Vladimir Putin va renunta la conducerea partidului Rusia Unita in favoarea lui Dmitri Medvedev. Potrivit analistilor politici rusi, noul presedinte ales Vladimir Putin vrea sa renunte la conducerea propriului partid, Rusia Unita, aflat inca la guvernare dar scazand in preferintele electoratului. Se pare ca Putin, care a condus partidul fara sa fie membru al acestuia, a declarat marti ca va renunta la conducerea Rusiei Unite dupa instalarea sa oficiala in functia de presedinte al tarii ce va avea loc in data de 7 mai. Putin si-a motivat decizia sustinand ca un presedinte nu trebuie sa apartina niciunui partid politic. In cadrul anuntului, Vladimir Putin l-a nominalizat ca succesor pe Dmitri Medvedev, care ar putea fi numit in functie in 26 mai data la care are loc o conventie a partidului, scrie Ria Novosti.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Inalta Curte de Apel a Italiei: Silvio Berlusconii a platit taxe de protectie Mafiei siciliene. Inalta Curte de Apel a Italiei a facut public faptul ca fostul premier Silvio Berlusconi a platit sume mari de bani catre Mafia siciliana pentru a se proteja pe el si familia lui de valul rapirilor din anii '70. Inalta Curte mentioneaza aceasta situatie in cadrul unui document de 146 pagini, menit sa explice decizia sa de luna trecuta prin care se renunta la procesul impotriva lui Marcello Dell'Utri, un sicilian aflat in trecut in serviciul lui Berlusconi. Marcello Dell'Utri este in prezent senator din partea partidului lui Silvio Berlusconi si fusese condamnat anterior la sapte ani de inchisoare. Instanta a fost nevoita sa renunte la procesul intentat impotriva acestuia intrucat procurorii din Palermo nu au reusit sa demonstreze legaturile acestuia cu Mafia, anunta Reuters.

Fostul premier al lui Mubarak a fost exclus din cursa pentru presedintia Egiptului. Comisia electorala egipteana l-a descalificat marti pe unul dintre candidatii la presedintia tarii pentru ca a facut parte dintre oficialii fostului regim. Cel eliminat din cursa este Ahmed Shafiq, fostul premier al Egiptului in timpul rascoalei anti-Mubarak. Imediat dupa eliminare conducerea militara a tarii a votat in Parlament o lege care interzice candidatura oficialilor din fostul regim care s-au aflat pe functii in ultimii 10 ani. Legea a fost data special pentru anihilarea lui Ahmed Shafiq, dar il vizeaza si pe un alt candidat - Omar Suleiman, ultimul vicepresedinte al regimului Mubarak. Alti zece candidati la presedintie au fost eliminati pe considerente tehnice inaintea lui Shafiq, informeaza FoxNews.

Un actor brazilian s-a spanzurat pe scena in timpul piesei de teatru "Patimile lui Hristos". Actorul brazilian Tiago Klimeck, in varsta de 27 de ani, a decedat dupa ce s-a spanzurat accidental pe 6 aprilie in timpul piesei de teatru "Patimile lui Hristos", au anuntat reprezentantii spitalului Santa Casa de Misericordia. Klimeck interpreta rolul lui Iuda. Ajuns la spital in stare grava, medicii au incercat sa il salveze prin inducerea starii de coma. Creierul lui Klimeck suferise traume majore din cauza lipsei de oxigen provocate de spanzurare. Dupa mai bine de doua saptamani eforturile medicilor s-au dovedit a fi zadarnice. Potrivit anchetatorilor, actorul purta pe sub roba de scena un echipament de siguranta imprumutat de la departamentul de pompieri pe care si-l montase singur. Ofiterii criminalisti investigheaza cauzele accidentului, scrie CNN.

Sarkozy si Hollande au comemorat victimele genocidului comis impotriva armenilor. Cei doi candidati ramasi in cursa prezidentiala a Frantei, Nicolas Sarkozy si Francois Hollande, au participat marti la Paris la comemorarea victimelor genocidului comis impotriva armenilor. Ambii s-au declarat hotarati sa grabeasca adoptarea legislatiei care sa pedepseasca negarea acestui genocid. In prezent Consiliul Constitutional a anulat in 28 februarie 2012 o lege adoptata anterior de Parlament care prevedea aceste sanctiuni pe motiv ca incalca dreptul la libera exprimare. Legea cu pricina provocase insa o ruptura a relatiilor politice, diplomatice si comerciale dintre Paris si Ankara. Comunitatea armeana din Franta numara 600.000 membri localizati in special in Paris si Marsilia, anunta AFP.