Cunoscutul cataret de folk Doru Stanculescu spune ca a fost retinut de politisti, dupa ce a participat vineri seara la mitingul de sustinere a lui Raed Arafat si a afisat, in fata Palatului Cotroceni, un banner critic la adresa lui Traian Basescu.

Doru Stanculescu a povestit sambata, la Antena 3, ca a fost dus la Sectia 22 unde i s-a intocmit proces verbal pentru tulburare a ordinii publice si ofensa adusa institutiilor statului, acuzatii pe care le neaga.

"Eu nu am zis dl presedinte, ci Basescu si la fel spun si acum: 'Mars de acolo, Satana!'".

Doru Stanculescu a castigat mai multe premii la festivaluri de muzica folk si este membru fondator al Cenaclului Flacara. Este cunoscut pentru melodii precum "Fara petale" sau "Ai, hai".

Doru Stanculescu a precizat ca se afla pe trotuar in momentul in care a fost ridicat de politie. La sectie, i s-a spus ca nu avea autorizatie pentru a manifesta.

"Nici pe 21 decembrie nu am avut, a ajuns atunci la Jilava, eu fiind revolutionar adevarat", a spus el.

La sectie, acesta a le-a spus politistilor "Poate nu stiti cine sunt, o sa aflati", si le-a cantat o melodie.

"Ce sa faca saracii, daca ii strange cascheta aia pe frunte?", a comentat cantaretul.

Doru Stanculescu a mentionat ca a ajuns tarziu la protest, "la spartul targului". "Mi-au si spus (politisitii), dom'ne daca veneai cand era lume mai multa, nu te mai saltau".

Doru Stanculescu le-a replicat politistilor: "Il aparati pe jegul ala care se c..a in capul vostru? Exact asa le-am spus".

Politistii, a continuat el, au raspuns: "Ne jigniti".

"Nu va jignesc, va categorisesc. Nu mi-a fost frica de Ceausescu, nu mi-e frica nici de Basescu", a adaugat cunoscutul cantaret.