Crin Antonescu recurge la amenintari: "Spuneti celor de la EVZ ca, dupa ce intarca balaia, s-ar putea sa-si mai doreasca sa fie ziaristi". Suparat pe dezvaluirile din EVZ, care au scos la iveala faptul ca are un apartament de lux pe care a uitat sa-l treaca in declaratia de avere, Crin Antonescu i-a amenintat fatis pe reporterii EVZ. "Spuneti si celor de la Evenimentul zilei ca, dupa ce se termina, dupa ce intarca balaia, cum se zice in popor, s-ar putea sa mai vrea sa mai fie ziaristi, adica este o meserie pe care trebuie sa o respecti", a spus liderul PNL in cadrul emisiunii jurnalistului Radu Moraru, cand a fost chestionat in legatura cu dezvaluirile din EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Rulmentul Brasov renaste cu pensionari. Dupa anul 2000, industria Brasovului a devenit o trista amintire. Rand pe rand, marile fabrici s-au inchis, iar unele au fost rase de pe fata pamantului. Una dintre putinele intreprinderi care nu au fost demolate este Rulmentul, care a intrat in faliment in aprilie 2007. Abia dupa 40 de licitatii esuate, principalele active ale societatii au fost cumparate, in februarie 2010, de firma Sigur Imob SRL, al carei actionar unic este Marcela Tandarica, cunoscuta ca o persoana apropiata a omului de afaceri covasnean Erdely Ede, in schimbul sumei de 2,6 milioane de euro, anunta Adevarul.

Pumnul in masa al Romaniei trezeste Serbia la realitate. Protocolul bilateral intre Romania si Serbia privind drepturile minoritatilor - document de a carui semnare depinde pozitia Bucurestiului privind candidatura Serbiei la aderarea la Uniunea Europeana - era ieri in curs de negociere si redactare, au declarat - pentru EVZ - surse diplomatice. Romania a blocat marti, la Bruxelles, luarea unei decizii privind acordarea statutului oficial de candidat Serbiei si o poate face din nou, azi si maine, la Consiliul European. Potrivit surselor EVZ, negocierile privind protocolul bilateral, care este un text tehnic, se centreaza asupra unei fraze-cheie: "Belgradul ii recunoaste ca romani pe etnicii din estul Serbiei, indiferent daca acestia se numesc ori sunt denumiti romani sau vlahi", relateaza EVZ.

Brianna Caradja, printesa razboinica: impotriva ACTA si a lui Traian Basescu. De cand au inceput protestele din Piata Universitatii, printesa Brianna Caradja a participat la multe dintre manifestatii, imbracata in geaca, blugi sau pantaloni de ski. Intr-una din seri a venit chiar cu portretul bunicii sale, care este o sursa de inspiratie pentru Brianna cand vine vorba de implicare civica. In ultimele weekend-uri, printesa a venit alaturi de tinerii care scandeaza impotriva tratatului ACTA la fantana de la Facultatea de Arhitectura. VerticalNews a stat de vorba cu printesa Brianna Caradja despre actiunile de protest la care a luat parte de-a lungul timpului, dar si despre motivele care o determina sa iasa in strada.

Interviu cu Daniel Funeriu, initiatorul clasei pregatitoare: "Procesul de inscriere va fi organizat corect". Fostul ministru al Educatiei ii indeamna pe politicieni sa nu incerce sa isi faca, pe seama celor mici, capital politic. Funeriu este convins ca inscrierea in clasa I si in cea pregatitoare nu se va face pe pile, ci corect si transparent. Decizia Curtii de Apel Bucuresti de a respinge suspendarea Ordinului ce stabilea metodologia de inscriere in clasa pregatitoare confirma corectitudinea legii, este de parere Daniel Funeriu. Integral in EVZ.

