​Blejnar ii da o gaura de 1 milion de euro lui Voiculescu.Antena 1 nu mai difuzeaza, incepand de ieri dupa-amiaza, jocul Super Bingo Metropolis, pe care il are in grila din 2009. In locul acestei emisiuni, postul din Baneasa a difuzat filmul "La bine si la rau". Anularea emisiunii este urmarea deciziei de joia trecuta a celor sapte membri ai Comisiei pentru avizarea jocurilor de noroc din cadrul Ministerului Finantelor Publice, care au decis, in unanimitate, sa revoce licenta de joc a firmei SC Phoenix Games SRL, cea care organiza Bingo Metropolis. Desi au incercat sa forteze transmiterea emisiunii, atat patronii firmei organizatoare cat si reprezentantii Antenei 1 s-au vazut nevoiti sa anuleze jocul, scrieEVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cine duce gazul in Sighetu Marmatiei: un offshore din Cipru, cu sediul in apartament si pierderi de 800.000 de euro in 2010. Firma Berg Sistem Gaz, care se ocupa de distribuirea gazelor in Sighetu Marmatiei, si al carei director local a fost grav ranit in explozia de azi-dimineata, de la clubul Euphobia, este o firma mica, cu sediul declarat in trei camere de pe bulevardul Carol, din Bucuresti. Detinuta in proportie de 99,68% de Anumersus Co. Ltd., un offshore inregistrat la Limassol, in Cipru, si care nu plateste taxe statului roman, firma a fost cumparata in 2010 de la cei trei fosti actionari, Vasile Grigorescu, Veniamin Ionut Dojana si Dan Radu Nicoara. In actionariatul actual mai apare, cu 0,32%, Gheorghe Belean. Incepand cu 18 octombrie 2011, administratorul acestei firme este Costin Berevoianu, consilier al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Berevoianu a condus ARBAC (Administratia Apa-Canal din Bucuresti), postura din care negocia amenzi si contracte cu Apa Nova, apoi a fost preluat la primarie de Sorin Oprescu, anuntaGandul.

Mica tiganiada e tot mai mare. Recensamantul de anul trecut releva o crestere importanta a numarului de cetateni care se declara rromi, in vreme ce toate celelalte etnii cunosc, ca si romanii, cifre in scadere. Ordinea din clasamentul minoritatilor se pastreaza la fel ca si la recensamantul din 2002, dar in cifre absolute sunt scaderi la toate etniile, cu exceptia rromilor: maghiarii sunt pe primul loc (1,238 milioane de persoane, in populatia stabila), rromii sunt pe locul al doilea (619.000 de persoane), pozitia a treia este ocupata de ucraineni (51.700 de oameni) si germani (36.900 de persoane). Ponderea romanilor in populatie este in usoara scadere fata de ultimele doua recensaminte: de la 89,5%, in 2002, acum este de 88,6%, informeazaAdevarul.

Catalin Voicu: "La puscarie nu rezisti daca in viata nu ti-ai format un bagaj relational". Primul interviu acordat de Catalin Voicu in care da amanunte interesante despre viata sa dupa gratii. Cat de grea a fost viata in puscarie? Catalin Voicu: Ca militar, am fost obisnuit sa trec prin orice fel de greutati, orice fel de incercari. Un militar are o anumita conduita, o anumita educatie, o anumita rezistenta, dar foarte greu, aproape de neexprimat in cuvinte, este pentru familie. Primele victime intr-o familie sunt copiii si parintii. Pentru tatal meu este mult prea tarziu. Pe fondul supararii, i s-a declansat un cancer de colon, rebel si galopant. In momentul in care instanta a inceput sa ma puna liber si sa ma tot intoarca inapoi in recurs, tatal meu n-a mai rezistat, si atunci s-a declansat cancerul de la un nodul, care pe RMN era, sa zic, cat un varf de deget. In trei luni de zile a avut o crestere atat de mare, aproape inexplicabila din punct de vedere chirurgical, care a ajuns, ca volum, intre o portocala si o gutuie. Vorbim aici pe documente medicale. A fost operat de urgenta de doctorul Beuran. Mama, sotia si copiii mei mi-au ascuns chestia asta si au suportat in tacere. Eu nu stiam ca tatal meu are cancer, pentru ca daca mi-ar fi spus, presupuneau ca asta ar fi ca un element in plus care te poate prabusi in plan psihic". Integral inRomania Libera.

Echipa de la Rosa anunta primul contact de sol cu satelitul Goliat. Astazi, intr-un comunicat de presa oficial, tanara echipa de ingineri de la agentia spatiala romana, Rosa a anuntat ceea ce publicul din Romania a asteptat cu interes in ultimele zile-dupa lansarea reusita de luni, sambata 18 februarie statia de la Magurele a reusit un prim contact cu nano-satelitul romanesc Goliat. Este o veste buna, pentru ca in ultimele zile, pe fondul lipsei acestui comunicat oficial presa din Romania a speculat despre posibila pierdere a satelitului. Asa cum am discutat in articolele noastre anterioare receptia unui prim semnal inlatura ipoteza unor probleme majore ale echipamentelor de la bord, cea mai nefavorabila din lista de posibilitati. Desi platforma Cubesat este simpla si deci ar trebui sa fie si robusta, componentele sale semi-calificate pentru spatiu pot ridica destule probleme, anuntaSpace Alliance.

