​China va impune taxe de import punitive pentru masinile americane de dimensiuni mari. Autoritatile de la Beijing au anuntat miercuri ca vor impune taxe de import de pana la 22 de procente pentru masinile americane de dimensiuni mari, mai ales SUV-uri. Aceasta mutare este parte a unei serii de masuri luate de autoritatile chineze in cadrul unor disensiuni economice de mai lunga durata in relatia cu Statele Unite. Motivatia oferita de guvernul chinez este prejudiciul pe care importurile il au asupra productiei locale. Autoritatile americane s-au declarat dezamagite de decizia Chinei, numind taxele “nejustificabile”, informeaza Reuters.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Google a creat un fond de 11,5 milioane $ pentru lupta impotriva sclaviei. Compania americana Google a anuntat miercuri ca va oferi 11,5 milioane de dolari pentru zece organizatii de protectia drepturilor omului care activeaza la nivel global. Aceasta este cea mai mare donatie de acest tip facuta vreodata de o companie si va ajuta la eliberarea a peste 12.000 de persoane din intreaga lume si la prevenirea altor zeci de mii de potentiale cazuri, informeaza CNN. Pe langa acesti bani, compania va mai dona in aceasta luna inca 28,5 milioane de dolari pentru alte proiecte caritabile.

Peste 30.000 de femei din Franta au primit implanturi mamare cu silicon industrial in ultimii zece ani. Un scandal medical de proportii se desfasoara in Franta, unde peste 30.000 de femei au aflat ca au primit implante mamare cu silicon industrial, in loc de silicon medical. Compania Poly Implant Prosthesis este acuzata ca a incercat sa economiseasca aproape un miliard de euro folosind materiale improprii pentru implanturi medicale, citeaza The Guardian. Efectele medicale ale folosirii acestui material pot fi foarte grave, mai ales daca exista probleme cu stratul exterior al implantului.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, sustine actiunea NATO in conflictele din Libia si recunoaste meritul civililor. Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a aparat miercuri NATO impotriva criticilor aduse de Rusia, China si alte tari care acuza alianta de depasirea atributiilor sale pentru a-i proteja civilii din Libia, informeaza Reuters. "Cred ca Rezolutia 1973 a Consiliului de Securitate a fost aplicata cu strictete in cadrul mandatului", a declarat Ban Ki-Moon reporterilor de la New York. "Operatiunea militara efectuata de fortele NATO a respectat pe deplin Rezolutia 1973", a mai spus secretarul general al ONU.

O femeie afgana, care a fost condamnata la inchisoare dupa ce a fost violata, a fost eliberata dupa doi ani de detentie. O femeie afgana, care a fost inchisa dupa ce a fost violata de un var, a fost eliberata din inchisoarea Kabul unde a petrecut peste doi ani, desi avocatul ei a avertizat ca viitorul sau este de departe de a fi sigur, transmite The Guardian. Gulnaz, in varsta de 20 de ani, a fost eliberata marti seara, la aproape doua saptamani dupa ce presedintele afgan Hamid Karzai a ordonat eliberarea ei. Cazul femeii a scos in evidenta problema "crimelor morale" care nu au nici o baza in dreptul afgan, potrivit avocatilor.