri mondiale in materie de viteza si distanta, folosind noul sau aparat de zbor de cursa lunga 787. Astfel, aeronava de test a decolat din Seattle cu destinatia Dhaka (Bangladesh) marti la ora locala 11:02 si a calatorit 19,835 km pana la destinatie. Recordul anterior apartinea unei aeronave Airbus cu 16,903 km. Dupa o oprire de circa doua ore la Dhaka pentru alimentare, aeronava a revenit la Seattle vineri la ora locala 5:29, parcurgand inca 18,027 km, scrie AFP.

Pakistan: 22 de cisterne cu combustibil ale NATO au fost distruse. Mai multi militanti pakistanezi au atacat joi seara rezervele de combustibil ale NATO. Oameni inarmati cu grenade si arme automate au distrus peste 22 de cisterne care stocau combustibilul destinat aprovizionarii trupelor NATO din Afganistan. Atacul a avut loc langa Quetta, capitala provinciei Balochistan. Cisternele stationau acolo din data de 26 noiembrie, dupa ce Pakistanul a inchis rutele de aprovizionare ale NATO pentru Afganistan, protestand in urma unui atac aerian in care au fost ucisi 24 de soldati pakistanezi. Peste 40% din serviciile de aprovizionare NATO destinate Afganistanului tranzitau teritoriul pakistanez. In ultimii doi ani NATO a suferit o serie de atacuri asupra vehiculelor de aprovizionare pe teritoriul pakistenez si drept urmare a redirectionat o parte dintre acestea pe o ruta ocolitoare ce traverseaza Asia Centrala, anunta CNN.