Franta: Legea genocidului armean a fost declarata neconstitutionala. Consiliul Constitutional francez a decis marti ca legea privind negarea Genocidului Armrean este neconstitutionala. Celebra lege care a starnit mania Turciei a fost luna trecuta votata de Senat si ratificata de presedintele Nicolas Sarkozy. Imediat dupa anuntul Consiliului Constitutional, presedintia a anuntat si ea ca negarea genocidului este inacceptabila si trebuie pedepsita, dar ca legea trebuie modificata tinandu-se cont de dispozitiile date de Consiliu, scrie CNN.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Statele UE isi retrag ambasadorii din Belarus. Uniunea Europeana a decis marti ca toate statele membre sa isi retraga ambasadorii din Belarus, dupa ce autoritatile din Minsk au cerut ambasadorului UE Maira Mora si celui polonez Leszek Szerepka sa paraseasca tara. In plus, Belarusul si-a retras si ambasadorii de la Bruxelles si Varsovia, decizie catalogata de presedintele Parlamentului European drept un act de ostilitate. Lui Mora si lui Szerepka li s-a comunicat sa plece si sa isi informeze superiorii despre pozitia ferma a Belarusului care nu accepta presiuni si sanctiuni, dupa ce UE a decis extinderea listei negre a oficialilor din Belarus. Sanctiunile constau in inghetarea activelor si interdictia de calatorie in UE. Belarusul a hotarat sa interzica si el dreptul de intrare pe teritoriul sau pentru oficialii europeni care au impus sanctiunile, anunta Ria Novosti.

Pentagon: Ramasite ale victimelor de la 11 septembrie au ajuns la gunoi. Autoritatile americane au recunoscut faptul ca o parte din ramasitele victimelor de la 11 septembrie au ajuns la o groapa de gunoi. Este vorba de ramasitele care nu au putut fi identificate si care au apartinut vicimelor ucise in atacul de la Pentagon si in urma prabusirii avionului din Pennsylvania. Bucatile de material uman au ajuns la morga bazei militare Dover Port care le-a incinerat, apoi au fost predate unui antreprenor din domeniul biomedical pentru a fi eliminate. Acesta le-a mai incinerat o data, iar ceea ce a ramas a ajuns in interiorul unei gropi de gunoi, informeaza BBC.

Al Qaeda incearca sa profite de violentele din Siria. Casa Alba a declarat marti ca Al Qaeda incearca sa beneficieze de pe urma violentelor din Siria si de aceea SUA nu doreste sa furnizeze arme rebelilor care lupta impotriva presedintelui Bashar al-Assad. Si Hillary Clinton a facut duminica o declaratie similara in care atragea atentia asupra faptului ca in mod real nu se poate stii pe cine inarmezi in Siria. SUA nu a reusit sa determine momentan cat de stransa este colaborarea dintre rebelii sirieni si Al Qaeda. Din aceasta cauza autoritatie americane considera ca militarizarea situatiei siriene nu ar fi binevenita in acest moment, anunta AFP.

De la agentia de presa bulgara Novinite aflam ca tara vecina este destul de prezenta in raportul comisiei de informatii Stratfor, eliberat de WikiLeaks. Conform raportului, Bulgaria are unul dintre cel mai corupt Guvern din Europa. Bulgaria ocupa un "loc fruntas" si in sectiunea "Crima", unde este etichetata "un rai pentru prostitutie, trafic de fiinte umane si de droguri, o tara in care grupurile criminale organizate sunt active si influente". (A.S.)

Premierul italian Mario Monti, le-a pus gand rau evazionistilor. Conform ANSA, Monti a declarat marti ca Italia trebuie sa creasca presiunea asupra evaziunii fiscale, astfel incat povara fiscala sa fie mai mica pentru restul tarii. Premierul italian spera ca prin intermediul controalelor ce vor fi efectuate de Agentia de Venituri (Agenzia delle Entrate) sa echilibreze bugetul pana in 2013 si sa scoata tara din criza datoriilor. Mario Monti a declarat marti ca pentru inceput vor fi controlate statiunile de lux si magazinele exclusiviste, cluburile de noapte din orasele mari si unele campanii de publicitate TV.

Vladimir Jirinovski vrea sa creeze o noua politie secreta, daca va castiga presedintia Rusiei. Vladimir Jirinovski, unul din candidatii la prezidentia Rusiei si liderul partidului nationalist LDPR, a promis intr-o emisiune Tv ca daca va fi ales va crea o politie secreta pentru a lupta impotriva "dusmanilor externi ai Rusiei", scrie RIA Novosti. "Primul lucru pe care l-as face in calitate de presedinte este de a investi bani in crearea unei politii secrete pentru a goli tara de cei care sunt finantati de catre americani, Uniunea Europeana, NATO si statele islamice", a declarat marti Jirinovski, in cadrul dezbaterilor TV. Jirinovski nu este singurul care acuza puterile straine si prim-ministrul Vladimir Putin, un alt candidat la presedintie a acuzat in special Statele Unite ale Americii ca ar sponsoriza opozitia din Rusia.