Priveghi cu lautari la OTV. Imnul angajatilor: "Ce seara minunata!". Ai putea intra cu o mitraliera in sediul televiziunii lui Dan Diaconescu. Il pazeste un batranel cu basca, care e "drepti" ori de cate ori se dechide usa de la intrare. Isi urmareste seful cum glasuieste, si in direct, si in reluare, la televizorul agatat de perete. In seara asta face o concesie. Cum domnul Dan e "live" la o televiziune de stiri, incruntat si suparat foc ca membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis, marti, sa reinjumatateasca licenta postului, e ochi si urechi la el. Noua hotarare i-ar da dreptul lui DD sa emita pana pe 4 iulie. Nimic nu este insa sigur, se poate si mai rau. CNA a anuntat ca se va discuta si astazi, intr-o sedinta, despre televiziunea natiunii, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cine este omul din spatele campaniei lui Silviu Prigoana. PDL vrea sa-l faca pe Silviu Prigoana primar general cu ajutorul strategului politic Tal Silberstein. Apropiat de PDL pe filiera Basescu-Blaga-Videanu, Silberstein va lucra pentru candidatul democrat-liberalilor pentru Bucuresti, au declarat, pentru gandul, surse din PDL. Pe partea de comunicare, PDL lucreaza de anul trecut cu firma Kensington Communication, reprezentantii companiei precizand pentru gandul ca, pana acum, nu li s-a propus sa se ocupe concret si de campania lui Silviu Prigoana. Integral in Gandul.

Primarul Pendiuc, printul gunoaielor. Dosarul "Selecta" Pitesti este un exemplu de cheltuire in batjocura a peste 300.000 de euro din fondurile europene, suportata apoi de contribuabili. Aceasta este afacerea cu gunoaie pe care primarul Tudor Pendiuc si un SRL controversat din Bucuresti incearca sa o "ingroape" in instantele din Romania. Pe 27 iulie 1999, Comisia Europeana a aprobat un proiect al Primariei Pitesti pentru un sistem pilot de precolectare, selectare, transport si prelucrare a gunoaielor menajere, scrie EVZ.

Un magistrat legalizeaza conflictul de interese. Decizie halucinanta, care poate crea probleme Romaniei, aflata sub monitorizarea Comisiei Europene in domeniul justitiei: o judecatoare a hotarat ca presedintele Consiliului Judetean Arges nu se afla in conflict de interese, desi a incheiat, in numele institutiei, 13 contracte cu doua firme la care era actionar majoritar. Peste cateva zile, a doua misiune a Comisiei Europene va veni in tara pentru a evalua situatia din justitie in vederea intocmirii raportului final din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Va fi a doua descindere a CE in ultimele 30 de zile, anunta Romania Libera.

Ceausescu l-a pupat primul pe defunctul Dej. Gheorghiu-Dej a murit inconjurat de demnitari. Dupa ultima suflare a liderului, Ceausescu s-a grabit sa fie primul care-l omagiaza. Om de incredere in "stilizarea" condoleantelor a fost Ion Iliescu. In dupa amiaza de 18 martie 1965, membrii Biroului Politic s-au strans imprejurul muribundului Gheorghe Gheorghiu-Dej instiintandu-l de rezultatele alegerilor in Marea Adunare Nationala (MAN). Constient ca va muri curand, Dej a cerut apoi sa-i fie adusi, la pat, cei trei nepoti, a povestit mezina, Mandra Gheoghiu, relateaza Adevarul.

Documentul inedit care arata ce mita urma sa primeasca Maresalul Antonescu dupa ce cucerea Odessa. Un scurtmetraj, prezentat ieri de regizorul Sorin Avram, scoate la iveala un document secret care arata ce proprietati ar fi primit maresalul Ion Antonescu de la guvernatorul Odesei dupa cucerirea acestui oras de catre armata romana in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Daca Hitler castiga razboiul, am fi putut spune astazi "Odesa, pamant romanesc?". Iata una dintre temele de gandire pe care le ridica un proaspat documentar realizat de Sorin Avram, un regizor pasionat de istorie, care in urma cu cativa ani a realizat si filmul "Ultimele zile ale ultimului maresal", informeaza Romania Libera.

Vasile Dancu: "Clasa de mijloc este doar o dureroasa iluzie". Sociologul Vasile Dancu interpreteaza rezultatele ultimului studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, cercetare care surprinde perceptia romanilor despre bogatie si despre saracie. Majoritatea covarsitoare a romanilor, adica 8 din 10, sunt de parere ca milionarii autohtoni s-au imbogatit incalcand legea, cu ajutorul relatiilor pe care le au sau din noroc. Mai mult, aproape 50% din intervievati cred ca romanii ii urasc pe bogati. Doar un roman din zece crede ca milionarii tarii s-au imbogatit prin munca, potrivit studiului IRES. Continuarea in Adevarul.

Despre lasitate cu Traian Basescu. Cu prilejul investirii noului ministru al mediului Korodi Attila, presedintele Traian Basescu a pledat in favoarea proiectului minier de la Rosia Montana, cerandu-i noului ministru o rezolutie rapida. Cu ceva timp in urma, presedintele Traian Basescu ii acuzase de "lasitate" pe cei care au amanat timp de 12 ani o decizie clara privind proiectul minier de la Rosia Montana. Ce inseamna insa "lasitate" in acest caz? Declaratia a fost ambigua, caci "lasi" ar putea fi numiti si cei care ar fi dorit aprobarea proiectului, dar si ceilalti, care in sinea lor s-au opus. Toti ministrii implicati s-au scaldat intr-o lumina ambigua, caci nu a fost niciodata suficient de limpede in ce tabara se plaseaza, scrie Deutsche Welle.