VIDEO Consiliul Concurentei a amendat companiile petroliere cu 880 de milioane de lei, adica 3% din cifra de afaceri din 2010

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile petroliere cu o amenda record de 880 milioane lei (peste 200 milioane de euro) reprezentand 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010, a anuntat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, intr-o conferinat de presa. Potrivit acestuia, amenda a fost acordata din cauza ca firmele s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de bezina: Eco Premium.

Cum se va desfasura validarea candidatilor USL prin alegerile anuntate pentru luna iunie. Marile semne de intrebare ale proiectului

Anuntul facut de co-presedintele USL, Victor Ponta, referitor la validarea candidatilor la alegerile locale si parlamentare in urma unui scrutin deschis a provocat agitatie si nemultumiri in interiorul PSD si PNL. Potrivit surselor HotNews.ro, parlamentarii si alesii locali atat liberali cat si social-democrati au inrosit telefoanele, solicitand explicatii privind scopul si modul de desfasurare al votului popular, insa liderii USL sunt plecati in teritoriu. Sursele citate sustin ca pesedistii asteapta clarificari de la conducerea partidului intr-o sedinta a Comitetului Executiv care urmeaza a fi convocata in urmatoarea perioada.

Alegerile din CSM. Cateva nedumeriri

Am trecut cu totii cam prea usor peste alegerile de la Consiliul Superior al Magistraturii. Acolo s-a intamplat ceva de prost augur pentru viitorul justitiei din Romania (inca ceva, dupa nefericitul discurs al presedintelui Basescu). A castigat un cuplu cu antecedente anti-reformiste demonstrabile. E vorba de Alina Ghica, noul presedinte si de Oana Haineala, noul vicepresedinte. Din toate informatiile obtinute de HotNews.ro rezulta ca acest tandemn a fost votat inclusiv de catre ministrul justitiei, Catalin Predoiu si de procurorul general, Laura Codruta Kovesi.

Cine este adevaratul invins in razboiul Basescu - Arafat?

Este cea mai importanta lege din Romania ultimului deceniu: pentru ca aduce o schimbare totala de sistem, pentru ca ne poate scoate dintr-o situatie dramatica si pentru ca ne afecteaza pe toti, indiferent de varsta. Tocmai pentru ca e atat de importanta, este esentiala o dezbatere publica clara, informata si indiferenta la partizanatele politice. Dar daca atunci cand te asezi la o masa acoperita cu brocart si cele mai bune cristaluri iei seama la ce spui si cum spui, cand stai la o musama si bei din pahare de plastic, un ragait devine acceptabil. Tonul face muzica. Dar tonul dat de dirijorul Romaniei este de asta data lipsit de armonie.

VIDEO Lucian Duta, presedintele CNAS: "Raed Arafat ne-a trantit usa in nas si a spus: Nu vreau sa schimb nimic"

Unul dintre autorii proiectului noii legi a sanatatii, presedintele CNAS Lucian Duta, a povestit, intr-un interviu pentru HotNews.ro, derularea sedintei tensionate la care au participat Raed Arafat, ministrul Sanatatii si consilierii prezidentiali. In timpul acestei intalniri, participarea lui Raed Arafat la scrierea proiectului ar fi fost blocata (conform propriilor declaratii).

Asociatia Cutu, cutu: Eutanasierea cainilor este o masura violenta, traumatizanta pentru iubitorii de animale. Decizia Curtii Constitutionale este corecta

​Decizia Curtii Constitutionale in ce priveste legea eutanasierii maidanezilor "este nu numai o victorie, ci o decizie corecta, pentru ca legea incalca foarte multe articole din Constitutie, cum ar fi principiul demnitatii si al liberei dezvoltari a personalitatii umane", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Asociatiei "Cutu, cutu", Marcela Pisla. Aceasta a explicat ca "eutanasia este o masura violenta, traumatizanta pentru iubitorii de animale, care nu ar fi dus decat la foarte multe probleme". Solutia ONG-ului la aceasta problema este introducerea obligativitatii sterilizarii cainilor cu si fara stapan.

VIDEO CCR: Legea eutanasierii cainilor fara stapan este neconstitutionala

UPDATE Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca este neconstitutionala Legea referitoare la cainii comunitari, care prevede ca eutanasierea animalelor fara stapan se va putea face dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia. Curtea a publicat pe site-ul sau comunicatul de presa prin care anunta decizia luata miercuri. "Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis, in parte, obiectia de neconstitutionalitate formulata si a constatat ca dispozitiile art.I pct.8 din Legea pentru modificare si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan sunt neconstitutionale", se arata in comunicat. Acesta precizeaza ca "argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I".