Probabil cea mai spectaculoasa prabusire a unui politician cunoscut din Romania. Ieri - tartor peste un judet, astazi - calic intr-un camin de nefamilisti. E joi, 16 februarie, putin peste ora 8 dimineata. In crasma de cartier sunt trei tipi si barmanul. Fiecare dintre clienti sta singur la masa. In coltul diametral opus intrarii, un ins trecut de 50 de ani priveste absent spre plasma suspendata unde ruleaza stirile de dimineata. Poarta o geaca de fas albastra, un pulover scamosat, o pereche de blugi rosi de uzura, iar in picioare niste ghete. Sudeaza tigarile si are in fata un pahar de votca. Cand si cand isi trece mana prin parul mare, netuns. In schimb, e proaspat barbierit. E poate unul din putinele tabieturi pe care si le mai poate permite. Continuarea in EVZ.

Femeile din spatele dictatorilor din lumea araba. Sotiile dictatorilor din lumea araba sunt foarte diferite, dar in acelasi timp ele sunt unite, intr-o mai mica sau mare masura, de ura pe care o inspira - pentru garderobele lor impresionante, averile fabuloase si, mai ales, pentru asa-zisul feminism pe care il afiseaza pentru a distrage atentia publica de la ororile regimurilor autoritare pe care sotii lor le conduc in Orientul Mijlociu. Prima doamna a Siriei, Asma al-Assad, a fost desemnata de revista Elle "cea mai stilata femeie din politica mondiala". Alte reviste au numit-o "o Diana din Est" sau "o raza de lumina intr-o tara plina de zone de umbra". Integral in Romania Libera.

Martisor oriental. Cum se transforma Bucurestiul intr-un bazar de 1 martie. La o aruncatura de bat de centrul vechi al Capitalei, in zona statiei de metrou Unirii 1, dai invariabil peste mesele din plastic sau cutiile de carton ale asa-zisilor negustori care incearca sa castige "un banut cinstit". Nu are legatura cu faptul ca este 1 sau 8 martie, Paste sau Craciun. Prezenta lor nu este una sezoniera, asa cum este cea a comerciantilor care se afla zilele acestea si la Piata Universitatii sau la Piata Romana, ci una constanta. Celor care au vizitat India, atmosfera le aminteste de pietele din New Delhi, relateaza Gandul.

2 in 1: Romania loveste Serbia ca sa intre in Schengen? Romania ar putea obtine un beneficiu dublu dupa pozitia fara precedent adoptata la intalnirea ministrilor de Externe europeni, unde s-a opus acordarii statutului de stat candidat pentru Serbia: conditii mai bune pentru romanii din Serbia si progres in negocierile pentru aderarea la spatiul Schengen. Motivul invocat de Bucuresti pentru blocarea Belgradului se refera la drepturile minoritatii romane din Serbia, care nu beneficiaza nici de scoli in limba materna si nici de medii de informare in limba romana, informeaza Romania Libera.

Prizonier pentru o zi. Povestea cutremuratoare a Fortului 13 Jilava, unde intelectualilor li se stergea orice urma de viata. Teroare, umilinta, sange si dezumanizare. Chiar si aceste cuvinte infioratoare sunt departe de a descrie suferinta pe care au indurat-o toti cei care au fost intemnitati, ani la rand, in cea mai groaznica puscarie comunista, Fortul 13 Jilava, de la marginea Bucurestiului. Am petrecut o zi printre peretii scrijeliti si plini de mucegai ai celulelor infricosatoare de sub pamant, unde umezeala era apasatoare, iar aerul rece, aproape dureros. Am ascultat cu fruntea incretita povestile cutremuratoare ale detinutilor din Fortul 13, care au fost torturati pana la moarte, pentru ca erau inteligenti si curajosi, pentru ca au indraznit sa se ridice impotriva doctrinelor dictatoriale. Continuarea in Adevarul.

Tragica viata a fetitei fluture. Ministerul Sanatatii nu vrea sa-i plateasca pansamentul, rivanolul si lacrimile artificiale. Fetita fluture Melita (7 ani), cu pielea la fel de fragila ca aripile unui fluture, isi serbeaza azi sinistra onomastica. Asta fiindca ziua de 29 februarie e Ziua Mondiala a Bolilor Rare. In urma cu un an o vizitam pe Melita acasa la ea, intr-un micut apartament din Turda. In timp ce o priveam cum isi dezveleste ranile de pe manute, picioruse, spate si burtica, am simtit fiori in ceafa si mi s-a zbarlit parul pe maini. Mama ei ne explica ca e doar "ce se vede", scrie Romania Libera.