Miscarea Legionara din Romania: trecut tumultuos, prezent cuminte. Legiunea Arhanghelului Mihail, numita pe scurt Miscarea Legionara (ML), a fost o organizatie infiintata in Romania interbelica, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu, ca rezultat al rupturii dintre acesta si mentorul si principalul sau sustinator, A.C. Cuza si a ramas in amintirea multora ca o legiune paramilitara de orientare nationalista, cu un caracter mistic-religios, violent anticomunist, antisemit si antimasonic, desi unele dintre aceste caracteristici au fost ulterior negate de cei care se considera legionari in prezent. Miscarea Legionara se considera in continuare virulent anticomunista si antimasonica. Nu s-a declarat niciodata antisemita decat pe considerentul ca evreii au fost varful de lance si motorul comunismului in Romania, relateaza VerticalNews.ro

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Grozaviile din modelling-ul romanesc: la 16 ani alcool, la 18 amanta agentului, la 20 escorta contracost. Din noiembrie 2011 dateaza ultimul scandal sexual din interiorul modelling-ului romanesc. "Printul" Andrei Ratiu (Prisecaru in buletin) a fost reclamat la politie de o tanara pe care o sechestrase in casa si o obliga sa se prostitueze. Ratiu le lansase, cu ani in urma, pe Daniela Crudu, Alina Sorescu, Aminata si multe alte fete aflate in cautarea gloriei. Anterior, a fost scandalul manechinelor folosite drept carne de tun la petrecerile Tineretului Social-Democrat si care reprezentau, de fapt, o pepiniera pentru industria sexului in bordelurile occidentale. Integral in EVZ.

Cornel Dinu, om de fotbal: "La Drept, am intrat la fara frecventa". Membru al unei familii cu traditii in Justitia din Romania, Cornel Dinu nu a pus niciodata sub semnul intrebarii ideea de a urma Dreptul. Are doar regretul ca nu a profesat niciodata. E un mare om de fotbal, dar ar fi putut fi si un mare handbalist. Numele lui este legat de un singur club, caruia i-a ramas loial, chiar daca ofertele de a pleca in alta parte, inclusiv "afara" cand astfel de lucruri pur si simplu nu se intamplau, nu au lipsit. A tinut sa-si faca numele egal si cu fair-play-ul, fiind unul dintre rarissimii fotbalisti care au recunoscut un gol marcat cu mana. Considera ca realizarile sale sunt rezultatul traditiei si educatiei primite in familie, scrie Adevarul.

Un medic roman trateaza zeci de boli cu doctorii din insecte. De 30 de ani, nu ridica nasul din insecte. Le creste cu grija si le prelucreaza cu spor la subsolul casei, iar leacurile le vinde in cabinetul sau Insect-Farm din Bucuresti si in cateva farmacii din tara. Mircea Ciuhrii, virusolog roman scolit la Moscova, spune ca proteinele din insecte au proprietati unice, iar formula dupa care a reusit sa le extraga si sa le incorporeze in potiuni si pastile, doar de el stiuta, este autorizata si brevetata la Geneva. Mii de bolnavi au scapat de negi, micoze, bataturi, varice, dar si de hepatite B si C, dupa ce au facut cura cu gandaci. Printre ei, si celebritati ca Ion Iliescu, Gheorghe Zamfir, mari actori si interpreti, informeaza EVZ.

Romanele de amor fac furori in Ferentari. Doua volume de dragoste semnate Elizabeth Adler trec din mana lui Theodor pe biroul bibliotecarei Lavinia Simion. "E la mare cautare autoarea", zice femeia. Theodor e paznic undeva prin zona, iar biblioteca "Gh. Sincai" din Prelungirea Ferentari e de mare ajutor in noptile deloc animate de care are parte la post. Theodor e "putin cam obosit". Vine des si el si fiul sau la biblioteca din Ferentari. "Mai citim, la televizor stam mai putin. Ca nu le am eu cu televizorul", zice barbatul. Pe langa romanele de dragoste, demne de un romantic incurabil, e si un volum politist. "Necunoscuta din congelator", scrie EVZ.

Fabuloasa poveste a politistului Marian C., care a zburat cu paramotorul ca sa duca ajutoare in satele izolate de zapada. Un politist din Giurgiu, Marian Cojocaru, si-a luat liber de la serviciu ca sa aduca sinistratilor din Buzau alimente si medicamente. Pentru romanii ramasi sub zapada din catunul Valea Salciei, barbatul de 40 de ani a venit, la propriu, din ceruri. E drept, nu a fost trimis de Dumnezeu, ci de constiinta pentru ca, spune el, "nu puteam sta cu mainile-n san cand am vazut ce-i acolo". De doua zile, politistul e vedeta de televiziune. Gestul lui, de a transporta alimente cu paramotorul, - o masinarie zburatoare formata dintr-o parapanta si un motor cu elice -, a devenit subiect de stire la televiziuni precum CNN si RTL. Nu pare impresionat. Spune ca a facut ce-a crezut ca-i bine, anunta Gandul.

Ce-si reproseaza Miron Cozma: "Daca l-as fi arestat pe Iliescu in 1991 acum Romania era o alta tara!" Cel supranumit "Luceafarul huilei", acum in varsta de 57 de ani, a vorbit intr-un interviu pentru Rl despre arestarea sa, in februarie 1999, despre cum n-a lipsit mult sa fuga din tara si despre cat de usor i-ar fi fost sa ajunga presedintele tarii. In prezent, Cozma traieste "prin moteluri", dupa spusele proprii, dintr-o pensie de "numai 27 de milioane" de lei vechi si, pana in luna decembrie a acestui an, are interdictie de a intra in Bucuresti. Integral in Romania Libera.

Dan Puric, actor: "Exista crestinism si intr-un gest". Dan Puric spune ca teologia nu are valoare fara traire, fara atitudine crestina. El crede ca presiunea vremurilor actuale ne poate intari in credinta. In ultimii trei ani am discutat cu Dan Puric, "La masa Adevarului", despre Romania. Am vorbit, evident, si despre Biserica, Ortodoxie, Dumnezeu. Intr-un dialog cu Dan Puric poti avea acces la nebanuite profunzimi de idei. Conditia este sa fii treaz spiritual si deschis intelegerii altuia. In cazul lui Dan Puric, experientele artistice si cele personale s-au intalnit in mod fericit cu filonul sau religios, "ecranat" o vreme de provocarile vietii de zi cu zi. Acum, cunoscutul actor foloseste cuvantul cu aceeasi iscusinta ca si pantomima. Continuarea in Adevarul.