Dragoste pe interes la scoala de corectie. Reportaj in spatele sarmei ghimpate. Au dusmani, au si prieteni, au si "sifonari", si "smardoi" care ii apara de orice musca zboara prin Centrul de Reeducare pentru Minori Gaesti. Si au sub 18 ani. Pe langa toate astea, vor sa fie respectati. Dau mita din pachetul de acasa alora de stiu sa bata bine, sa-i fereasca de viata grea din dormitoarele cu cate trei - patru paturi suspendate. Ai spune ca cei 65 de copii delincventi, si baieti si fete, sunt intr-o tabara de relaxare, fara telefoane mobile, stingerea la ora fixa si uneori tabere la munte. Dar se comporta dur si se "dau in fapt", mai putin atunci cand se roaga aproape plangand de directorul Adrian Vulpescu sa-i treaca pe lista activitatilor din afara centrului. Unii deja sunt plecati la plantat pomi, iar altii urmau sa plece, dupa masa de pranz, sa lucreze intr-un atelier de dezmembrare a rebuturilor de la fabrica de frigidere. Continuarea in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cum vrea Dan Diaconescu sa castige Primaria Capitalei: da case imaginare contra voturi. Strategia electorala a lui Dan Diaconescu de a promite locuinte celor care-l voteaza s-ar putea intoarce ca un bumerang impotriva patronului OTV. Potrivit specialistilor consultati de RL, astfel de promisiuni pot fi considerate infractiuni ce se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. De aproximativ doua saptamani, Dan Diaconescu isi momeste alegatorii din Bucuresti promitand ca, daca va castiga alegerile, le va oferi locuinte sociale in schimbul unor chirii modice. Anuntul a fost facut pe OTV, iar cei interesati trebuie sa se prezinte la sediul partidului pentru a se inscrie pe lista de prioritati, informeaza Romania Libera.

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iancu, avocatul Poporului: "Toate autoritatile romane incalca legea!". In momentul de fata, destul de putina lume stie ca, pe langa instantele de judecata, poate sa-si caute dreptatea, in fata abuzurilor statului, si in alta parte. Institutia Avocatul Poporului, desi este prezenta in Romania de mai bine de 15 ani, nu a fost mai deloc mediatizata, ramanand permanent intr-un con de umbra. Romanii, calcati in picioare de functionari ai statului sau nedreptatiti in actiunile lor impotriva institutiilor, alegeau, de cele mai multe ori, drumul spre CEDO (Curtea Europeana a drepturilor Omului). Toate acestea sunt pe cale sa se schimbe deoarece noul Avocat al Poporului, prof. Univ. Dr. Gheorghe Iancu, este hotarat sa schimbe perceptia romanilor si sa-i ajute in rezolvarea problemelor pe care le au. Integral in EVZ.

Alegerile prezidentiale din Franta. Care sunt temele care ii vizeaza pe romani. Pe masura ce primul tur al alegerilor prezidentiale franceze se apropie, candidatii isi promoveaza cu tot mai multa agresivitate principalele teme din programul de guvernare, in incercarea de a atrage atentia unui electorat care inca este indecis in privinta numelor pe care le vor alege in 22 aprilie. Educatie, somaj, imigranti, securitate, politici europene - iata subiecte pe care francezii le vor abordate, conform sondajelor de opinie. Ce ii intreseaza, insa, pe romani din cursa pentru Elysee? Care sunt schimbarile care ne-ar putea afecta? Integral in Gandul.

Controversele restituirilor. Culisele unei decizii in valoare de 16 miliarde de euro. Aproximativ 144.800 de fosti proprietari risca sa nu isi mai primeasca imobilele nationalizate inapoi sau despagubiri banesti la justa valoare. Masura pe care intentioneaza sa o ia statul roman nu respecta Constitutia, potrivit avocatilor. Cu toate acestea, ei recunosc ca pana si CEDO da ca solutie plafonarea despagubirilor. Guvernatii spun ca varianta de plafonare a despagubirilor la maximum 15% este una de avarie pentru ca nu sunt bani. Plata integrala pentru proprietatile nationalizate ar insemna un efort bugetar estimat la 16 miliarde de euro, din care mai mult de jumatate ar reveni cultului romano-catolic, care a depus cereri pentru 88.000 de imobile, relateaza EVZ.

