Primarul comunei valcene Tetoiu, Gheorghe Popa, in varsta de 60 de ani, a fost gasit marti dimineata spanzurat de un copac in apropierea locuintei sale, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Alina Teodorescu. Potrivit Evenimentul Zilei, in buzunarul acestuia fost gasit un bilet pe care scrie ca a fost victima unui santaj din partea unei firme de constructii: "Din dorinta de-a face cat mai mult pentru comunitate, am gresit".

Firma care l-ar fi santajat pe primarul Gheorghe Popa se numeste Ro-Construct si este din Pitesti. Aceasta a construit doua poduri in comuna Tetoiu (Valcea), pe care a incasat 1,5 milioane de lei.

Problema a aparut in momentul in care Curtea de Conturi a verificat decontarile pe executie si a descoperit ca nu exista lucrari efectuate in valoare de 200.000 de lei. Practic, devizele nu acopereau aceasta suma si a ordonat recuperarea banilor platiti nejustificat.

Rudele sinucigasului au dezvaluit ca in biletul de adio, gasit in buzunarul hainei, primarul ar fi scris: "Din dorinta de-a face cat mai mult pentru comunitate, am gresit".

"In jurul orei 07.30 am primit un apel la numarul 112 ca langa fostul SMT din localitatea Tetoiu a fost gasit de doi localnici un barbat spanzurat intr-un copac. Din primele cercetari la fata locului barbatul a fost identificat ca fiind primarul localitatii iar in buzunarul acestuia s-a gasit un bilet", a precizat reprezentantul IPJ Valcea.

Primarul PNL, in varsta de 60 de ani, se afla la al doilea mandat.