Alegerile prezidentiale din Franta: Marine Le Pen este favorita tinerilor francezi - sondaj. Candidatul de extrema dreapta la presedentia Frantei, Marine Le Pen, pare sa castige voturile tinerilor pozitionandu-se ca un candidat anti-elita care se pronunta impotriva imigrarii si apara micile orase frantuzesti. Marine Le Pen are potrivit sondajelor facute de Le Monde 26% dintre votantii cu varste intre 18 si 24 ani. Pe acelasi palier de varsta, Francois Hollande are si el 25%, in timp ce Nicolas Sarkozy doar 17%. Marine Le Pen a lucrat mult la partea de promovare a imaginii in ultima vreme pentru a se prezenta votantilor mai placuta si moderna in comparatie cu tatal sau, Jean-Marie Le Pen, arestat recent pentru contestarea crimelor impotriva umanitatii, scrie The Guardian.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Iranul anunta anihilarea unei retele teroriste cu legaturi in Israel. Ministerul iranian al Informatiilor a anuntat identificarea unei importante retele teroriste si de sabotaj cu legaturi in Israel, potrivit declaratiilor facute marti de catre oficialitati . Mai mult, a fost chiar arestat un nucleu de mercenari si criminali care colaborau cu reteaua. Ministrul informatiei a dezvaluit chiar ca o parte dintre ofiteri au fost arestati in timp ce se pregateau sa intreprinda o operatiune terorista. Odata cu oamenii arestati ar fi fost confiscate si bombe, pistoale automate si instrumente de comunicatii militare in provinciile de la granita, dar si din centrul Iranului. Operatiunea a dus si la identificarea sediilor miscarii teroriste zioniste, aflate intr-una din tarile din regiune. Iranul anuntase anterior zilei de marti ca a arestat mai multe persoane care lucrau pentru serviciile secrete americane, britanice si israeliene. In ultimele luni, Teheranul a acuzat Israelul si SUA de faptul ca ar recruta rebeli suniti din provincia Sistan-Baluchistan pentru infaptuirea actiunilor de sabotaj sau pentru misiuni de recunoastere. Totodata si relatiile cu Azerbaidjanul s-au deteriorat in ultimul timp in contextul intaririi relatiei dintre Azerbaidjan si Israel, anunta AFP.

Managerul echipei de baseball Miami Marlins a fost suspendat dupa ce l-a laudat pe Fidel Castro. Echipa de baseball Miami Marlins l-a suspendat pe managerul Ozzie Guillen pentru cinci jocuri, dupa ce acesta a avut un discurs laudativ la adresa lui Fidel Castro in cadrul unui interviu publicat in revista clubului. Guillen a tinut marti o conferinta e presa in Miami - oras in care se afla o puternica comunitate a exilului cubanez - si si-a cerut scuze in mod public, acuzand totodata probleme cu traducerea defectuoasa a interviului buclucas. Ozzie Guillen declarase ca il respecta pe Fidel Castro si chiar il iubeste, pentru ca nimeni nu a reusit sa il ucida in cei peste 50 de ani de cand se afla la putere, informeaza Reuters.

Rick Santorum s-a retras din cursa pentru alegerile prezidentiale din SUA. Rick Santorum a anuntat marti ca se retrage definitiv din cursa pentru alegerile prezidentiale din SUA dupa ce si-a petrecut weekendul "in rugaciuni si meditatii". Inaintea anuntului de marti, Santorum isi anulase deja doua evenimente electorale din cauza situatiei in care se afla fetita sa Bella, care sufera de o grava maladie cromozomiala. Retragerea sa ii lasa cale libera lui Mitt Romney, favorit in cursa pentru candidatura din partea Partidului Republican impotriva democratului Barack Obama. Un nou sondaj de opinie efectuat de Washington Post/ABC News arata ca 51% dintre americani ar vota in acest moment cu Obama, iar 44% cu Romney. Alegatorii par a fi extrem de preocupati de identificarea candidatului care ar putea gestiona cel mai bine economia SUA, la acest capitol conducand momentan Romney cu 47%, in timp ce Obama a convins doar 43% din alegatorii participanti la sondaj, scrie CNN.

Polonia a comemorat doi ani de la accidentul aviatic de la Smolensk. Polonia a comemorat tragedia de la Smolensk in care si-a pierdut viata fostul sef al statului Lech Kaczynski, impreuna cu alte 95 de persoane. Ceremoniile au avut loc atat in cimitirul militar Powazki din Varsovia, cat si in Rusia la locul accidentului. Totusi pentru al doilea an consecutiv fratele geaman al fostului presedinte, Jaroslaw Kaczynski, a boicotat manifestarile si a omagiat memoria celor cazuti separat de actiunile pregatite de statul polonez. Jaroslaw Kaczynski sustine ca ceea ce s-a intamplat la Smolensk nu a fost un accident ci un asasinat, anunta BBC.

Portrete ale copiilor bogati din Rusia. Expozitia fotografica a Annei Skladmann ofera o ocazie unica de a privi intr-o lume necunoscuta publicului - aceea a copiilor elitei financiare ruse. Toti acesti copii fotografiati, fete si baieti cu varste intre 6 si 12 ani, reprezinta prima generatie nascuta in bogatia stransa de parintii lor dupa epoca post-sovietica. Skladmann isi doreste ca expozitia sa devina in timp un document istoric care sa ii ajute pe cei ce vor trai peste 50 de ani sa inteleaga cum a luat fiinta aceasta societate. Fotografiile au fost efectuate de autoare impreuna cu fiecare copil in parte, alcatuind o poveste si un personaj. Astfel, in timp ce unii baieti sunt fotografiati imbracati in costum si cu un Kalashnikov in mana, fetele pozeaza langa masinile de epoca din colectia tatilor sau purtand hainele de blana ale mamicilor. Nascuta in Germania in 1986 din parinti rusi, Anna Skladmann a ajuns pentru prima data in Rusia in anul 2000 unde a participat la un bal mascat total neobisnuit fata de notiunea pe care ea o cunostea. Toti copiii si adolescentii prezenti erau imbracati dupa stilul adultilor si se comportau ca atare. De aici a pornit in 2008 proiectul fotografic legat de micii bogatasi ai Rusiei, informeaza The Moscow Times.