FMI vine la Bucuresti. Guvernul nu a fost in stare sa respecte decat 4 angajamente din 15. Cu doar o saptamana inaintea celei de-a cincea misiuni de evaluare a Fondului Monetar International (FMI) la Bucuresti, Guvernul a bifat doar patru dintre cele 15 angajamente care aveau drept termen limita sfarsitul lunii aprilie. Astfel, privatizarea sau vanzarea de pachete minoritare la mai multe companii controlate de stat si recrutarea de manageri privati pentru intreprinderile neprofitabile nu au respectat calendarul stabilit de autoritati cu oficialii Fondului, reiese din analiza gandul privind angajamentele asumate in precedenta scrisoarea de intentie inaintata catre Washington la sfarsitul misiunii din februarie, scrie Gandul.

Justitia da liber la "valize" in fotbalul romanesc. Gigi Becali a fost achitat, cu opinie majoritara, pentru dare de mita in "Dosarul valiza", referitor la "premierea" fotbalistilor de la Universitatea Cluj, ca sa invinga rivala Stelei, CFR Cluj. Finantatorul clubului de fotbal Steaua Bucuresti a iesit basma curata din dosarul "Valiza". Doi dintre cei trei judecatori l-au gasit nevinovat in scandalul ce a izbucnit in fotbalul romanesc in urma cu patru ani. Decizia a fost luata conform articolului 10 litera d din Codul de procedura penala, care prevede faptul ca infractiunii ii lipseste unul dintre elementele constitutive, scrie Adevarul.

Moda care nu se mai termina: Numele prostilor pe toate gardurile. Interviu cu Aurora Liiceanu. De cativa ani, odata cu asa numita "democratizare" a societatii, am inceput sa asistam la tot felul de fenomene carora nu le mai gasim explicatii. Una dintre ciudateniile des intalnite in ultimii ani tine de practica unora de a-si mazgali numele pe toate gardurile si nu doar acolo, ci si pe monumente, pe pietre (la munte), pe biserici, pe copaci sau pe cladiri, eventual cat mai apasat. Pe alocuri, vedem sapate in piatra sau lemn adevarate "opere de arta" - declaratii de dragoste, desene, simboluri, relateaza VerticalNews.ro

Cum arata o autorizatie de lautar la Bruxelles. Maximele lui Romica Maxim: "Casa parinteasca nu se vinde". Maxim Romica este seful grupului. Are 58 de ani si canta in afara tarii din 1975. Alaturi de el mai sunt trei lautari, toti liber profesionisti. Si-au castigat dreptul de a canta la Bruxelles dupa ce au obtinut autorizatii de la Comitetul de Cultura. "Ne-am intoarce acasa, dar ce sa fac? La rasismul care este la noi in tara, daca incepi sa canti striga 'tiganul', incepe sa te huiduiasca, sa te alunge, sa te faca nu stiu cum. Aici este lumea cat de cat, se simte. Aici avem autorizatie, suntem cu acte. Vreti sa va arat autorizatia?", isi spune oful unul dintre lautari. Renunta la acordeon pentru cateva minute si scoate din buzunarul de la piept portofelul, relateaza Gandul.

Clanul Bossi, politica la umbra mafiei. Implicat intr-un scandal de coruptie, liderul formatiunii Liga Nord a abandonat conducerea operationala a unui partid ce domina nordul Italiei, la cateva saptamani distanta de municipalele-test pentru premierul Mario Monti. Un nou scandal politic zguduie Italia dupa descoperirea ca anturajul lui Umberto Bossi deturna banii partidului federalist si xenofob Liga Nord pentru a-si satisface capriciile si stilul luxos de viata de lux. Liderii acestei formatiuni politice sunt acuzati de malversatiuni financiare care au iesit la lumina in urma unor anchete care se afla inca in curs la trei parchete din Italia - deturnarea a 18 milioane euro primite ca rambursari electorale din partea statului, investitii oculte in Africa, reciclare de bani negri cu mafia calabreza, 'Ndrangheta, anunta Romania Libera.