Coreea de Nord ameninta cu un razboi Coreea de Sud. Liderul armatei nord-coreene a acuzat miercuri Statele Unite si Coreea de Sud de complot la razboi, insa a declarat ca armele pe care le detine statul sau le-ar putea distruge armamentele "dintr-o singura lovitura", informeaza Yahoo News. Vice-maresalul Ri Yong-Ho a amenintat din nou cu un razboi impotriva Coreei de Sud, promitand sa le "taie gatul" celor care vor continua sa defaimeze conducerea de la Phenian. In ultimele saptamani, Coreea de Nord a facut o serie de amenintari la adresa Coreei de Sud, amenintand cu "actiuni speciale", care sa transforme in cenusa zone din capitala Seul. Unii analisti considera ca noul lider al Coreei de Nord, Kim Jing-Un, incearca sa-si consolideze armata si sa distraga atentia de la lansarea recenta a unei rachete balistice, care s-a dovedit a fi un esec.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Cazul Madeleine McCann: Anchetatorii britanici sunt de parere ca fetita disparuta in Portugalia in 2007 ar putea fi in viata. Politia britanica, care s-a ocupat de cazul disparitiei fetitei britanice Madeleine McCann in Portugalia, a reexaminat dovezile stranse in acest caz alaturi de colegii portughezi si a realizat, de asemenea, un portret al fetei, acum in varsta de noua ani, relateaza BBC News. Dupa ce au analizat probele, anchetatorii britanici au declarat ca este posibil ca Madeleine sa fie in viata si ca aceasta ar fi fost rapita. Un detectiv britanic, Andy Redwood, care se ocupa de ancheta din Marea Britanie a spus ca echipa sa incearca sa redeschida cazul. Politistii britanici, care au lucrat la o reexaminare a elementelor de ancheta in stransa colaborare cu colegii portughezi, au anuntat ca au descoperit 195 de noi "piste". "Lucram la acest caz luand in calcul doua posibiliti - una este ca Madeleine este inca in viata; iar a doua este ca, din nefericire, ea este moarta", a mai declarat Redwood. Ancheta politiei in cazul disparitiei fetitei britanice Madeleine McCann in Portugalia a fost clasata in 2008. Madeleine, care avea trei ani, a disparut la 3 mai 2007 in timp ce se afla cu parintii sai in statiunea portugheza Praia da Luz.

Franta ar putea propune o noua rezolutie ONU care sa autorizeze folosirea fortei in Siria. Franta ar putea propune o noua rezolutie ONU care sa autorizeze folosirea fortei in Siria avand in vedere ca planul mediatorului Kofi Annan este "profund compromis", informeaza AFP. De asemenea, Franta ar putea cere accelerarea misiunii observatorilor ONU in Siria. "Lucrurile nu au mers bine, planul lui Annan este grav compromis, insa mai exista o sansa prin trimiterea rapida a celor 300 de observatori in Siria in termen de doua saptamani si nu peste trei luni", a declarat seful diplomatiei franceze, Alain Juppe. Kofi Annan va prezenta urmatorul raport pe 5 mai in cadrul Consiliului de Securitate. Raportul va reprezenta un "moment al adevarului", iar daca misiunea ONU nu va functiona, "nu putem lasa regimul sa ne sfideze in continuare", a subliniat Alain Juppe. Totusi, ministrul francez de externe si-a exprimat indoiala cu privire la sansele de a adopta o astfel de rezoluie. Rusia si China s-au opus in doua randuri, in octombrie si in februarie, si si-au exprimat dreptul de veto in cazul unei rezolutii care impunea sanctiuni suplimentare regimului de la Damasc. Referitor la Rusia, fidel aliat al presedintelui sirian Bashar Al-Assad, Allain Juppe a declarat ca Rusia a accepat misiunea lui Annan si trimiterea de observatori. Juppe a adaugat ca discutiile se vor duce cu Rusia, "in speranta ca pozitia Rusiei va scoate la lumina ceea ce se intampla in Siria, lucru de neacceptat astazi".

Alegeri prezidentiale in Franta: Cetatenii francezi din Marea Britanie l-au preferat pe Nicolas Sarkozy in locul socialistului Francois Hollande. Alegatorii francezi din Marea Britanie l-au preferat pe presedintele Nicolas Sarkozy in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta, rezultatele finale plasandu-l in imediata apropiere a contracandidatului socialist Francois Hollande, scrie The Telegraph. Insa, comportamentul alegatorilor francezi din Marea Britanie fata de cei din Franta s-a diferentiat prin respingerea masiva a Frontului National, condus de candidata Marine Le Pen, care s-a situat pe locul sase in randul preferintelor alegatorilor, in urma Partidului Ecologist. Dintre cei aproximativ 400.000 de francezi care traiesc in Marea Britanie, doar putin peste 70.000 s-au prezentat la votul de duminica. Potrivit cifrelor Ministerului de Externe francez, actualul presedinte francez Nicolas Sarkozy a obtinut 36% din voturile alegatorilor francezi din Marea Britanie, in timp ce Hollande a obtinut 33% din voturi. Candidatul de centru Francois Bayrou a obtinut 13% din voturi, ocupand locul al treilea in clasament. Marine Le Pen, care a uimit Franta dupa ce a obtinut locul trei in primul tur al alegerilor prezidentiale, cu 18%, a strans doar 3% din voturile cetatenilor francezi din Marea Britanie. "Francezii din Marea Britanie s-au remarcat prin fraptul ca au fost mai rezonabili, au evitat extremele si au votat in favoarea candidatilor republicani", a declarat Oliver Cadic, un membru al Consiliului pentru francezii aflati in strainatate. Peste 400.000 de cetateni francezi care traiesc in strainatate au votat in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta dintr-un total de aproximativ 2,5 milioane.

Ucraina ar putea modifica legislatia pentru eliberarea Iuliei Timosenko. Ucraina ar putea modifica legislatia pentru depasirea divergentelor cu Uniunea Europeana referitoare la cazul Iuliei Timosenko, afirma vicepremierul ucrainean Valeri Horocikovski citat de AFP. "Pentru depasirea actualelor probleme, este necesara schimbarea legislatiei", a explicat oficialul ucrainean in cursul unei vizite efectuate la Bruxelles. "Nu prea este normal sa modifici o lege pentru o persoana... Dar, daca aceasta este singura divergenta cu Uniunea Europeana, cred ca parlamentarii nostri vor putea fi in masura sa ia o decizie in acest sens", a subliniat el. Uniunea Europeana a aprobat in martie acordul de asociere cu Ucraina, dar semnarea oficiala a fost suspendata, statele europene cerand eliberarea Iuliei Timosenko, aflata in detentie si in greva foamei. Marti, Comisia Europeana a cerut Ucrainei sa ofere urgent explicatii in legatura cu situatia fostului premier Iulia Timosenko.