Grecia, la zi: 21% rata somajului, urmeaza noi concedieri, firmele isi muta sediile in Bulgaria. Lucas Papademos, premierul Greciei, a anuntat ca Guvernul de la Atena a gasit resursele necesare, aproximativ 325 de milioane de euro, pentru a securiza ajutorul financiar pe care ar trebui sa il primeasca din partea FMI-ului. Aceasta suma de bani reprezinta taieri de la bugetul statului, urmand intelegerii pe care guvernul grec a avut-o cu o comisie tripartita, formata din reprezentati ai FMI, BCE si CE. Cei 17 ministri de finante ai zonei euro se vor strange luni, la Brussel, pentru a discuta despre ajutorul financiar de 130 de miliarde de euro pe care Grecia trebuie sa il primeasca de la FMI. Grecia trebuie sa plateasca 14,5 miliarde de euro pana la finalul lunii martie, asa ca are nevoie de acest ajutor ca de aer, pentru a evita falimentul, informeazaCariereonline.ro.

Noi eforturi de apropiere intre Turcia si China. Xi Jinping, viitorul presedinte al Chinei, incepe luni o vizita-cheie in Turcia. Cele doua puteri emergente vizeaza consolidarea relatiilor bilaterale strategice, dar criza din Siria le pune la incercare cooperarea. Turcia si China vor sa-si extinda relatiile politice si economice in timpul vizitei la Ankara a vicepresedintelui chinez Xi Jinping. "Nu doar Turcia, ci intreaga lume incearca sa inteleaga ideile si viziunea lui Xi Jinping, intrebandu-se daca acesta va adopta politici mai relaxate sau mai radicale", spune pentru DW Baris Adibelli, profesor asociat la Universitatea Dumlupinar. "Vizita ofera Ankarei o oportunitate importanta. Impresia noastra este ca statul chinez cauta consolidarea relatiei cu Turcia, in vederea unui acces mai bun in Orientul Mijlociu", scrieDeutsche Welle.

Murgeanu: PNDI a fost atacat de Opoziţie, creând o percepţie falsă. Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) rezolvă multe probleme de modernizare a localităţilor, însă atacurile USL duc în derizoriu proiectele Guvernului. Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Răzvan Murgeanu, a explicat într-un interviu acordat "Eveniemntului zilei" ce presupune PNDI şi că, în pofida atacurilor Opoziţiei, li­ci­taţiile sunt organizate în Sis­temul Electronic de Achiziţii Publice, toate informaţiile fiind la vedere şi regulile respectate, anuntaEVZ.

Ping-pong cu dosarul spagarilor de la Albita. Procesul politistilor de la Albita, acuzati ca luau mita pentru a trece cu vederea nereguli in cazul unor persoane care tranzitau frontiera si ca au impartit banii cu Daniel Corban, seful Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Albita, si cu seful Politiei de Frontiera Vaslui, Valeriu Bodoga, bate pasul pe loc. 47 de politisti, trimisi in judecata in 15 aprilie 2011, s-au plimbat intre Iasi, Vaslui si Bucuresti, fara sa fie macar audiati. Practic, magistratii au pasat dosarul pentru ca nu au stabilit ce instanta trebuia sa judece cauza. Initial, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi, iar dupa sase termene, instanta a constatat ca nu este competenta in acest caz si a trimis dosarul la Tribunalul Vaslui. Magistratii ieseni au considerat ca ofiterul Alin Nita, unul dintre inculpati, nu putea fi in acelasi timp inspector in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Vaslui si subinspector de politie judiciara in cadrul IJPF Iasi, si ca trebuia sa primeasca un nou ordin de numire ca politist judiciar, informeazaAdevarul.

Secretul celor 3,7 miliarde euro de care Romania risca sa nu se mai atinga. "Deficiente majore de management si control" constate in cadrul Programului operational vizand dezvoltarea resurselor umane (POSDRU) ar conduce la o intrerupere a platilor catre Romania. "Este foarte probabil ca in zilele urmatoare sa fie luata decizia privind intreruperea platilor pentru Romania in programul POSDRU", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Leonard Orban. El a mai adaugat ca este vorba de o intrerupere, nu de o suspendare si poate fi ridicata imediat ce se constata imbunatatiri in sistem, aceste imbunatatiri constatandu-se pe baza unui document formulat de Autoritatea romana de Audit. Este al doilea "incident" in decurs de un an ce are legatura cu fondurile europene, pentru Romania. Anul trecut, in vara, ca urmare a sesizarii unor nereguli la achizitiile publice, decontarea cheltuielilor pentru Programul regional operational au fost sistate pentru sase luni, scrieRomania Libera.