Fostul presedinte Pervez Musharraf se va intoarce in Pakistan. Fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf, aflat in exil in Arabia Saudita, si-a anuntat intoarcerea in tara la sfarsitul acestei luni, pentru a conduce campania partidului sau la alegerile parlamentare. Musharraf a demisionat si a parasit Pakistanul in 2008, dupa ce aliatii sai au pierdut alegerile parlamentare, iar noul guvern de coalitie l-a amenintat cu arestarea. Oficialii pakistanezi au anuntat insa ca daca Pervez Musharraf se va intoarce acum in tara va fi arestat imediat pentru implicarea sa in asasinarea fostului premier Benazir Bhutto. "Se fac eforturi pentru a ma speria. Nu ma tem de nici un pericol pentru ca am purtat razboaie toata viata", a anuntat Musharraf intr-o videoconferinta sustinuta la Dubai in fata a peste 8.000 de sustinatori adunati la Karachi, scrie Reuters.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Israel: Bugetul apararii va creste cu 700 milioane de dolari. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat duminica o crestere cu aproape 700 milioane de dolari a bugetului apararii, desi anul trecut anuntase reducerea cheltuielilor pentru a finanta reforma sociala. Bugetul apararii, in valoare de aproximativ 14 miliarde de dolari, include si o finantare americana de 3 miliarde de dolari. "Armata israeliana este scutul tarii, asa ca resursele ei trebuie sa creasca. Analizand ceea ce se intampla in regiune, am ajuns la concluzia ca reducerea bugetului apararii ar fi o mare greseala", a adaugat Netanyahu, anunta AFP.

Politistii bulgari au dejucat un atac terorist impotriva turistilor israelieni. Fortele de securitate bulgare au dejucat duminica un atac terorist impotriva turistilor israelieni aflati la Sofia, a anuntat Channel 10 news. Potrivit sursei citate, ofiterii bulgari au identificat pachetele suspecte intr-un autobuz de pasageri destinat turistilor israelieni. Teroristii au plasat explozibilul in interiorul unor valize care trebuiau sa explodeze in timp ce israelienii se aflau la bord. Anchetatorii incearca sa afle daca atacul a fost planificat de catre o celula terorista din Europa in numele gruparii Hezbollah, pentru a marca comemorarea asasinarii fostului sef de securitate Imad Mughniyeh, care a fost ucis pe 12 februarie 2008, informeaza Jerusalem Post.

Cadavrul gasit pe domeniul Reginei Elisabeta a Marii Britanii a fost identificat. Testele ADN au aratat ca trupul gasit pe domeniul Reginei Elisabeta din Sandringham saptamana trecuta apartine unei letone in varsta de 17 ani. Alisa Dmitrijev a fost data disparuta in luna august 2010. Politia oferise o recompensa de 5.000 de lire sterline pentru orice informatii care sa duca la gasirea fetei. Momentan anchetatorii nu au anuntat ce a provocat moartea acesteia, declarand ca detectivii inca investigheaza crima, scrie CNN.

Noul guvern din Belgia a aprobat cresterea propriilor salarii. Noul guvern din Belgia a votat cresterea propriilor salarii cu 8%, contrar promisiunilor de reducere cu 5% in cadrul planului de reducere a cheltuielilor. Salariile noilor ministri au fost aprobate intr-o sesiune de guvern pe 16 decembrie. Conform noii majorari, salariul anual al vice-premierilor a crescut de la 224.000 la 248.000 de euro, cel al ministrilor de la 220.000 la 238.000 de euro, iar al secretarilor de stat de la 210.000 la 227.000 de euro. Nationalistii belgieni si-au exprimat deja furia fata de noua masura. Comisia Europeana a refuzat sa aprobe bugetul belgian pentru anul 2012, dupa ce a constatat ca deficitul bugetar va ajunge la 3,1% din PIB. Astfel, guvernul va trebui sa inghete aproximativ un miliard de euro din buget pentru acoperirea deficitului, anunta Ria Novosti.

SUA au ordonat expulzarea consulului venezuelean la Miami. Statele Unite ale Americii au declarat persoana non grata consulul Venezuelei la Miami si a decis expulzarea ei, a declarat un purtator de cuvant al Departamentului de Stat. Livia Acosta Noguera a fost informata vineri si are patru zile la dispozitie sa paraseasca tara. "Nu putem da detalii despre motivele care au dus la decizia de a o declara persoana non grata pe Livia Acosta Noguera", a adaugat diplomatul american, informeaza AFP.